Oldalcsípő fogó

Fogókínálatunk elképesztő! Csak oldalcsípőfogóból közel 40 félét forgalmazunk, hogy mindenki megtalálja a számára ideálisat, amelyikkel élmény a munka és a legjobban kézre áll! Néhány alapvető fogó minden barkácsember nélkülözhetetlen kéziszerszáma, a szakmabelieknek pedig több, speciális fogókra is szüksége lehet! Akkor tudja a legoptimálisabb fogót kiválasztani, ha pontosan ismeri, melyik mire való.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 090 Ft - 10 790 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
51 termék
51 termék

Oldalcsípő fogó – éles, kemény pengével

A különböző fogók könnyen használható, praktikus darabok, lényegesen megkönnyítenek 1-1 munkafolyamatot. A fogó fejének kialakítása kulcsfontosságú az elvégzendő feladathoz. A csípőfogók is számos mérettel és kialakítással készülnek, a gyártók igyekeznek minden téren a felmerülő igényeket kielégíteni. Más fejjel rendelkezhetnek a hagyományos és profi felhasználásra szánt típusok, a markolatuk is eltérő lehet.

Hagyományos feladatoknál a csípőfogó feje kerekebb, míg professzionális felhasználásra gyártott csípőfogóknál a fej laposabb kialakítással rendelkezik. A laposabb fej akkor is igen előnyös, mikor nehezen hozzáférhető helyen kell elvágni kábelt, dolgozni a fogóval.

A minőségi oldalcsípő fogók megfelelően éles és kemény pengével rendelkeznek, markolatuk pedig csúszásmentes, biztos fogást tesz lehetővé.

Kábelvágáshoz oldalcsípő fogó!

Villanyszerelés, Tv és egyéb vezetékek bekötése során biztosan felmerülő feladat a megfelelő hosszúságú kábel kialakítása. Ehhez a munkához kiválóan alkalmazható az oldalcsípő fogó, melynek fontos tulajdonsága, hogy éles és kemény pengéje van, a kábelekben futó fémdrótok sem tompítják el könnyen. Sokáig használható, ha egy minőségi fogót választ!

Oldalcsípő fogóból is választhat kisebb, precíziós fogót akár extrém éles és erős pengével, de vannak nagyobb kivitelűek is, melyek nagyobb nyomóerő és nyomaték segítségével végzik el a munkát.

Természetesen ez a munka elvégezhető akár kábelvágó fogóval is, akár racsnis rásegítéssel is a nagyobb hatékonyság érdekében.

Oldalcsípőfogók méret szerint a Profibarkácson

Többféle méretű oldalcsípő fogót is forgalmazunk, hiszen a különböző munkafolyamatok eltérő paraméterekkel bíró fogót kívánnak. Webáruházunkban az alábbi méretekből rendelheti meg oldalcsípő fogóját:

  • 180 mm
  • 115 mm
  • 160 mm
  • 175 mm
  • 190 mm

Acél, edzett acél oldalcsípőfogók

A legjobb minőségű oldalcsípő fogók edzett acélból készülnek, a vágófelületek akár indukciós edzést is kapnak. Ez igazán kiemelkedő felületi keménységet biztosít.

 

Az acél a vas legfontosabb ötvözete. Fő ötvöző eleme a szén. Ötvözőként sok más elem is használatos. A szén és más elemek növelik az acél szilárdságát, egyben csökkentik képlékenységét.

Különböző fajta és mennyiségű ötvözőkkel az acél olyan tulajdonságait lehet megváltoztatni, mint a keménység, rugalmasság, hajlékonyság, szilárdság, hőállóság, savállóság, korróziómentesség.

Legfontosabb ötvözők:

Króm: csökkenti a kritikus lehűlési sebességet, növeli a keménységet, kopásállóságot, meleg szilárdságot.
Volfram: növeli a kopásállóságot, meleg szilárdságot, éltartósságot.
Mangán: alkalmas a folyékony acélban lévő oxigén eltávolítására, kéntelenítésére, nagyobb mennyiségben növeli az acél szívósságát, kopásállóságát.
Nikkel: csökkenti az acélok hőtágulását, növeli a mágneses tulajdonságot, savállóságot, szívósságot.

Az ötvözés célja az acél tulajdonságainak megváltoztatása, a szilárdság, a hőszilárdság, a hőállóság, az éltartósság, a korrózióállóság, a kopásállóság, vegyi ellenállóképesség stb., azaz a felhasználás céljából releváns fizikai, kémiai, villamos, mágneses stb. tulajdonságok javítása.

oldalcsípő fogó

Áttétes oldalcsípő fogók, bimateriál markolat

Webáruházunkban áttétes mechanizmussal működő oldalcsípő fogókat is forgalmazunk, melyek óriási előnye, hogy akár 40% kifejtett energia megtakarítására is képesek.

 A kényelmes fogást biztosító bimateriál markolat a minőségi fogók esetében igazi nagyágyú, hiszen nem csúszik ki a kézből, de a kenőanyagoknak, zsíroknak, olajoknak, vegyszereknek is ellenáll!

Oldalcsípő fogók a Profibarkácstól házhozszállítással

A Profibarkács elkötelezett a minőségi szerszámok, szerszámgépek iránt. Ezért forgalmazzuk a legnagyobb gyártók megbízható termékeit, hogy vásárlóink bizalmát elnyerjük.

Oldalcsípő fogók között a Yato, Neo, Extol, Top Tools, Fortum, Topex márkájú kéziszerszámok képviseltetik magukat, a barkácsolók és a profi szakemberek is megtalálják az ideális kivitelt.

Egy indukciósan edzett éllel és bimateriál markolattal rendelkező oldalcsípő fogó minden körülmények között megbízható társa lesz a munkában! Ha pedig a Neo szerszámai mellett dönt, 25 év garancia is jár a fogó mellé, ami egyedülálló a szerszámok kereskedelmében.

Válasszon minőségi szerszámokat, melyekkel a munka egyszerű és használatukkal színvonalas végeredmény érhető el! Mindig a megfelelő célszerszámot használja, ez jelentősen egyszerűsíti a munkafolyamatot!

A Profibarkács webáruházban történő rendelésnél ne felejtsen el regisztrálni, hogy minden további vásárlásánál kedvezményekhez juthasson!

 Tipp: Szerszámtárolás felsőfokon, válassz szerszámosládát, szerszámostáskát óriási választékból.

Gyakori kérdések az oldalcsípő fogókkal kapcsolatban

 

Olajos helyen dolgozunk az oldalcsípő fogókkal. Mit ajánlanak, hogy ne csússzon ki munka közben a kézből?

Válasszon bimateriál markolatú szerszámot, stabil fogást biztosít és ellenálló a zsírnak, olajnak, vegyszereknek!

Az áttétes oldalcsípő fogóval könnyebb dolgozni?

Igen, akár 40%-kal kevesebb energia szükséges a használatukhoz.

Az oldalcsípő fogók indukciósan edzettek?

Amelyik terméket a gyártó indukciós edzésnek teszi ki, jelölve van a termék adatlapján.