Tűzőkapocs

A legtöbb ember élete során legalább egyszer biztosan használt már tűzőgépet, ehhez pedig tűzőkapocs kell. Nagyon praktikus találmány, hiszen segítségével könnyedén egymáshoz illeszthetünk fontos iratokat. Alkalmazásuk nagyon egyszerű, csupán annyi a teendő, hogy betesszük a két vége közé a papírokat és összekapcsoljuk őket. Nem csak papírt tudunk vele összeilleszteni, más területen is jó hasznát vehetjük az eszközöknek, például kárpitozáskor. A tűzőgépet mérettől függően kisebb vagy nagyobb tűzőgép kapoccsal használjuk.

Hogyan válassz tűzőkapcsot a tűzőgépedhez >>

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
190 Ft - 7 790 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
119 termék
119 termék

Válassza ki a legmegfelelőbb tűzőkapcsot

Bizonyára sok mindenkinek okozott már fejtörést a papírok rendszerezése közben, hogy mivel lehetne még egyszerűbbé és átláthatóbbá tenni a dolgait. Egy papír itt, de egy másik hozzátartozik, sőt egy harmadik is... mi a megoldás arra, hogy ezeket a dokumentumokat egyben tudjuk?

Mégis honnan tudjuk, milyen kapcsot tegyünk az eszközbe, milyen szempontokat kell szem előtt tartani vásárláskor? A kapcsok hosszúságát illetőleg, a kiválasztásnál tartsa be a 3/1-hez 3/2 arányt. Mit jelent ez? Egyharmad rész a rögzítendő anyag vastagsága, kétharmad rész a kapocs benyúlása a hordozó felületbe. Ez megfelelő rögzítés puhafa esetében, például a fenyő esetén. Keményfa terén, olyan hosszú tűzőkapcsot használjunk, hogy az arány 1:1 legyen. Mindenképp érdemes odafigyelni a tűzőgép kapocsbefogadási paramétereire. Nem tesz jót az eszköznek, ha olyan kapcsot teszünk bele, amelyik nem fér el benne, vagy nem megfelelő vastagságú és szélességű, ezért ezeknek a dolgokra is célszerű figyelmet szentelni.


Mihez használunk kárpitos tűzőkapcsot?

Azért, hogy hatékonyan tudjuk használni a tűzőgépünket, a különböző anyagokhoz, mindig a hozzájuk megfelelő tűzőkacsokat kell kiválasztanunk. Szövetekhez, textíliákhoz mindig a vékony, de széles kárpitos tűzőkapocs az ideális.

Fóliákhoz a vastag, széles változata a jó. Lambériához, szegélyléchez vagy egyszerű faléc szegezésére a keskeny, hosszú tűszeg vagy kapocs a legjobb. A gyártók mindenre gondoltak, így a speciális tűzőkapcsokat is piacra dobták, melyek pontosan speciális célra valók, a fém tűzőkapocs gyengeáramra, maximum 24V, illetve – csövek, rudak rögzítése, a műanyagos közép és nagy feszültségre, maximum 500V feszültségig. Tűzőkapcsot akár az árnyékoló hálónk felhelyezésénél is használhatunk.

 
Egy trükk, ha nem akar, kétféle eszközt vásárolni

Kevesen tudják, hogy a tűzőgép alsó lapján, mire való még az a kis fém rész, ami a kapcsokat ütközéskor visszahajtja. Ha megfordítjuk, akkor az eddig használt kisebb kapocs sokkal nagyobb felületet fog lefedni egyszerre, azaz a két lába szélesebb távolságban fog rögzíteni. Ez akkor fog nagyon jól jönni, ha nagyobb kapocsra lenne szüksége, de nem akar két gépet vásárolni. Ha eddig még nem tette, mindenképp próbálja ki.


Milyen márkájú tűzőgép kapcsokat tudunk beszerezni?

Ma már több márka gyártói alkottak különböző méretű és vastagságú kapcsokat azért, hogy biztosan Ön is megtalálja azt, amely tökéletesen beleillik majd az eszközébe. Webáruházunkban számos márka termékei közül válogathat. Ajánljuk figyelmébe a Yato tűzőkapocs valamennyi méretét. Mint minden Yato által gyártott eszköz tökéletes minőségnek örvend, így garantáltan nem fognak csalódást okozni a tűzőkapcsok sem. Ugyan ilyen csúcsminőség az Extol Prémium is, így könnyedén válogathat az Extol Premium tűzőgép kapocs sokasága közül. Top termékeink között szerepel többek között az Extol Premium tűzőkapocs )11,3 x 0,52 x 0,7);  6mm-es, 8 mm-es, 10 mm-es, 12 mm-es és 14 mm-es változatai is, melyekhez 1000 darabos kiszerelésben is hozzá juthat. A magyar piacon 1996 óta van jelen az Einhell Hungária Kft., ami a német Einhell Germany AG anyacég 100%-os tulajdonú anyavállalata. Ez idő alatt minden vásárló számára kiderült, hogy egy profi termékeket gyártó cégről van szó, hiszen mai napig előszeretettel vásárolják a fogyasztók a piacon található Einhell árucikkeket.  Nincs ez másképp az Einhell tűzőgép kapcsokkal sem. Ha ragaszkodik a gyártóhoz, beszerezheti az Einhell kapocs 5,7 x 13 mm-től az 5,7 x 40 mm-es típusokat is, attól függően, épp melyikre van szüksége. Az Einhell TC-EN 20 E kapocs és az Einhell BT-EN 30 E kapocskészlet is igen kelendő. Ha eddig egyik sem felelt meg a felsoroltak közül, még mindig van lehetősége a Novus tűzőkapcsok közül választani, melynek esetében nagyon széles a termékpaletta. Nem véletlen, hiszen egy tökéletes minőségről van szó. A Vorel tűzőgépek is megtalálhatóak nálunk, szintén több formában és típusban. A Graphite tűzőkapcsokat és a Top Tools tűzőkapcsokat rengeteg irodaház rendeli, eddig mindig minden eszközhöz megtalálták a megfelelő kapcsokat. 

Sokszor olyan kis dolgokon csúsznak el a nagy munkák. Könnyítse meg feladatait egy masszív és strapabíró tűzőkapoccsal, hogy időt és energiát spóroljon meg magának. Kérdés esetén forduljon ügyfélszolgálatunkhoz bizalommal. Átlátható tárolásukra tárolódobozainkat ajánljuk.

 

 

Gyakori kérdések a tűzőgép kapocs kiválasztásával kapcsolatban

 

 

Milyen típusú tűzőgépek léteznek?

Megkülönböztetjük a kézi, mechanikus tűzőgépeket és az elektromos tűzőgépeket, de léteznek már pneumatikus tűzőgépek is.

Milyen anyagokhoz használható a pneumatikus tűzőgép?

Sokoldalúan bevethető, például belső kiépítésnél, dekorációnál, építkezésnél. Bútorok és konyhaszekrények összeszereléséhez, ajtó és ablaktokokhoz, szegélyezéshez, díszlécekhez, padlóburkolatokhoz és otthoni szigeteléshez, parkettákhoz, kárpitos rugós rögzítéshez, fazsindelyek gyártásához, fiókokhoz egyaránt használható a pneumatikus tűzőgép.

Mire szolgál a tűzőkapocs, tűzőgépkapocs?

A tűzőkapocs vagy tűzőgépkapocs papír, dokumentumok végleges összekapcsolására szolgáló fémdarab. Az előbbi megnevezés inkább az irodai célra használatos tűzőkapocsra vonatkozik, míg az utóbbi kifejezés az ipari felhasználású tűzőgépkapcsokra értendő. A két kategória markánsan elkülönül egymástól, mind megjelenésben, mind felhasználását tekintve.

Milyen kapcsot használjunk a textíliákhoz?

Szövetekhez, textíliákhoz mindig a vékony, de széles tűzőkapocs az ideális.