Konvektor

Egy jól megválasztott konvektorral gyorsan és könnyedén megoldható az átmeneti vagy kiegészítő, időszakos fűtés, kis és közepes helyiségeket hamar képes felmelegíteni. Nem minden fürdőszobában, wc-ben, nyárikonyhában, műhelyben vagy mosókonyhában van állandó fűtés, illetve, ha van is, előfordul, hogy rá kell segíteni alkalmanként. Az ilyen esetekre kiváló választás egy elektromos- vagy gázkonvektor, a berendezés anyaga a levegő részecskéivel történő közvetlen érintkezéssel átadja a hőenergiát a levegőnek, a felfelé áramló meleg levegő pedig elkeveredve felmelegíti a helyiséget.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
19 890 Ft - 62 190 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
6 termék
6 termék

Mikor éri meg elektromos konvektort használni?

 • ha nem túl nagy a fűtendő lakás, helyiség: a nem túl nagy hőigényű helyek fűtésére praktikusak, egyes kazánok nem is képesek ilyen alacsony teljesítményen működni, így egy ilyen fűtőtest lehetséges opció
 • ha takarékoskodni szeretnénk: nem szükséges egész nap fűteni, mert a konvektorokkal hamar felmelegíthető a helyiség a kívánt hőfokra
 • ha külön szeretnénk helyiségeket fűteni, eltérő hőmérsékletet is beállíthatunk, hiszen nem kell ugyanolyan hőfok például a műhelybe, mint a gyerekszobába. A termosztátokkal és állítható fokozatokkal könnyen szabályozhatók ezek a berendezések
 • ha időszakos vagy kiegészítő fűtésre van szükség: ezekkel a berendezésekkel rásegíthetünk a meglévő fűtési rendszerre, hogy kellemesebb hőmérsékletet érjünk el rövid idő alatt, de megfelelőek egy mosókonyhába vagy egy műhelybe, ahol heti 1-2 alkalommal tartózkodunk csak
   
 • a fali típus piezoelektromos gyújtással működik, beépítése egyszerűbb és olcsóbb is.

Az elektromos konvektorok, gyorsfűtők működési elve

Olyan fűtőtest, mely a hőt konvekció, azaz hőáramlás útján adja át a környezetnek. A berendezés a nekipattanó levegőrészecskéket melegíti fel. A felmelegedő, ezáltal ritkábbá, így könnyebbé váló levegő felfelé száll és áramlik, míg a meleg levegőrészecskék a fűtőtestnél felvett hő egy részét továbbadják a helyiség távolabbi levegőrészecskéinek. A fűtőtest felső részén található rácsok között felszáll a meleg levegő, helyette pedig alulról a helyiség alsó, még hűvösebb levegője áramlik, a levegő fokozatos keringését előidézve. Összességében a felmelegített levegő áramlásával a helyiség teljes levegője átmelegszik.

Az elektromos készülék működési elve annyiban más, hogy a készülékben egy elektromos fűtőbetét jelenti a közvetlen hőforrást, ez melegíti fel a fűtőelemeket, azok pedig melegítik az átáramló levegőt.

A konvektorokkal és radiátorokkal ellenben, hősugárzással adják le a hőenergia nagy részét az infra hősugárzók.

 Konvektor

Fali konvektor, elektromos konvektor, hősugárzó

Elektromos akkor ajánlott, amikor viszonylag kis teljesítményre van szükség, egy vagy két helyiséget akarunk kifűteni, alkalmanként, például nyaralóban, műhelyben, esetleg rásegíteni a fűtésre. Továbbá akkor, amikor nem áll rendelkezésünkre megfelelő kémény, vagy a földgázos fűtési rendszer kialakítása túl költséges és bonyolult lenne. Az elektromos tiszta, hatékony és kényelmes, nincs sok karbantartási igénye.

Célszerű abban az esetben is ezt a fűtési megoldást választani, ha már van meglévő központi fűtési rendszerünk, de egy olyan helyiséget szeretnénk fűteni, ami eddig nem volt a fűtési hálózatra kötve. Ilyen lehet pl. egy télikert, zárt terasz, egy nyárikonyha, műhely vagy tároló, amelyeknél eddig nem volt igény, hogy fűtöttek legyenek, de megváltoztak az elvárások.

Elektromos típus választása esetén nézzük/nézessük meg, hogy a meglévő hálózatunk elbírja -e az újabb berendezést vagy esetleg hálózat bővítést kell kérni?

 

Elektromos konvektorok, fűtőpanelek technikai adatai, melyeket szem előtt kell tartani a választáshoz

 

 • teljesítmény: Wattban tüntetik fel a gyártók, nagyjából úgy lehet kiszámolni, hogy mekkora teljesítményűre van szükségünk, hogy kb. 100 W teljesítmény szükséges négyzetméterenként. Tehát egy 2000 W-os fűtőberendezés kb. 20 m2-t képes kifűteni
 • falra szerelhető vagy álló? Ha álló, könnyen mozdítható -e, kerekeken gurul?
 • IP védelem szintje – pl. fröccsenő víz ellen védve van? – ez vizes helyiségben használatkor rendkívül fontos paraméter
 • túlmelegedés elleni védelem
 • időzítő kapcsoló – akár egész napra, hétre beállítható előre
 • nyitottablak, szellőztetés észlelő rendszere van -e? – ha igen, ilyenkor kikapcsol a készülék
 • kijelző panele LED-es? – sötétben mennyire jól látható?
 • távirányítóval rendelkezik?
 • milyen méretekkel rendelkezik, hogyan fér el, hová tudjuk elhelyezni?
 • különböző fokozatokkal rendelkezik- e?
 • hőmérséklet beállítási tartománya mennyi?
 • ha álló típus, hordozó fogantyúja van-e?
 • fürdőszobába szánt típusnál törölközőszárító része van-e?

 

 

Elektromos konvektorok, fűtőpanelek a Profibarkácson

 

Steck, Einhell, Stiebel, Neo elektromos fűtőberendezések, fűtőpanelek közül választhatja ki, amelyik tudásban, méretében, esztétikájával a leginkább kielégíti igényeit. Ezekkel a berendezésekkel egyszerűen oldhatja meg a kívánt helyiség fűtését vagy a fűtésre rásegítést. Az elektromos változat nem igényel különösebb telepítést, a hálózat ellenőrzése szükséges, hogy elbírja -e?

Konvektoraink között figyelmébe ajánljuk a Stiebel Eltron kiváló elektromos fűtőpaneljeit, melyek csendes működéssel, kompakt kivitellel és hatékonyan látják el a fűtendő helyiség felmelegítését.

Válassza ki a teljesítményben, technikai tudásban megfelelő típust, néhány kattintással megrendelheti tőlünk, és pár napon belül már az új fűtőpanel melegét élvezheti bárhol, ahol szükséges. Ha esetleg kint, szabad téren van szüksége melegítő berendezésre, válasszon teraszfűtő megoldásaink közül.

 

Gyakori kérdések az elekromos és fali konvektorokkal, fűtőpanelekkel kapcsolatban

 

Nincs földgázos fűtési rendszerem még kialakítva, így melyik konvektorral járok jobban hosszú távon? Gáz vagy elektromos? – hétvégi házba kellene.

A gáz fűtési rendszer, a kémény kialakítása, engedélyek elég költséges folyamat. Ha alkalmanként kell fűtenie, tökéletes és pénztárcakímélőbb megoldás egy elektromos konvektor. Egyszerűen telepíthető.

12 m2-es helyiség alkalmankénti fűtéséhez melyik konvektort ajánlják? Legyen előre beállítható.

A Neo 1500 W-os elektromos fűtőpaneljét, programozható, távirányítóval vagy érintőképernyő segítségével.

Törölköző szárítós konvektoruk van?

Igen, az Einhell BH 2000 ilyen típus, kimondottan fürdőszobába ajánlott.