WPC kerítésrendszer

Ha álmainkban egy klasszikus fa léckerítés szerepel, akkor ennek alternatívájaként vessünk egy pillantást a WPC kerítésrendszerre is, hiszen a természetes fa ápolása enyhén szólva macerás. Ismerkedjünk meg a WPC kerítésrendszerrel, mely egyszerre biztosítja álmaink beteljesülését és a gondtalan karbantartást!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 690 Ft - 2 990 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
3 termék
3 termék

WPC kerítésrendszer

Tudjuk jó, hogy az első benyomás mennyire fontos. Nincs ez másképp az otthonunkkal sem, márpedig a hozzánk érkezők legelőször a kerítésünket fogják szemügyre venni. Ha álmainkban egy klasszikus fa léckerítés szerepel, akkor ennek alternatívájaként vessünk egy pillantást a WPC kerítésrendszerre is, hiszen a természetes fa ápolása enyhén szólva macerás. Ismerkedjünk meg a WPC kerítésrendszerrel, mely egyszerre biztosítja álmaink beteljesülését és a gondtalan karbantartást!

Mi jelent a WPC?

Wood-Plastic Composite, vagyis fa-műanyag kompozit.

Remekül hangzik, de egy idegen szó megfejtése után nyertünk egy újabbat. Mi az a kompozit?

A kompozit (másnéven társított anyag) olyan összetételű anyag, mely különböző szerkezetű alapanyagok kombinációjaként áll elő oly módon, hogy az alapanyagok hasznos tulajdonságait kiemeli, a kevésbé hasznosakat pedig elhagyja. Vagyis a kompozit tulajdonságai szükségszerűen jobbak, mint az alapanyagoké külön-külön. Az alapanyag lehet fém, ásvány, szinte bármi, a WPC esetében ugyebár fa és műanyag. Ezeket némi adalékanyag (ragasztó, stabilizátorok, színezékek) egészíti ki a végtermékké formálódás során.

Mik a WPC kerítésrendszer előnyei?

Ha létezik egyetlenegy szó, amit minden fa kerítés tulajdonos hallani akar, akkor az az, hogy:

Karbantartásmentesség!

Nézzük mely tulajdonságok járulnak ehhez hozzá:

 • Kinézetre, akár a fa, így a természetközeliség érzete teljes mértékben megmarad.
 • Többé nem kell félnünk a kártevőktől, hiszen a rovarok számára nem ad otthont.
 • Vízálló, így a penésztől és a gombától sem kell tartanunk.
 • Soha nem kell festeni vagy egyéb módon kezelni, mint a természetes fát.
 • Tűzállósága igen magas (általában önoltó, B1 besorolású).
 • Telepítése rendkívül egyszerű, könnyen szét- és összeszerelhető, máshol újra lerakható, vagyis újrahasznosítható. (Környezetbarátságból jeles.)
 • Olyan kisebb bosszúságoktól is megszabadulunk, mint a szálkák.
 • Az adalékanyagok közt megjelenő UV-stabilizátor miatt nem fog fakulni sem.
 • Habár kerítések esetében ez nem kifejezetten fő szempont, de a WPC-ről tudni kell, hogy abszolút csúszásmentes.
 • Rendkívül strapabíróra van tervezve, hiszen ki kell állnia a háztartásban előforduló egyéb kisebb-nagyobb erőpróbákat is. (A kerítésnek gurul egy bicikli vagy lakossági szemetes. Hogy ez ne is fordulhasson elő, tekintse meg extra nagyméretű kültéri tárolóinkat
 • Már csak hab a tortán, hogy modern, igényes megjelenést kölcsönöz otthonunknak.
 • Az összes fenti tulajdonság szinergiája biztosítja talán a legfontosabb előnyt, a hosszú élettartamot.

Minden idő, amit egy természetes fa kerítés gondozására kellene fordítanunk (rovarirtás és távoltartás, festés, megfáradt/korhadt fa elemek cseréje, különféle időszakos kezelő munkák vagy más kültéri tárgyak szálkátlanítása, és a többi) más, sokkal kellemesebb tevékenységekre is fordíthatjuk ezután.

WPC kerítésrendszer formái

A WPC kerítésrendszer telepítése

Milyen WPC kerítés elemekről is van szó?

 • kerítésléc
 • kerítés tartóléc (hasáb)

A tartóléc egy olyan WPC hasáb, mely belsejében „U” alakú vas profil található. A hasáb és a kerítéslécek szükségszerűen kiegészítik egymást: a tartólécre (hasábra) csavarok segítségével (a kerítést horizontálisan nézve, arra merőlegesen) rögzíteni kell a léceket.

Szerezzen be mindent webshopunkban, ami a kerítés telepítéséhez szükséges!

A WPC kerítésrendszer fontos előnye, hogy a telepítés komolyabb szakismeretet nem igényel, viszont érdemes előzetesen utánajárni a helyes telepítési módszernek, hiszen könnyen elkövethetünk olyan hibákat, melyek később súlyosbodhatnak:

Két fontos hiba WPC kerítések telepítésénél

 • Az előírt fesztávok figyelmen kívül hagyása: Ezzel jelentősen megnövekszik a meghajlás, rongálódás (repedés, törés), tehát az élettartam nagymértékű csökkenésének az esélye. Az előírt maximális fesztávok figyelembe veszik a kerítéselemek tömegét, illetve a szélterhelésnek való kitettséget is, azonban a határértékeken túl a garanciavesztés lehetősége fennáll.
 • Hőtágulás biztosításának hiánya: A csavarokat csak annyira kell meghúzni, hogy az anyag éppen meg tudjon mozdulni alatta, ellenkező esetben fennáll például a hasasodás veszélye a több ponton rögzített elemek esetében.

WPC kerítésrendszer minta- és színválaszték

Ahhoz, hogy leginkább a stílusunkra tudjuk formálni a kerítésünk megjelenését, válasszunk ki a hozzánk legközelebb álló színt és mintát. Habár egyszerű kinézetűek a lécek, nagyon sokféleképp variálhatók! A lécek végei ugyanis különbözőképpen vannak kialakítva, melyeket akár egységesen, akár kombinálva is fel tudunk használni, igazán egyedivé téve a végeredményt! Merítsünk ötletet a termékleírásokban is szereplő alakzatokból és engedjük szabadjára a képzelőerőnket: a klasszikus egyenes, homorú, domború vonalak mellett szinte bármilyen absztraktabb geometria is megjeleníthető a lécek segítségével. Akár egy visszafogott, már-már romantikus hangulatú szabályos léckerítés látszatának elérése a cél, akár az extravaganciát kedveljük és azt szeretnénk, hogy messziről, már az utca elejéről meg lehessen ismerni a házunkat, bármelyik kivitelezésére itt a nagyszerű lehetőség.

Hol alkalmazható a WPC?

Ezek a termékek többnyire szilárd, tömör vagy üreges profilok, melyek leggyakrabban kültéri terasz- és padlóburkolatként , kerti padként, ablak- és ajtókeretekként, korlátként, kerítésként jelenhetnek meg otthonunkban. De akár fröccsöntött WPC dekorációt is találhatunk néha a boltok polcain.

Tipp! Mindig gondosan mérjük le a körbekeríteni kívánt terület (telek vagy kert) oldalhosszait, mielőtt beszerezzük az elemeket. Nézz szét mérőszalag kínálatunkban!

 

Gyakori kérdések WPC kerítésrendszer vásárlása előtt

 

Milyen színben érhetők el a WPC kerítéselemek?

Jelenleg ében és dió színű elemek elérhetőek a kínálatunkban. Mindkettő matt felületű

Milyen méretűek a kerítésrendszer elemei?

A kínálatunkban elérhető tartóléc 3 méteres, a kerítéslécek pedig a kiválasztott színtől függően 1, illetve 1,3 méteresek.

Futtatható növények ültethetők a WPC kerítés tövébe?

Mivel a WPC egyrészt rovarmentes, másrészt nyáron sem forrósodik fel, ezért elmondhatjuk, hogy a futó növények számára kedvező feltételeket biztosító felület.