Polisztirolvágó gép tartozék

Polisztirolvágó gépéhez polisztirolvágó gép tartozékokra is szüksége lehet, a Profibarkács webáruház természetesen ezekből is tart készleten mindent, ami kellhet! Mivel a hungarocell egy hőre lágyuló műanyag, ezért magas hőmérsékleten vágni lehet. Géppel gyors, pontos és tiszta vágás végezhető akár hulladék keletkezése nélkül, a lapokat nem szükséges előjelölni, nagy méretű, vastag lapokkal is megbirkózik. Vágószálakra, késekre, pengékre, támasztókeretre a gépekhez, a vágáshoz szükség van, és időnként csere vagy pótlás igény is felmerül.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
7 990 Ft - 41 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
13 termék
13 termék

A vágószál, az egyik legfontosabb polisztirol vágógép tartozék

A hungarocell vágó berendezés transzformátora törpefeszültséget állít elő, mellyel az ellenálláshuzalt 250-350 Celsius fokra melegíti. A polisztirol habok 80 Celsius foktól olvadnak, a vágóhuzalok a habokat elpárologtatva vágnak és minimális fizikai kontaktusba kerülnek az anyaggal. Ez a módszer számos előnyt rejt magában a hagyományos vágási módszerekkel szemben (szike, fűrész), hiszen tökéletes, tiszta, pontos vágást tesz lehetővé, míg a fűrészelés, pengés vágásnál törik, morzsálódik az anyag és a vágott él sem teljesen egyenletes.

A polisztirolvágó gép vágószálának alapanyaga

Léteznek a hagyományos úgynevezett Kanthal huzalok (cekász) és a modernebb Nichrome. A kanthal huzal vas-króm-alumíniumötvözet, olcsó, könnyű vele dolgozni, széles körben elérhető és megtartja a formáját. A Nichrome nikkelből és krómból álló huzalötvözet, mely alacsonyabb ellenállással rendelkezik és gyorsabban melegszik, továbbá rugalmasabb, mint a kanthal. Ezekkel a vágószál alapanyagokkal találkozunk, mikor polisztirolvágó gépet keresünk, vagy tartozékot, vágószálat.

Polisztirolvágó gép alkatrészek a Profibarkácson

Webáruházunkban az alábbi polisztirolvágó gép tartozékokat kínáljuk vásárlóinknak:

  • különböző méretű Eurokomax vágószál szettek
  • Eurokomax vágószál kézi polisztirolvágóhoz
  • gépre rögzíthető Eurokomax laptámasz
  • többféle kés/penge Eurokomax kézi polisztirolvágóhoz
  • Eurokomax vágókeret

Eurokomax laptámasz, a polisztirolvágó gép tartozékok között

Plusz laptámasz rögzíthető a V113, F44 típusú vágógépekre, ami stabilabban tartja a polisztirol táblát.

2-2 db furat található a gépeken jobb és bal oldalt is, ahova rögzíteni lehet. Egy polisztirolvágó gépre tehát 2 db laptámasz is rögzíthető. 46 cm hosszú és 2 db kézicsavarral rögzíthető, mely jár hozzá.

Ez főleg a polisztirol tábla síkjával párhuzamos vágásoknál nyújt nagy segítséget.

Eurokomax vágószál szettek a polisztirolvágó gép tartozékok között

Többféle vágószál szett rendelhető webáruházunkból, mindegyiknél jelölve van, hogy melyik géphez alkalmas. Fontos, hogy a gépekhez csak az ajánlott és kompatibilis vágószálat használjuk, illetve grafit tartalmú polisztirol táblákhoz a speciális grafitos vágószálat! A gépek és a vágószálak 3-4 másodperc alatt vágásra készek. Sokkal tisztábban, pontosabban lehet velük vágni, mint fűrésszel vagy pengével.

 Polisztirolvágó gép tartozék

Kézi polisztirolvágó gép tartozéka a kézi vágószál

A Profibarkács webáruházban megvásárolhatja a HC-22 kézi polisztirolvágót, mely hatékony segítséget nyújt a nikecell táblák vágásánál. Gyors, pontos, tiszta munka végezhető vele, és íves vágásra is alkalmas. Olcsó és hatékony polisztirolvágó gép, bárhol használható, könnyen szállítható, bármilyen alakzat kivágható vele. Ehhez a típushoz tudja a polisztirolvágó gép tartozékok között a Handycut vágószálat megvásárolni, a vágási vastagság 21 cm.

Polisztirolvágó kések és pengék

Különbözű vágási technikákhoz, például horony kivágásához, ívek, bonyolultabb alakzatok kivágásához a kézi polisztirolvágóhoz késeket és pengéket rendelhet webáruházunkból, melyekkel nagymértékben megkönnyíti a hungarocell táblák kívánt alakra történő vágását, darabolását.

3 D vágókeret, egy polisztirolvágó gép tartozék

Ez az F44 modellekhez két csavar segítségével felszerelhető kreatív oldalvágó, mellyel tetszőleges formák vághatók ki polisztirol táblákból, akár dekorációs célra is. A csomagban hordtáska és 5 db vágószál is jár hozzá.

A polisztirolvágó gépek és tartozékaik népszerűsége

A hungarocell, vagy más nevén EPS (expandált polisztirol) egy cellás szerkezetű keményhab, amelyet a hőre lágyuló, habosítható polimerizált sztirolból gyártanak gőzzel történő hőkezeléssel. A hőkezelés során sok apró polisztirol golyó keletkezik, melyet formába töltenek és habosítanak. Éppen ez a golyós szerkezet az, ami miatt a hungarocellt nehéz vágni. Aki már próbálkozott polisztirol vágásával, látta már, hogy a golyók sokszor kiesnek, csúnya, egyenetlen éleket hagyva maguk után, és egyenesen vágni sem könnyű.

A sima, hideg pengével történő vágás másik akadálya a munka alatt keletkező elektrosztatikus töltés. A töltés miatt a keletkező törmelék folyton a késhez, pengéhez tapad, ez jelentősen nehezíti a munkát. Ha nem sok a vágandó hungarocell, meg lehet próbálni éles pengével vagy késsel a vágást, de nem lesz tökéletes. Ha nagy mennyiségű polisztirolt kell felvágni darabokra, vagy napi szinten ez (is) a munkája, a legjobb választás egy hevített vágóélű polisztirolvágó berendezés, mert a felmelegített élnek köszönhetően a vágás egyszerű lesz, szép élet hagy maga után, és alakzatok is vághatóak tetszés szerint.

Műhelye, ipari telepe megvilágításáról gondoskodjon megfelelő fényforrással. Kültéri reflektoraink, érzékelős fényforrásaink kiváló szolgálatot tesznek.

Polisztirol vágógép tartozékok rendelése a Profibarkácstól

Webáruházunkban igény szerint megvásárolhatja a különböző kézi és gépi polisztirolvágókat, és a szükséges tartozékokat, kiegészítőket. Ne bajlódjon pengével, késsel, a végeredmény biztos, hogy nem lesz tökéletes velük. A hungarocellt csak hevített eszközzel, vágóéllel lehet szépen, egyenletesen, morzsálódás nélkül elvágni, méretre szabni, ezért, ha a házát szigeteli, akkor is érdemes legalább egy kézi eszközt beszerezni, de ha szakmájában gyakran fordul elő a polisztirollal való munkavégzés, Önnek egy megbízható, gyors polisztirolvágó gép a megoldás!

Ha pedig külső helyszínen dolgozna gépeivel, akár polisztirolvágójával, ahol nincs áram, webshopunkból aggregátorokat is rendelhet, vonzó árakon! Készüljön fel minden helyzetre velünk!

 

Polisztirol vágógép alkatrészek és tartozékok vásárlásával kapcsolatos kérédsek

 

Horony kivágásához mit ajánlanak?

Az Eurokomax CN-26 mini pengéjét kézi polisztirolvágóhoz.

Az Eurokomax Handycut vágószál melyik géphez alkalmas?

Az Eurokomax HC-22 kézi polisztirolvágóhoz.

Éles szikével vághatok hungarocellt?

Természetesen szikével vagy késsel is lehet vágni, kisebb mennyiségnél, vagy ha nem elvárás, hogy tökéletes élek legyenek, de a polisztirol szépen, egyenletesen, hevített vágóéllel vágható legkönnyebben