H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Infra hősugárzó

Egy megbízható, jó minőségű infra hősugárzóval kiegészítheti fűtési lehetőségeit, kiválóan használhatja, ha alkalmanként van szüksége hőforrásra vagy ritkábban használt helyiségbe kell megoldania a fűtést. Kiválóak tartalék fűtési megoldásként alkalmazva! Webáruházunkban többféle típust forgalmazunk, de szinte mindre jellemző a csendes működés és a remek teljesítmény! Ideálisak eszközök, tárgyak vagy személyek hatékony, gyors felmelegítésére.


2termék12
2termék12

Az infravörös hősugárzók működési elve

Az infravörös sugárzás az élet számos területén bizonyította létjogosultságát. A sugárzás 6-10 µm-es hullámhosszú tartománya, melyet az infra hősugárzókban alkalmaznak egy olyan elektromágneses sugárzás, ami a tárgyak felületén kiemelkedő hatásfokkal fejti ki melegítő hatását. A legjobb hatás akkor érhető el, ha az infravörös sugarak merőlegesen esnek a felületre. Ezeket a fűtőtesteket kültéren és beltéren egyaránt alkalmazzák. Ha kültérre keres infra fűtőtestet, webáruházunkban a teraszfűtő kategóriában találja nagyszerű ajánlatainkat a kinti megoldásokhoz!

Kültéri infra teraszfűtő berendezés kiváló alternatíva a külső helyszínek melegen tartására, az a tényező kerül kihasználásra a működésüknél, hogy az irányított infrasugár nem melegíti fel a levegőt, sem a környezetet, az általa kibocsátott meleget közvetlen a testünkön érzékeljük. Külső légmozgás sem tudja eltéríteni.

Infravörös hősugárzók beltéren

Beltéri infrafűtés használata mellett a helyiség padlója és a mennyezete közötti hőmérséklet különbség mindössze 2-3 C⁰, ezzel szemben, ha hagyományos fűtési rendszert alkalmaz, ez a különbség nagyobb lehet. Az infra esetében azért kisebb, mert az infra hősugárzók nem idéznek elő intenzív légmozgást a helyiségen belül és a tárgyakról visszaverődik a hősugárzás.

Az infra hősugárzók infrasugárzással melegítik fel a szilárd testeket -nem közvetlenül a levegőt-, majd az így felmelegített tárgyak a környező levegő hőmérsékletét megemelik. A hőérzet miatt az infrapanel hatósugarában melegebbet érezni, mint amekkora hőérzetet a levegő hőmérséklete indokolttá tenne.

Amikor a fűtési teljesítményt kell meghatározni, a fűtendő helyiség hővesztesége és a légköbméter alapvető tényezők. Az egyenletes hőelosztás miatt az infra hősugárzók használata energiahatékony, üzemeltetése gazdaságos, és élettani hatásai is pozitívak.

 

Tipp: Villanyszerelőknek, vízszerelőknek ajánljuk krimpelő fogó választékunkat.

Infravörös hősugárzók előnye

Az infravörös fűtő berendezések mellett szól még egy dolog, hogy az infra fény jótékony hatással van az immunrendszerre, az izmokra, ízületekre, csontokra, nem véletlenül alkalmazzák arcüreg-, fülgyulladás esetén, vagy szaunában, pozitív hatással van a testre, ha infrafény melegíti fel. Néhány ismert előnye a teljesség igénye nélkül:

  • javítja a vérkeringést
  • kedvező hatással van a szorongásos, fóbiás panaszokra
  • nem keringteti a port, kiváló megoldás allergiás, asztmás emberek számára is
  • stressz és görcsoldó hatású
  • nem szárítja ki a levegőt
  • pozitívan hat a vérnyomásra, ízületi gyulladásokra, arcüreg gyulladásos panaszokra

Az infravörös sugárzás lényege

Ez a sugárzás az elektromágneses sugárzásnak egy olyan sávszélessége, melynek nagyobb a hullámhossza, mint a látható fénynek, de kisebb, mint a rádió- és mikrohullámnak. A legnagyobb hullámhosszal bíró látható szín a vörös. Infravörös sugárzás az az elektromágneses rezgés, melynek a hullámhossza 780 nanométer és 1 mm közé esik. Ez a sugárzás emberi szemnek nem látható, de a bőr melegként érzékeli. Ez maga a hőérzet. Az infra sugárzást számos felhasználási területen alkalmazzák, például gyógyászati, haditechnikai, biztonságtechnikai berendezésekben. Nagyon kedvelt, mert jó a hatásfokát, kicsi a légáramlási hőveszteség.

Infra hősugárzók a Profibarkács webáruházban

Scheppach és Einhell gyártmányú infra hősugárzókat forgalmazunk többféle teljesítménnyel, elektromos és gázos kivitelben egyaránt. Webáruházunk egyébként is széles kínálattal igyekszik a vásárlói igényeket kielégíteni a fűtőtest kategóriában is. Törekszünk rá, hogy mindenki megtalálja, amire szüksége van, ráadásul jó minőségben és kiváló áron! Külön figyelmébe ajánljuk az Einhell infra hősugárzóját kicsivel több, mint 30 e forintért! Elektromos panele úgy biztosít kellemes meleget, hogy nem növeli túlzottan a helyiség hőmérsékletét és nem kelt légörvényt sem. 1000 és 2000 W állítható teljesítményfokozatok, és fokozatmentesen állítható termosztát. A mobilitása sem utolsó, hiszen 4 görgő segítségével könnyedén mozdítható a készülék. Ha falra szerelné, a rögzítőkonzollal ez sem probléma! Borulásvédelemmel is ellátott hősugárzó, kiváló megoldás alkalomszerű, időszakos fűtési igényre.

Infra hősugárzó

Infra hősugárzóját rendelje a Profibarkácstól!

A legnagyobb márkák infra hősugárzóit kínáljuk Önnek, hogy a kiválasztott berendezés sok-sok éven át, megbízhatóan kiszolgálja Önt! Az infra sugárzás egyenletesen hatol az emberi testbe, természetesen melegít, akárcsak a napsütés. Remek választás kis helyiségek rövidtávú fűtésére, fürdőszoba, garázs, pince, műhely, de akár terasz alkalmankénti fűtésére is.

Rendelje meg a kiválasztott típust, és néhány napon belül házhoz szállítjuk Önnek, nem kell az időt felesleges utánajárással töltenie. Ne felejtsen el regisztrálni, hogy minden későbbi vásárlásnál törzsvásárlói kedvezményhez juthasson!

 

Infra hősugárzóval kapcsolatban felmerülő kérdések

 

 

Az infra hősugárzók használhatók kültéren?

Vannak nagyobb teljesítményű típusok, melyek kimondottan kinti felhasználásra lettek kialakítva, ezeket a teraszfűtő kategóriában találja webáruházunkban.

Asztmás vagyok, így is használhatok infra hősugárzót?

Igen, sőt asztmásoknak, allergiásoknak kimondottan ajánlott, hiszen nem okoz légörvényt, nem keveri fel a helyiségben lévő port.

Ha 1-2 fokkal feljebb veszem az infra hősugárzót, mennyivel nő a fogyasztása?

1 °C változtatás 4-5% fogyasztás változást okoz.

Szűrés
Márka
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!