Homokozó

Sok dolog van, ami kihagyhatatlan az életedből, ha gyereked van és kertes házban élsz, de talán a legeslegfontosabb a homokozó, amire minden kisgyereknek igénye lesz előbb-utóbb. Azonkívül, hogy egy gyermeknek szüksége van minél több friss levegőn eltöltött időre, a homokozó egy olyan játékteret biztosít, ahol számtalan részképessége fejlődik a természetes játékkal elöltött idő alkalmával.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
17 990 Ft - 36 990 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
3 termék
3 termék

Homokozó a kertbe

Azonkívül, hogy egy gyermeknek szüksége van minél több friss levegőn eltöltött időre, a homokozó egy olyan játékteret biztosít, ahol számtalan részképessége fejlődik a természetes játékkal elöltött idő alkalmával. Ha te is részt veszel ezekben a tevékenységekben, a szülő-gyerek kapcsolatot is remekül megalapozod, ezzel együtt a biztonságot is megteremted számára a válaszkész hozzáállásoddal.

A homokozóban eltöltött idővel fejleszted a figyelmét, a tapintásos érzékelését, a sorrendiség kialakulását, illetve a finommotorikáját, ami az iskolában lesz hasznos készség számára. A homokozással gyakorlatilag szenzoros fejlesztést végzel otthon, ingyen, hiszen a legjobb dolog a világon a homokozóban turkálni a kis kezeivel! A sározásról már ne is beszéljünk, az a haladó szint :)

 

Milyen homokozót válasszak?

Ha azok közé tartozol, akik nem dúskálnak az időben és nem vagy DIY (do it yourself, vagyis csináld magad) mester sem, akkor a legjobb helyen jársz, a Profi Barkács oldalán ugyanis kiváló minőségű homokozók közül válogathatsz.

Ma már többnyire mindenféle szabványnak meg kell felelnie a gyerekeknek készült tárgyaknak is, nyilván ennek előzményei közé sorolhatjuk az előző generáció fapados fémvázas, átfordulós hintái mellett bekövetkező gyerekbaleseteket is.

 

Homokozóink kiváló minőségű fenyőből készülnek, melyet rendkívüli tartósság és hosszú élettartam jellemez. A megmunkált fenyő és a kidolgozás minősége biztosítja számunkra továbbá, hogy igen hosszú ideig nem lesz problémánk az ebből a fából készült termékekkel.

A fa szigorú ökológiai követelményeknek megfelelt erdőből származik, erre a gyártó különös gondot fordít napjaink környezetvédelmi elvárásainak a nyomán.

 

Ahhoz, hogy eldöntsd, melyik a számotokra legmegfelelőbb, figyelembe kell vennetek néhány szempontot

 • nem mindegy, hogy árnyékos, félárnyékos, esetleg tűző napon helyezed el a homokozót – kínálatunkban kapható tetővel ellátott homokozó is, melyet bárhová helyezel el, megóv a tűző naptól
 • a mérete attól függ, hogy általában hány gyerek használja egyszerre, ha nálad is rendszeres gyereksereg gyűlik össze, abban az esetben a minél nagyobb, annál jobb elve lép működésbe
 • homokozóink széle kényelmes ülőfelülettel vannak ellátva – persze nem garantáljuk, hogy derékfájdalom nélkül felkelsz egy homokvár építés után, azért sokkal kényelmesebb azon ülve játszani
 • összecsukható homokozónk praktikus abból a szempontból, hogy kisállatok nem tudnak bemászni a használaton kívüli homokba, így nem is piszkítanak bele
 • ha hiszel a színterápiában – de utálsz saját kezűleg festegetni – különféle színekben pompázó darabot is lelsz nálunk
 • az árnyékolást a kínálatunkban kapható termékekkel is megoldhatod, mindent megkaphatsz egy helyen egy kellemes kerti kikapcsolódáshoz
 • Egyéb kerti játékainkat is megtekintheted az oldalon

Milyen homokot vegyek a homokozóba?

Bár csábítónak tűnhet a boltokban kapható strandhomok megvásárlása, sokkal jobban jársz, ha jó minőségű, első osztályú sárgahomok beszerzésén gondolkodsz. Ez az igazi játszótéri homok, ami ár-érték arányban sokkal kedvezőbb és biztosan van a közeledben egy tüzép, ahonnan beszerezheted a szilánk- vagy egyéb hulladékmentes homokot, ezzel is biztonságban tudva a gyermekedet.

Milyen előnyei vannak a Profi Barkács kínálatában kapható homokóknak?

 • természetes, magas minőségű fenyőfa anyagból készülnek
 • színes, vagy festhető kivitelben is elérhetők
 • kényelmes ülőfelületekkel vannak ellátva
 • nagyobb mennyiségű homok tárolására alkalmas
 • tetővel, vagy anélkül elérhetők, azonban így is gondoskodni szükséges a további árnyékolásról és napvédelemről is (naptej, sapka, megfelelő ruházat)
 • tetővel rendelkező homokozónk véd az eső ellen is – a legviccesebb, ami történhet egy kertben, a szakadó esőben pocsolyázás mellett a homokozóban összegyűlt csigák gyűjtögetése
 • saját kis játszóházad van, ha egy komolyabb homokozót választasz, ahol számtalan remek móka vár rátok

 Homokozó

Mivel tudom letakarni a homokozót?

Azok a darabok, melyek nem rendelkeznek saját tetővel, számtalan módon lefedhetők. Miért van szükség erre? Nos, azonkívül, hogy valamennyire az eső ellen is véded, kisállatok ellen is remek védelmet nyújt. Kevés annál aggasztóbb dolog van, mint egy homokozóból összeszedhető fertőzés, ami mindaddig városi mendemondának tűnik, amíg nem a te gyermeked lesz az érintett. Kínálatunkban is kapható a praktikus takaróponyva, de akár házilag barkácsolhatsz fából készült tetőt is. Bevallom, egy időben mi maradék tófóliát használtunk erre a célra, ami egy nagyobb esőzés után elég nehezen akart megmozdulni az összegyűlt víz mennyiségétől.

Ha sikerült döntened, milyen homokozót válaszd, nem fogod megbánni ha a kínálatunkban elérhető, kiváló minőségű ROJAPLAST fenyőfából készült termékek közül vásárolsz meg egyet.

További kérdésekért fordulj bizalommal munkatársainkhoz!

Homokozó vásárlása során felmerülő kérdések

 

Hogyan válasszak homokozót?

Több szempontot érdemes mérlegelned homokozó választása előtt, de az első és legfontosabb a hely nagysága. Ezután az anyaga, mérete, fedettsége lehet további szempont, ami mind a saját igényeitekhez igazítható.

Tetővel, vagy anélkül készült homokozó a praktikusabb?

Ezt szintén egyedileg kell mérlegelnetek. A Profi Barkács kínálatában tetővel rendelkező – további árnyékolókkal kiegészíthető darabokat tudsz megvásárolni, de találhatsz olyat is, amit használat után összecsukhatsz. Ebben az esetben is a saját igényeiteket kell felmérni elsősorban.

Miért jó a homokozó?

Azonkívül, hogy számtalan területet fejleszt, ez az első olyan játékterület, amivel biztosan találkozik minden kisgyerek, ahogy mászni vagy járni kezd.