Tapétázás Ötletek - 10 Bomba Ötlet
Módosítva: 2024. március 28.
Létrehozva: 2022. május 16.

Tapétázás Ötletek - 10 Bomba Ötlet

 Öltöztesd fel a lakásodat úgy, hogy tükrözze az egyéniségedet. Hozd ki a házad, lakásod felújításból a legtöbbet. Kreatív tapétázási ötletek.

Tartalomjegyzék
 1. Inspiráló tapétázás ötletek
 2. Nyomtatott tapétával vagy falmatricával tegyük személyesebbé a teret
 3. Tapétázás ötletek bónusz – tapéta a falakon túl

A tapétázás ma már szinte olyan, mint egy szuper smink. Gyönyörűen el lehet vele palástolni a lakásunkban az egyes hibákat, vagy pont hogy ki lehet emelni annak a valós szépségét és előnyeit. Tapétázás ötletek széles tárháza található a neten, mindenki megtalálja ízlésének, és pénztárcájának legmegfelelőbb változatot. Már évszázadok óta használunk tapétát, és nem is véletlenül. Először, ha a tapéta szót halljuk, akkor azonnal csak a falra szánt verzió jut az eszünkbe, viszont a tapétának számtalan egyéb praktikus funkciója is van még emellett. Ha esetleg már megfáradt a lakásban egy-egy fal és több hibát rejt már magában, akkor tökéletes megoldás lehet annak egyenetlenségeit és hibáit feljavítani és dekorálni. Ha pedig megunt tapétád először eltávolítanád, ajánljuk a tapéta leszedéséről szóló bejegyzésünket.

Tapéta konyhában

Inspiráló tapétázás ötletek

Emellett pedig fantasztikusan ki tudjuk emelni és vizuálisan emelni a tér fényét azzal, ha egy odaillő tapétát felrakunk a falra. Összegyűjtöttünk 9+1tapétázás ötletet és példát, amivel reméljük tudunk nektek majd segíteni, hogy hogyan s miként érdemes használni a tapétát, illetve azért is, hogy inspirálódni tudjatok, ha esetleg lakásfelújítás előtt álltok. A felújításhoz remek minőségű Vorel szerszámokat is tudunk ajánlani!

 • Emeljük ki, vagy épp rejtsük el egy építészeti jellegzetességet!

Ahogy már említettük, tapétával tökéletesen ki lehet hangsúlyozni az lakás szép építészeti sajátosságát, vagy akár csak egy kicsit fel lehet dobni a hagyományos kialakítás, amit esetleg már meguntunk. El tudunk sok hibát is rejteni a tapéta által, vagy akár nagyon kis hangulatos beugró részt kitapétázhatunk, hogy valóban egyedi megjelenése legyen az otthonodnak. Ha esetleg melegséget, otthonosságot vagy vidámságot szeretnél a lakásodba csempészni, akkor akár egy virágos minta sokat tud ebben segíteni. Így akár azonnal át lehet fordítani egy-egy szoba tökéletlenségét egy teljesen már megjelenésbe, ami jó érzéssel fog elönteni amikor ránézünk. Emellett a tapéta tökéletes választás lehet, ha a sarkok, szögek vagy szögletek élét szeretnénk lágyítani, finomítani.

 • Tapétázással vizuálisan nagyobbítsd meg a szobát, fürdőszobába tehetsz vízálló tapétát!

A mosdó helyiségek tapétázása manapság még nem igazán elterjedt, viszont itt is a kisebb helyiségeket szuperül fel lehet dobni és látszólag nagyítani. Ha egy függőlegesen mintázott tapétát választunk, akkor a mennyezetet tudjuk vele látszólag magasítani, tágasabbá tenni, illetve maga a tér is szélesebbnek fog hatni. De természetesen más mintákkal is lehet tágítani még az adott szobát, helyiséget. Vízszintes csíkok esetén például még inkább hatalmas térérzetünk támad majd, és persze a világos színek is még intenzívebb hatást tudnak elérni.

Tapéta fürdőszobában

 

 • Rejtsük el a hullámos, egyenletlen falakat!

Ha esetleg van a lakásunkban, házunkban egy problémás, egyenletlen fal, amivel nehezen tudunk mit kezdeni, akkor tökéletes megoldás lehet az üvegszálas tapéta. Ez a típus a nevéből fakadóan üvegszálakból készül, amit egy textiltechnológiai eljárás által hoznak létre. Sokkal-sokkal erősebb, tartósabb, mint a többi átlag tapéta, ezért tökéletes választás, ha a falfelszín hibáinak az eltüntetésén gondolkodunk. Színezetlen formában tudjuk beszerezni, így igazából teljesen szabad kezet kapunk, hogy milyen színűre vagy mintázatúra szeretnénk lefesteni. Emellett pedig ott van az a szabadságfok is, hogy teljesen egyedi tapétával dekoráljuk a lakásunk egyik helységét. Illetve azt is fontos tudni erről az anyagról, hogy nagyon jó a víztűrő képessége, így akár vizes helyiségekben is tökéletes választás lehet. Többször lehet festeni, tartós és rugalmas anyag.

 • Alakíts ki elszeparált helyiséget – tapétázás ötletek haladóknak!

Manapság már sokszor látjuk azt, hogy egy-egy jó helyen elhelyezett tapéta is azt az érzést tudja kelteni, hogy egy másik térben, helységben vagyunk. Ez kisebb lakásoknál óriási előny lehet, ha egy kisebb fajta elválasztóként is tudjuk használni a tapétát és fel tudja dobni a lakásunkat. Nagyon jó megoldás szokott lenni nappalinál, illetve konyhánál, hiszen ma már nagyon sok amerikai konyhás lakással találkozunk. Ott valóban jó ötlet lehet kicsit feldobni a teret és olyan érzetet kelteni, mintha nem ugyanaz a helyiség lenne a kettő. Ha gipszkartonozás válna szükségessé, akkor pedig speciális szerszámainkat is tudjuk ajánlani.

 • Öltöztess fel UV álló tapétával egy kültéri részt!

Szintén, ahogy fentebb említettük a vizes blokkoknál, tereknél ma még nem sokan használnak tapétát, ez nincs másképp a kültereknél sem. Amikor tapétázásról beszélünk, akkor leginkább elsőre a beltéri falburkolás jut mindenkinek az eszébe. Ma már viszont olyan technológia is létezik, amely valóban magas minőségű tapétát gyárt, és akár eső, szmog, illetve UV sugárzás elleni és sárgulás-állók is. Ezeket a típusokat bátran lehet használni esetleg az erkély vagy homlokzat különböző részein, hogy ezt is egyedi és széppé tegyük.

 • Adj neki texturát!

Nagyon elterjedtek manapság már azok a típusú tapéták, amelyek más anyagokat tükröznek vissza számunkra. Ilyenek például a fa, beton, tégla vagy akár a kőhatású tapéták is. Több okból kifolyólag szeretjük és preferáljuk őket, az egyik, hogy sokkal olcsóbbak mintha a valódi anyagot tennénk fel a falra, illetve pedig sokkal egyszerűbb a tisztán tartásuk és a kezelésük is, mint az adott nyersanyagoknak. Így, ha szeretnénk esetleg a lakásunkba egy jó kis kőfalat vagy téglafalat, akkor érdemesebb lehet először megnézni a tapéták közötti széles választékot.

Téglafal hatású tapéta

 • Növeljük a fényt az adott helységben!

Sokszor találkozunk olyan helységekkel, ahova igencsak elférne még egy kis fény, ezért is tökéletes megoldás egy LED lámpával beépíthető falburkolat. Miért ne hozhatnál be több fényt a kisebb terekbe kreatív megoldásokkal? A LED szalagok egyedi és nagyon sajátos megoldást és hangulatot tudnak kölcsönözni az adott helyiségnek.

 • Drámai hatás elérése, tapétázás ötletek bevállalósoknak

Sokan vannak úgy, hogy óriási és lehengerlő benyomást akarnak az otthonukban nagy falfestményekkel. Ezek viszont nem olcsó megoldások. Pont ezért tökéletes megoldás egy stílusos és ízléses freskótapéta. Ahova ilyen tapétát teszünk, ott biztos, hogy ez fogja uralni az adott teret és helyiséget. Ezzel is sokkal inkább egyedivé és hangulatossá lehet tenni egy nappalit vagy akár egy étkezőt .

Nyomtatott tapétával vagy falmatricával tegyük személyesebbé a teret

Ahogy fent már említettük, számtalan megoldás van ma már arra, ha valaki tapétát szeretne az otthonába. Sőt olyan megoldás is létezik, ahol nyomtatott tapétát tudunk választani, ami valóban 100%-ban a te személyiségedet fogja tükrözni és kifejezni a lakásban. Számtalan gyártónál lehet már nyomtatott falmatricát venni, amit igazából bármikor eltávolíthatsz a falról és áthelyezheted, ha esetleg meguntad vagy meggondoltad magad. Különböző helyiségekben ötletes lehet többféle mintát kipróbálni, vagy akár megfesteni vagy megrajzolni a saját festményeidet, képeidet. A tapétázás ötletekből nem lehet kifogyni!

Fénykép hatású tapéta

Tapétázás ötletek bónusz – tapéta a falakon túl

Sok-sok ötletet és ihletet adtunk már a tapétákkal kapcsolatban, de úgy gondoltuk, hogy kiegészítjük még egy bónusz ötlettel is, amire nem sokan gondolnak manapság a tapéta kapcsán. Rengeteg minta, elhelyezés és megoldás létezik már, ezért sokan nem tudnak róla, hogy ezeket a tapétákat nem csak falra lehet feltenni, hanem akár mókás és látványos felhasználása lehet egyes bútoroknak a lefedésére, vagy akár szekrényajtók, komódok vagy asztallapok burkolására. Így fel tudjuk dobni a régi bútorainkat és felfrissíteni az adott teret, ami már esetleg régi módi volt, de nem kellett nagy befektetés ahhoz, hogy egy teljesen új környezetet varázsoljunk magunk köre.

Tapétázás bútoron

Reméljük tudtunk adni egy kis motivációt és számtalan ötletet annak kapcsán, hogy hogyan tudjátok a tapétát teljes mértékben kihasználni és valóban egyedi módon felhasználni egy felújítás során. Legyen jó egy fürdőről, nappaliról, kisebb vagy nagyobb helyiségről számtalan megoldás létezik már, amivel valóban egyedivé és hangulatossá lehet tenni a tereket. Sok sikert kívánunk mindenkinek a barkácsolás és a felújítás során, tapétázásra fel!

 

Kapcsolódó ötletek