Koronafúró, körkivágó

Bizonyára a legtöbben már belefutottunk abba, hogy nem tudtuk eldönteni, milyen eszköz lenne a legmegfelelőbb a különböző anyagok kifúrására. Ha rosszul választunk, tönkre tehetjük a fúró szárat, de a fúrógépet is felesleges terhelésnek vetjük alá. A munkánk így nem hogy tökéletes nem lesz, számos esetben el sem tudjuk végezni azt. Webáruházunkban a legkedvezőbb áron szerezheti be a kiváló minőségű körkivágókat, melyek nagymértékben megkönnyítik a hatékony munkavégzést.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
590 Ft - 24 890 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Terméktípus
Munkadarab anyaga
Befogás
Átmérő  (mm)
-
5 mm - 182 mm
Körkivágó anyaga
Termék státusza
Szűrés és rendezés
337 termék
337 termék

Anyagok, melyek nem fognak ki egy jó minőségű körkivágón

Minden anyaghoz tud megfelelő körkivágót vásárolni, bármilyen kivitelről van szó. Nem okoz gondot beszerzésük után a szerkezeti acél, a rozsdamentes acéllemez, a színesfém, a műanyag átfúrása, de a fával, a pozdorjával és a rétegelt lemezzel is nagyszerűen boldogulnak. Gyors és precíz vágást eredményeznek még az alumínium, a réz és az öntöttvas, illetve a gipszkarton esetében is. A keményebb, rideg anyagokhoz egyébként a gyémántfúrókat ajánljuk, ilyen például az üveg, a porcelán, a gránit, de a drágakövek kifúrását is nyugodt szívvel rájuk bízhatja. Egy masszív anyagra, ipari gyémántport visznek fel speciális kötésekkel és ez a por, úgy funkcionál, mint egy csiszoló fej, mellyel a maga előtt lévő anyagot elporlasztja a fúrás során. Általában folyamatos, magába a szárba bevezetett vízhűtéssel használandók. 

A körkivágó, mint fúrógép tartozék

A technika fejlődésének köszönhetően ma már gyerekjáték egy falat áttörni a megfelelő szerszám segítségével. Mindenféle anyag átfúrására találhatunk megfelelő körkivágót.

Szükségünk lehet rá:

  • vezetékek átvezetése során egyik helyiségből a másikba
  • konnektorok, kapcsolók kialakításakor
  • szagelszívó kivezetéséhez a plafonon, falon
  • szellőzőrendszer kiépítése során
  • csapok felhelyezésekor

 

Különböző méretekben elérhető, ezáltal kielégítve a különböző felhasználói igényeket. Érdemes odafigyelni a fordulatszám megfelelő kiválasztására, mert magas fordulatszámon a készülék hamar tönkre mehet.

Különös odafigyelést igényel a gép hűtése, ezekkel az apró, ám de fontos lépésekkel gépeink élettartamát megnövelhetjük.

Vannak speciális felületek, melyekbe különösen nehéz precíz lyukat fúrni, erre a gyémánt körkivágó remekül beválik.

Erre van szükség például a csempék átfúrásakor, ami az anyag törékenysége miatt különös odafigyelést igényel. Amennyiben nem a megfelelő eszközzel állunk ennek a munkafolyamatnak, a kész burkolásban hatalmas károkat okozhatunk.

 

Milyen átmérőjű lyukfúróra lesz szükség?

Nagyban függ a munkaterület nagyságától és a cél meghatározásától. Kisebb furatokhoz elegendő az 5-12mm nagyságig terjedő átmérőjű, azonban a nagyobbakhoz már a akár 50mm-ig is lehet lyukfúrót, körkivágót találni.

 

Fontos, ha körkivágót vásárolunk!

A névleges méret meghatározása, ugyanis a PVC csöveknél a rákerülő szerelvények legalább 10mm-rel nagyobb átmérővel rendelkeznek, ezért fontos, hogy megfelelő méretű helye legyen.

A pontos körkivágó méret meghatározásában a munkatársaink szívesen segítenek.

 

Csempe körkivágó, a hatékonyabb munkához

A körkivágó optimális fordulatszámára mindig érdemes odafigyelni. Abban az esetben, ha a fordulatszám nagy, károsodhat az eszköz éle, viszont ha kicsi, nem biztos, hogy elérjük vele a kívánt hatást, ráadásul a fúrógépünknek is búcsút inthetünk.  Az olcsóbb kategóriájú körvágókat is úgy fejlesztették ki a gyártók, hogy azok erősek és hosszú élettartamúak legyenek. A fűrészelt anyag szinte mindig élesen vágott lesz, és nem szaggatja a munkadarabot. Általában ezekhez az eszközökhöz, biztosítanak leírást is, melyet megtalál a csomagolásban, így ezáltal tud tájékozódni arról, milyen sebességet kell megválasztani a különböző anyagokban való fúráshoz.

 

Találja meg nálunk a legideálisabb körvágót fémhez és fához

Webáruházunk kínálata, a körkivágókat illetően is igen széles, így garantáltan megtalálja Ön is azt az eszközt, amire épp szüksége van. Számos márka termékei közül válogathat, mint például a Yato, amihez számtalan fogyasztó ragaszkodik páratlan minősége miatt. Ajánljuk figyelmébe a Yato Fúrókorona több típusát, de az Extol Craft körkivágóiban sem fog csalódni. Az Extol Craft körkivágó gipszkartonhoz, állítható acélkéssel, ami többek között fához, gumihoz és műanyaghoz is használható, az egyik legnépszerűbb eszköz a szakemberek körében.

Az Extol Prémium is egy magas színvonalat képvisel, téglákhoz ajánljuk az SDS befogású, különböző méretű és hosszúságú körvágókat fához. Ne feledje, készletben mindig, minden jobban megéri, ezért szánjon időt arra, hogy megnézze webáruházunkban az Extol Prémium központmaró készletet, mely tökéletes lesz minden fához, mellesleg nagymértékben megkönnyíti Önnek a feladatok elvégzését. Ha eddig még nem találkozott a Wolfcraft termékeivel, el kell árulnunk, hogy a vásárlók száma, visszatükrözi megelégedettségüket. A Wolfcraft gyártói, nem gyártanak gépeket, alapvetően szerszámokat és kiegészítőket lehet tőlük vásárolni.

Főként egyes munkatípusokat fednek le, viszont azokat teljes mértékben. A Wolfcraft lapos marófúró, a Wolfcraft AH 45-130 állítható lyukfűrész szárazépítéshez, a Wolfcraft Befogószárak, csak néhány darab termék a megannyi csúcsminőségű eszköz közül. Érdemes figyelmet szentelni rájuk, hiszen megfelelő használat mellett, éveken át tartó élettartamra kell számítani. A Wolfcraft gyártói gyémánt koronafúrókat is piacra dobtak, növelve általuk a vásárlások számát. Ha pótpengéket keres állítható lyukfűrészhez, vagy készletben szeretné magáénak tudni a lyukfűrészeket, maradjon a márkánál.

Régi típusú házaknál, sokszor találkoztunk már olyan kivitelezéssel, ami a mai modern világban, semmi esetre sem állná meg a helyét. Gondolunk itt a felcsempézett falfelület azon példájára, amikor egy bizonyos tárgy, vagy cső kikerülése érdekében, a kivitelező az egész csempét, akár két-három darabból toldotta össze, mivel máshogy nem tudta megoldani, ezért az összkép nem lett éppen az esztétikus munka példaképe. De ha lett volna egy Polonia csempe körkivágó fémhez, vagy egy Polonia hárompengés csempe körkivágó kése, az akadályokat gondtalanul megoldotta volna és a hatás is másképp festett volna. A Vorel márka gyártói, mind készletben, mind külön-külön felkínálja a profi eszközök megvásárlását, de a GRAPHITE is, ami a lengyel Grupa Topex egyik vezető márkája és ami a világ 40 országában forgalmaz kiváló minőségű termékeket, mind nagyon jó szolgálatot tesznek munka közben.

Azért ennyire közkedvelt és elterjedt a márka, mert a gyártó különös figyelmet fordít a megbízhatóságra és a gyártás során felhasznált anyagok minőségére. Nálunk bevásárolhat GRAPHITE gyémántfúróból, GRAPHITE adapterből körkivágóhoz, de akár a GRAPHITE csempekivágóból is, ami nem mellesleg állítható. A GRAPHITE lapos fúrószár fához típust illetően, a vágóél olyan különleges kialakítással lett tervezve, aminek köszönhetően, lehetővé válik a fúrási sebesség megduplázása, valamint elkerülhető az anyag felszakítása. A felsorolt márkák termékei mellett, ismerkedjen meg nálunk a Topex, a Top Tools és a Verto kiegészítőkkel is. Azért van helyük webáruházunk kínálatai között, mert hasonlóképp a felsorolt márkákhoz, a munka sikere és hatékonysága, általuk is garantált.

Előfordulhat, hogy az ember elveszettnek érzi magát a termékekkel és a vásárlással kapcsolatban, de egy percig ne jelentsen ez problémát, bármilyen kérdéssel, bátran forduljon munkatársainkhoz, akik örömmel felveszik Önnel a kapcsolatot és igyekeznek a legjobb tudásuk szerint, mindenben segítségére lenni.

Gyakori kérdések és válaszok körkivágó vásárlással kapcsolatban

Milyen anyagok vágására/fúrására alkalmasak a körkivágók?

Minden anyaghoz gyártottak megfelelő körkivágót, így legyen szó rozsdamentes acélról, műanyagról, drágakövekről, színesfémről vagy akár rétegelt lemezről, nem fog gondot jelenteni, ha megtalálja hozzájuk a legideálisabb eszközt.

Mire kell leginkább vigyázni a körkivágó használata során?

Ne nyomja erősen a lyukfűrészt, ha az anyag keményebb, lágyabb és kisebb nyomással fúrjon. Fémes anyagot, lehetőleg ne munkáljon meg szárazon. Kerülje el, hogy a fűrészfogak véletlenül nekiütődjenek az anyagnak. Így megóvhatja a gépet, a körkivágó eszközt és a munkálandó anyagot is.

Lehet-e használni a Graphite laposfúró szárat mágneses befogókkal rendelkező akkus csavarozókba?

Igen, a Quick Change típusú hatlapú szárvég lehetővé teszi a fúrószár használatát a mágneses befogókkal felszerelt akkumulátoros csavarozókba.