Kategóriák
  Kategóriák
  Hírlevél
  TOP termékek
  Tanúsítvány
  SSL Certificate
  Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  Fizetési megoldás
  Vásárlóink mondták

  Termékajánló

  Kályha


  Ha fűtés technikáról van szó mindig nagy kérdés, hogy milyen módszert alkalmazzon az ember, de az egyik legjobb és legtermészetesebb formája még mindig a kályhás tüzelés. Ezt pedig a fa tüzelő anyagnak köszönheti ugyan is a fa természetes módon "tárolja" a napenergiát, ezért lesz ez a legtermészetesebb fűtési technika. De nem csak emiatt okos dolog a kályha rendelés, hanem mert hangulatos és rusztikus hatást kelt a lakásban vagy házban.


  Sorrend:

  -8%
  Debreceni bolti készlet:
  Elérhető
  Debreceni bolti készlet:
  Rendelésre elérhető
  -5%
  Debreceni bolti készlet:
  Elérhető
  Debreceni bolti készlet:
  Rendelésre elérhető
  Debreceni bolti készlet:
  Rendelésre elérhető
  Debreceni bolti készlet:
  Rendelésre elérhető

  Sorrend:

  Megfelelő fűtéshez nem elég csak beszereznünk egy fűtőtestet, de gondoskodnunk kell a megfelelő szigetelésről és védelemről legyen szó bármilyen fűtés technikáról, a nyílászárók szigetelésére nagyszerű megoldás lehet a gum ablakszigetelő vagy hab amit nálunk is megtalálhat. Védelem alatt pedig a szén-monoxid mérgezés megelőzésére szolgáló mérő eszközöket találhat weboldalunkon, hiszen a legfontosabb mindig a biztonság mindenki számára otthonában. Ha fával tüzel, amennyiben nem már eleve hasogatott fát rendel, előbb fel kell vágni, majd hasogatni. A felvágáshoz ajánljuk láncfűrész kínálatunkat.

   

  Kályha, mint fűtőtest alkalmazása

  Sok féle típusú kályha létezik, megkülönböztetjük őket, mint a tüzelő anyag használatuk, mint anyaguk szerint. Tüzelő anyaguk szerint lehetnek szilárd tüzelésűek, itt fűthetünk fával vagy szénnel, lehet még olaj tüzelésű, vagy villamos fűtésű, ami akár hőtárolós fajta is lehet, és még lehet gáztüzelésű kályha. Anyaga szerint pedig lehet vas, cserép vagy tégla kályha. Minden esetben fontos, hogy vásárlás elött felmérjük, mekkora teret akarunk és mivel befűteni, mert ez fogja meghatározni, hogy melyik típus a legideálisabb számunkra.

  Ez azért fontos mert a különböző kályhák illetve kandallók más-más légtér felmelegítésére alkalmasak, és ez az egyik legfontosabb szempont. Ha sikerült kiválasztani a megfelelő kályhát mindenképpen központi helyet keressünk neki, mert így egységesen tudja majd felfűteni és melegen tartani az adott helyiséget. Gondoljunk csak a kályha nyitott verziójára a kandallókra amik álltalában a szoba közepén helyezkednek el, és általában köré gyűlnek össze az emberek, valószínűleg ez megmaradt még az őskorból ahol az ősemberek a tűz köré gyűltek.

   

  Miért jó befektetés egy kályha?

  A kályha egy sugárzó felület fűtésű test, ami a minden irányba kibocsátott egyenes vonalban akadály mentesen áthaladó levegőt biztosít melyet végül a tárgyak és emberek elnyelnek és ezáltal melegednek fel. Azáltal hogy minden test elnyeli ezt a hőt képes egyenletes maradni és nem huzattá alakulni, ezért egyenletes és folyamatos meleget tudnak biztosítani a kályhák számunkra.

  Az egyenletes hőmérséklet és a testünket közvetlenül melegítő sugárzás rendkívül komfortos, és gazdaságos. És ezeknek a sugaraknak nagyon sok pozitív hatásuk van a szervezetünkre is olyanok, mint hogy igen jótékonyan hatnak az immunrendszerre, idegrendszerre, a hangulatunkra, serkentik a vérkeringést és anyagcserét, mellesleg méregtelenítő hatásuk is van meg persze izom lazító hatásuk is, ami miatt pedig gyorsabban gyógyulnak a sérülések, mint például a horzsolások, gyulladások, zúzódások.

  Más szilárd tüzelőanyaggal működtethető fűtőtestekhez képest a kályhák hatásfoka a legjobb, és ez a hatásfok plusz az olcsó tüzelő anyag, ami a kismértékben feldolgozott tűzifa emiatt lesz rendkívül gazdaságos. A magas hőérzet miatt is nagyon hasznos, hiszen így alacsonyabb átlagos levegő hőmérséklet is elegendő. Ráadásul igen kevés idő ráfordítást igényel, mert míg más szilárd anyagos fűtő testet napi többször is meg kell rakni ezt többnyire elég napi egyszer, főleg ha alacsony energiaigényű házat fűtenénk fel vele ilyenkor elég 2-3 naponta.

   

  Esztétikus és környezettudatos megoldás kályhával tüzelni

  Mivel a kályhát a családi életnek elsősorban helyet adó helyiség kellős közepén szokás elhelyezni, a kinézete és a belőle áradó hangulat is nagyon fontos tényező, ezért esztétikum szempontjából ma már hatalmas kínálatból válogathatunk. A kályhából áradó sugárzó meleg, és a begyújtás után ropogó tűz hangja és látványa is megnyugtató hangulatot áraszt magából, ami maga köré vonzza a családot a hideg otthon töltött téli napokon.

  A kályhák tüzelőanyaga a tűzifa, ami egy megújuló energiaforrás. A fa élete során rengeteg széndioxidot köt meg, amihez a nap adja az energiát, ezért mondják, hogy napenergiát tárol a tűzifa. Eltüzelésekor ez az energia szabadul fel, és ezáltal pontosan ugyan annyi széndioxid jut a légkörbe, mint amennyit a fa megkötött, tehát a nettó széndioxid-kibocsátása nulla, ami nem növeli az üvegházhatást sem. Természetesen a legtökéletesebb égésre kell törekedni, ezért csak hónapokig szárított fával szabad tüzelni. Nedves fát használni tilos, hiszen a hidegebb, fojtottabb égés miatt exponenciálisan nő a káros anyag kibocsátás is.

  Emellett a kályhák nagyrésze újra hasznosítható, és más tüzelőberendezésekhez képest kevesebb környezeti terheléssel gyártott anyagokból készül. Amelyik része nem hasznosítható újra, az is csak minimális mértékben szennyezi a környezetet, és leginkább földdé bomlanak.

   

  Kályha rendelés webáruházból

  Összeségében ha egy rusztikus és környezetkímélő eszközzel szeretne fűteni, akkor a legjobb választás egy kályha lehet csak. Weboldalunkon egyszerű, de nagyszerű öntött vas modellek közül választhatja ki az önnek legmegfelelőbb darabot.

  Mi pedig miután pár kattintással megrendelte már csomagoljuk is és átadjuk a futárszolgálatnak, akik néhány napon belül kiszállítják önnek. Ne feledje ezek a fűtő testek nem csak önnek, de bolygónak is remek befektetés hosszútávon, Éppen ezért ár- érték arányban is rendkívül kedvező, ha nálunk vásáról mert mint szlogenünk is mondja profi szerszámot barkács áron kínálunk önnek a profibarkacs.hu-n.