Lézer állvány

A lézer állványok tulajdonképpen olyan szerkezetek, amelyek segítenek rögzíteni a lézeres szintező eszközeinket. A piacon manapság többféle fajtája kapható, különböző méretekben és formákban. Akinek otthonában lézeres szintező mérőműszer van, annak elengedhetetlen beszerezni egy lézer állványt, hiszen nagymértékben elősegíti a munka hatékonyságát és pontosságát.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 190 Ft - 87 690 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
27 termék
27 termék

A ház körül előfordulnak olyan munkafolyamatok, ahol szükségessé válik egyenes vonalak kijelölése (melyek lehetnek vízszintesek, függőlegesek, esetleg ferdék), viszont zsinórral nem praktikus dolgozni. Ilyen tipikus eset a burkolás, ahol a kifeszített zsinór nagy mértékben akadályozza a munkavégzést, viszont a pontos lerakáshoz mégis elengedhetetlen az egyenes kijelölése, ehhez nyújt segítséget egy lézeres szintező. A legtöbb típus működési elve egyszerű, a készülék belsejében egy felfüggesztett egység van, mely egy keresztirányú lézernyalábot bocsát ki (a felfüggesztés miatt automatikusan beáll a függőleges és vízszintes irányba) amely a tereptárgyakon (burkolásnál a falon és a padlón) egy egyenes vonalként kirajzolódik. Nemcsak a burkolásnál lehet hasznos egy ilyen eszköz, hanem magassági szintek átvitelénél egyik falról a másikra is sokkal egyszerűbb egy lézeres szintezővel dolgozni, mint egy vízmértékkel, különösen nagyobb helyiségek esetén. Bizonyos esetekben elég a készüléket letenni a földre, és tudunk vele úgy is dolgozni, de a legtöbb esetben a műszert magasabban kell elhelyezni. Ilyenkor lehet különböző dolgokat, építőanyagokat alátenni, ez viszont nem túl praktikus, és ahol a magasság pontos beállítása szükséges, ott igen kényelmetlen megoldás. Ilyen helyzetre találták ki a különböző kialakítású állványokat a lézeres szintezőhöz, melyekkel a magasság pontosan beállítható, és a műszer biztonságosan rögzíthető hozzá, stabilan megtartja azt, nem kell tartani, hogy billeg, eldől, vagy leesik.

A Profibarkács kínálata lézeres szintező állványokhoz

Háromlábú állvány

Ezek az állványok alumínium szerkezetűek, nagyon könnyűek és tartósak. Áruházunk az Einhell, Neo és Extol mérőműszer állványokat kínálja. Jellemzőik: szabályozható fej, teleszkópos, gumírozott láb, melyeknek köszönhető az eszköz stabilitása. Magasságuk állítható.

Műszerállvány

A Bosch műszerállványai stabilan állnak minden felületen, könnyen kezelhetőek, hosszú az élettartamuk. Anyaguk masszív, mégis nagyon könnyűek, ezáltal szállításuk is könnyebb. A márkán belül több állvány is kapható, ezek ára kb. 25 000 Ft-tól 88 000 Ft-ig terjednek áruházunkban. A műszerállványra nem csak lézeres szintezőt, hanem egyéb műszereket is felszerelhetünk, például optikai szintezőműszert, mérőállomást, lézerszkennert, vagy tányérantennát ideiglenes GPS bázisállomás létesítéséhez.
Áruházunkban kaphatók különböző kisebb rögzítőeszközök lézeres szintezőkhöz, melyek adott szituációban helyettesíteni tudják az állványokat, és nem mellesleg áruk is sokkal kedvezőbb, ilyenek például:

  • Csiptetős állvány
    Praktikus, hiszen könnyedén tudjuk rögzíteni például létrához, valamilyen peremhez is, ez a gumírozott felületnek köszönhető.
  • Mágneses állvány
    Mágnezeshető fémekhez rögzíthető vele a műszer, például acélból készült csövekhez, vasajtóhoz, betonacélokhoz, kazán oldalához. Amennyiben olyan környezetben használnánk a lézeres szintezőt, ahol ezek valamelyike rendelkezésre áll, praktikus választás lehet a mágneses állvány is.
  • Forgatható állvány
    200 fokban elforgatható, L alakú lézeres vízszintezőhöz. Rögzítése történhet mágneses úton, és állványra is csavarozható.

Univerzális tartók

A Bosch multifunkciós szerelvényei is nagy segítséget nyújtanak a szerszám felszereléséhez. A drágább kategóriás motoros hajtású, okostelefonnal is működtethető, Bluetooth segítségével vagy távvezérlővel (RC 2 Professional), továbbá számos tartozék is jár hozzá.

Kiválasztás szempontjai

A kiválasztás talán legfontosabb szempontja, hogy az állvány kompatibilis-e a meglévő, vagy megvásárolni kívánt lézeres szintezőnkkel. Erről az egyes termékek adatlapján tudunk tájékozódni. Ezenkívül lényeges szempont az is, hogy mekkora az állvány magassága, léteznek egész kicsi kompakt állványok, és nagyobbra szétnyitható változatok is. Mérlegeljük, hogy mi az a legnagyobb magasság, amelyen szeretnénk dolgozni a lézeres szintezővel, és ez alapján válasszunk állványt. Nem elhanyagolható tényező az állvány ára sem, áruházunkban az olcsóbbaktól a drágábbakig többféle műszerláb megtalálható.

Óvintézkedések a mérőműszer állványok használata során

Figyelni kell, hogy ne nézzünk közvetlen a lézer sugarába, mert szemkárosodást okoz. Hogy megelőzzük a baleseteket, figyelmesen olvassuk el a gyártó utasításait! Az állványt úgy helyezzük el, hogy stabilan álljon a felületen, ne billegjen, olyan helyen állítsuk fel, ahol munka közben nincs útban és nem lökjük fel.