Seprőgép

Manapság már számtalan eszköz  áll a rendelkezésünkre,  amikor nagyobb területet szeretnénk tisztán tartani. Legyen ez közterület, vagy egy létesítményhez tartozó park, udvar, nagyon fontos, hogy mindig rendezett tudjon maradni a környezet. Szerencsére ma már rengeteg seprőgép körül tudunk választani és remek megoldást kínál számunkra ez az eszköz. Sokkal gyorsabb és hatékonyabb munkát lehet vele végezni, mint órákig sepregetni és összeszedni a szemetet. Többféle méretben, szélességben találhatunk modelleket, amik akár kistraktorokra vagy kommunális járművekre is könnyen felszerelhetőek.

A seprőgép használatának előnyei

A seprőgépek, amit már említettük több területen is megállják a helyüket, legyen az kültéri vagy akár beltéri igény, mindkét helyen tökéletesen lehet őket használni. Külön figyelmet fordítottak a kialakításnál a beltéri használatra szánt eszközök esetében arra, hogy a seprőhenger illetve a gyűjtőtartály pormentességet biztosítson, mivel zárt térben vannak használatban. Beszélhetünk csarnokok, raktárak, irodák, vagy nagyobb méretű belterek tisztántartásáról, ezek a kis seprőgépek mindig jó munkatársak lesznek. Nagyon sok gép ma már seprőszoknyával, illetve ezen felül még hidraulikusan üríthető gyűjtőtartállyal is rendelkezik, még praktikusabbá téve használatukat. Ha már majdnem tökéletesen csillog-villog minden, egy magasnyomású mosóval koronázhatjuk meg munkánkat.

 

Seprőgépek

A seprőgepeket lehet magán, illetve ipari felhasználásra is bevetni, amint már említettük kül- és beltéren is tökéletes parterünk lesz. Fontos tudni a seprőgépekről, hogy két oldalt kefével vannak ellátva, amik szépen a gyűjtőtartály felé terelik a szemetet, ami pedig eltárolja nekünk a kívánt hulladékot. Nagyon könnyen kezelhetőm mozgatható kis gépek ezért mindenkinek melegen ajánljuk, főleg ha nagyobb terek tisztítása a kérdés. Amikor pedig éppen nem használjuk őket, akkor sem fognak sok helyet elfoglalni (természetesen ez az adott típustól is függ).

A seprőgépek között léteznek olyanok, amiket inkább sík terepre, és inkább kisebb szemét felszedésére alakítottak ki, és szerencsésebb egy szépen kiegyenlített felületen használni. Viszont vannak olyan gépek is, amelyek állítható magasságúak és így a görgők és kefék segítségével akár kisebb helyekre, vagy szegélyhez könnyebben hozzá tudunk férni. Ezeknél a gépeknél igyekeztek arra is odafigyelni, hogy nagy gyűjtőtartállyal legyenek felszerelve, hogy ne kelljen állandóan üríteni a tartályt és megállni a munka közben. Ezeknél a komolyabb gépeknél a nagyobb papírdaraboktól, akár az üdítős dobozokig fel tud szedni minden hulladékot.

Vezetőüléses seprőgépek

Léteznek ma már akkumulátoros, vezetőüléses seprőgépek is, amelyek két oldalsó illetve egy középső kefével rendelkeznek. Ezek a kompaktabb gépek már akár zsúfoltabb helyeken is megállják a helyüket. Egy kis alacsony lépcsőfok lett kialakítva, hogy könnyedén fel tudjuk ülni a gépre. A keféket egyszerűen két fogantyúval lehet irányítani, az előre-hátra haladást pedig a pedál fogja segíteni.

A különböző funkciók egyébként, mint például a seprés vagy a vezetés, külön motorokról működnek. Ez igazából azt jelenti, hogy az energiafelhasználás az adott feladathoz mérten tudjuk optimalizálni. A pontos, önszabályozó, elülső seprőfej pedig tartósan érintkezik a talajjal, hogy valóban tökéletes munkát tudjon végezni.

Takarításhoz ajánljuk még ipari porszívóinkat is, illetve gondoskodjon keze védelméről eldobható kesztyűinkkel.

 

A vezetőüléses seprőgépek funkciói

  • elektronikus vezérlőpanel
  • szűrő
  • nyomot nem hagyó kerekek
  • szeméttartály
  • a fő seprőfej nyomóereje és magassága állítható
  • tartály töltöttségi szint kijelző
  • üzemelési óra számláló.

 

Gyakran ismételt kérdések a seprőgépekkel kapcsolatban

Mikor használhatunk seprőgépet?

Igazából bármikor, ha meguntunk az állandó sepregetést a házban vagy akár a ház körül. Az is nagy előnye a seprőgépeknek, hogy magán illetve akár ipari felhasználásra is alkalmasak ezek a gépek, illetve kül- és beltéri tisztítására egyaránt megállják a helyüket. Csarnokok, irodák és raktárak előszeretettel szereznek be ilyen gépeket, hogy valóban szép tisztaságot tudjanak biztosítani a munkavállalók számára.

Hogyan működnek a seprőgépek?

Leggyakrabban a felépítésükről azt kell tudni, hogy két oldalkefével vannak ellátva, amik igazából egyszerűen beforgatják a szemetet a nagy henger kefék alá, ami ezáltal pedig végül eljut a tartályba. Nagyon könnyen használható gépek, és a mozgatásuk is egyszerű, így nem kell félni, hogy túlzottan megerőltető lenne, ha épp seprésre szánjuk el magunkat.

Milyen típusok léteznek?

Természetesen több típus is létezik. Van amelyik inkább sík terepen alkalmazható, viszont a komolyabb gépek akár kiegyenlítetlen padlón is tökéletesen helytállnak. Találkozhatunk olyan modellel is, amelynek változtatható a magassága, így akár nehezebben hozzáférhető részeken is szuperül működnek, mint például sarkoknál, szegélyeknél. A gépnek a szeméttartálya is nagyon könnyen üríthető, így azzal sem lesznek nagy problémáink.