Drótkorong, drótkefe fúrógépbe

A Profibarkács webáruházban óriási választékot talál drótkorongokból, drótkefékből, melyekkel csiszolási, polírozási munka során a leghatékonyabb munkavégzésre lesz képes! Ezeket általában fúrógéppel vagy sarokcsiszolóval alkalmazzák, a kefék erős acélszálból készülnek, többféle átmérővel vásárolhatók. A nagyobbakat inkább előkészítő, míg a kisebbeket precíziós munkákra használják. Webáruházunk a legnagyobb gyártók kiemelt minőségű drótkorong keféit kínálja Önnek a tökéletes eredmény eléréséhez!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
290 Ft - 6 290 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
64 termék
64 termék

Drótkorong kefe alkalmazása

A drótkorong keféket elsősorban sorja eltávolításra forgácsolás után, rozsdás vagy festékes felületek, hegesztési varratok letisztítására, a felület érdesítésére, mattítására használják, de akár betontisztítás esetén is bevethetők. Festék és lakkbevonatok leszedésénél is jól jönnek, gyakran használják karosszéria festés előtt, sőt sorja eltávolításra forgácsolási műveletek után. (marás, fúrás, esztergálás után) Általánosan nehéz tisztítási munkáknál jól teljesítenek, ez a kialakításuknak köszönhető, ráadásul a gépbe fogathatóságuk miatt jóval hatékonyabbak, mint egy kézi drótkefézés. Szükség esetén érdesítésre, mattításra is alkalmazhatók. A gyártók mindig feltüntetik, hogy az adott kefe a kialakításának, a szálak erősségének megfelelően pontosan milyen műveletekhez használhatók. Ennek megfelelően lehetnek korrózióálló acél, alumínium vagy más fémek sorjázásához alkalmas drótkefék, festék, rozsda, vízkő lerakódások eltávolításához alkalmas drótkefék egyaránt.

A Profibarkácson nem csak drótkorong kefékből széles a választék, de a sokak által kedvelt fazékkefékből is hihetetlenül nagy a kínálat, mindenki megtalálja, amit keres!

Az egyes drótkorong kefék eltérő paraméterei

Ezeknél a keféknél a masszív acélházba a gyártók hullámos, egyenes, sodort kivitelben sűrűn drótszálakat fogatnak be. A drótszálak sűrűségével, felületi kialakításával tudják befolyásolni, hogy az adott drótkorong kefe mennyire agresszív kefézési művelethez lesz alkalmas, milyen anyagokhoz, milyen munkáknál ajánlottak. A kefék eltérő paraméterei tehát:

 • befogatás pl. fúróra vagy sarokcsiszolóra
 • drótszálak anyaga (acél, inox, sárgaréz leggyakrabban)
 • szálak kialakítása (pl. egyenes, hullámos, fonott vagy sodort)
 • kefék mérete (átmérője)
 • huzal vastagsága
 • fordulatszám, amin használható a drótkefe

Milyen gépekhez használhatók a drótkorong kefék? 

 • Kézi fúrógép, akkus, elektromos, levegős
 • Sarokcsiszoló gép, akkus, elektromos, levegős
 • Egyenes csiszológép, akkus, elektromos és levegős
 • Flexibilis tengelyű hajtások
 • Asztali és állványos fúrógép
 • Bakköszörűgép

A drótkefével való felületmegmunkálásnál mozoghat a forgó kefe az álló munkadarab felületén, vagy fordítva, mozgathatjuk mi is a kisméretű munkadarabot egy telepített gépbe befogott drótkorong keféhez.

A drótkorong kefék kiválasztása a szál anyaga szerint 

 • Acélszál: szerkezeti acélhoz, fához, műanyaghoz ajánlott. Hosszú élettartammal rendelkezik, szívós anyag. Nagy fordulaton használható. Univerzálisnak mondható és kedvező áron elérhetőek.
 • Inox szál: Korrózióálló acélhoz, alumíniumhoz, nem vas fémekhez, rozsdaálló, magas hőterhelést bír, de nem szabad nagy fordulaton használni.
 • Sárgaréz szál: Sárgarézhez, vörösrézhez és nem vas fémekhez javasolt. Rugalmasan alkalmazkodik a munkálandó felülethez, alumínium simításra is kiváló, szikraképződés nincs.

 

Ajánlott munkavégzés a szál anyaga és típusa szerint 

 • rézszállal: simítási, polírozási munkákhoz
 • hullámos acélszállal: tisztítási feladatokhoz
 • fonott acélszállal- erőteljes nagyolási munkákhoz

 

A vastagabb drótszál mindig agresszívebb anyagleválasztást végez, a vékonyabb drótszál értelemszerűen gyengébb hatást képes kifejteni. Ha a drótkorong hatását túl gyengének érzi, válasszon vastagabb szálú korongot kisebb átmérővel vagy a megengedett értéken belül növelje a fordulatszámot! Ha a másik eset áll fenn, vagyis a drótkorong kefe hatását túl erőteljesnek érzi, válasszon vékonyabb drótszálú vagy hosszabb szálú, nagyobb átmérőjű korongot!

 

Különleges drótkefék

Hengeres csőkefék vagy drótspirál kefék: csövek tisztításához, sorjamentesítéséhez, festékek és rozsda eltávolításához. Intenzív igénybevételt is bírják, akár korrózióálló acélhoz is használhatók. Ezek a henger alakú drótkefék vagy spirál alakú kefék kiválóan használhatók kisebb helyeken, réseken keresztül akár, nehezen hozzáférhető felületeken egyaránt. Webáruházunkból akár készletben is rendelhet Wolfcraft drótspirál keféket acélszálas kivitelben, átmérőjük 6/28/90 mm, minden helyzetben segítségére lehetnek. Professzionális és ipari használatra is  ajánlottak forgó szerszámok, csövek tisztításához, sorjamentesítéséhez, festék és rozsda eltávolításához.

 

Drótkorong kefék a Profibarkácstól

Verto, Graphite, Extol, Yato, Wolfcraft körkefékből, drótkorong kefékből, készletekből választhatja ki és rendelheti házhoz néhány kattintással a megfelelő típusokat. Ezek a kiegészítők nem drágák, ugyanakkor hihetetlen eredményeket érhet el használatukkal. Érdemes többféle szál alapanyagú, többféle szálkialakítású kefét tartania a műhelyében, hiszen mindig más-más feladatok adódhatnak, melyekhez szükséges lehet ezeknek a körkeféknek az alkalmazása. Mivel minden felület eltérő, van, amikor hegesztési varratot kell tisztítani, van, amikor festéket eltávolítani vagy éppen lakkot vagy rozsdát, az eltérő munkafolyamatok, feladatok különböző kialakítású drótkorong kefék használatát igényli.

Szerszámos szekrényét minden szükséges géppel, berendezéssel, kéziszerszámmal felszerelheti, ami napi munkájához vagy barács tevékenységéhez szükséges lehet. Mindezt ráadásul nagyszerű árakon érheti el, hiszen a Profibarkácson profi termékeket vásárolhat barkács áron!

Rendelését regisztrált vásárlóként adja le, hogy minden további vásárlásánál élvezhesse a törzsvásárlóknak járó előnyöket!

 

Gyakran ismételt kérdések a drótkorong kefékkel kapcsolatban

Sárgaréz szálú drótkorong keféket milyen munkadarabhoz ajánlják?

Sárgarézhez, vörösrézhez és nem vas fémekhez javasolt.

Forgó szerszámok sorjátlanításához van drótkorong keféjük?

Igen, a hengeres csőkefék erre a feladatra a legalkalmasabbak.

Fúrógéppel használhatók a drótkorong kefék?

Igen