Ölesléc

A kőműves ölesléc egy eszköz, amelyet a kőművesek használnak a falak és más építőelemek vízszintes és egyenes vonalainak kialakításához. Az ölesléc segít biztosítani, hogy a falak egyenletesek legyenek, és a kívánt magasságban és irányban helyezkedjenek el. A libellával ellátott típusaikhoz nem kell külön vízmértéket használnia, ezért praktikusak. 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
5 090 Ft - 12 690 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
22 termék
22 termék

Ölesléc

A kőműves ölesléc egy eszköz, amelyet a kőművesek használnak a falak és más építőelemek vízszintes és egyenes vonalainak kialakításához. Az ölesléc segít biztosítani, hogy a falak egyenletesek legyenek, és a kívánt magasságban és irányban helyezkedjenek el.

 

Mire használjuk a kőműves öleslécet, lehúzólécet?

 Az ölesléc, vagy más néven lehúzóléc, alapszerszámnak számít a kőművesek körében, csak úgy, mint egy glettvas. Minőségi munka elképzelhetetlen minőségi szerszám nélkül.

Falazás: Az öleslécet a fal építése során használják iránymutatóként a tégla vagy más falazóelemek elhelyezéséhez. Az ölesléc segít biztosítani, hogy a fal egyenes és vízszintes legyen, ezáltal megteremtve a stabil alapot a további munkáknak.

Betonozás: Ha betonfalat vagy más betonkonstrukciót kell építeni, az ölesléc segít meghatározni a beton magasságát és vízszintes vonalát. A pontosan elhelyezett ölesléc biztosítja, hogy a beton egyenletesen terjedjen el, és a kívánt méreteket és dőlést kapja.

Kőmunka: Az öleslécet használják különböző kőmunkák, például kőfalak vagy kerti kőburkolatok építése során. Az ölesléc segít a kőelemek vízszintes és egyenes elhelyezésében, hogy szép és egyenletes végeredményt érjenek el.

Az ölesléc tehát az építési folyamat során a kőművesek számára fontos eszköz, amely biztosítja a pontos és szabályos munkavégzést. Segít elkerülni a ferde falakat vagy más hibákat, és létrehozni a stabil és esztétikus építési szerkezeteket.

Hogyan használjuk a kőműves öleslécet

A kőműves ölesléc egy fontos eszköz a kőművesek számára, amelyet a falak és más építési projektek egyenes és vízszintes vonalainak kialakítására használnak. Ahhoz, hogy megfelelően használjuk a kőműves öleslécet, kövesse az alábbi lépéseket:

Készítse elő a munkaterületet: Távolítsa el az akadályokat és a szennyeződéseket a falról, ahol az öleslécet használni fogja. Ellenőrizze, hogy a fal sík és tiszta-e.

Helyezze el az öleslécet: Helyezze az öleslécet a falhoz úgy, hogy az egyik végét a kívánt helyre tegye, majd rögzítse. Használjon szegeket vagy más megfelelő rögzítőeszközöket a falhoz való biztos rögzítéshez.

Ellenőrizze a vízszintességet: Használjon egy vízmértéket vagy szintező eszközt az ölesléc vízszintességének ellenőrzésére. Ha szükséges, finoman módosítsa az ölesléc pozícióját, hogy teljesen vízszintes legyen. Ha az öleslécen található libella, akkor nem kell külön vízmértéket,  vízszintezőt hazsnálnia.

Rögzítse a lehúzóléc másik végét: Miután az ölesléc vízszintes, rögzítse a másik végét is a falhoz. Ellenőrizze újra a vízszintességet, hogy győződjön meg róla, hogy az ölesléc egyenesen van-e. Használja az öleslécet iránymutatásként: Az ölesléc mostantól iránymutatóként fog szolgálni a kőműves munkája során. Használja az öleslécet a kő vagy egyéb anyagok elhelyezéséhez a megfelelő magasságban és irányban.

Tartsa a szeme előtt az öleslécet: Amikor a fal építése vagy más munka folytatódik, mindig figyelje az öleslécet, hogy az egyenes és vízszintes maradjon. Az ölesléc a referencia, amely alapján a többi építőelemet vagy anyagot elhelyezi. Ezek az alapvető lépések a kőműves ölesléc használatához. Fontos, hogy gondosan rögzítse és ellenőrizze az ölesléc helyzetét, hogy biztos legyen a pontos és szabályos munkavégzés.

Tipp: kőműves munkákhoz szükséged lehet egy betoncsiszoló, falcsiszoló zsiráfra is, nézz szét nálunk.

Gyakori kérdések kőműves ölesléc, lehúzóléc vásárlásakor

 

Melyik a legjobb ölesléc?

A webáruház egyik legnépszerűbb ölesléce a NEO, TO_72_523 cikkszámú ölesléce. 2 libellával. Négyszög keresztmetszetű. Építési munkák során alkalmazható. Kiváló minőségű alumíniumból készül. A két beépített, vízszintes és függőleges libellának köszönhetően vízmértékként is használható. A NEO márka a professzionális igényeket is kielégíti.

Milyen márkájú öleslécek kaphatóak a Profibarkácsnál?

Topex és NEO ölesléceket kínálunk vásárlóinknak

Miért jó a libellával ellátott ölesléc?

Mert így nem szükséges külön víszintezőt használni.