Kotyogós kávéfőző

Emelje magas szintre a kávézás élményét egy megbízható kotyogós kávéfőzővel. Ha megfogadja egy-két jótanácsunkat a használatával kapcsolatban, akkor garantáltan kotyogós függő lesz. Ébredjen a koytogás hangjára, és fogyassza el az aromájában kiteljesedett, minőségi kávéját!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
2 090 Ft - 13 390 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
20 termék
20 termék

A kotyogós kávéfőző

 

Ez a kis eszköz az 1930-as években valóságos technikai forradalomnak számított. Olcsón lett elérhető a minőségi kávézás sokaknak. Egy ilyen praktikus eszköz, mint a kotyogós kávéfőző találmánya nem lehet másé, mint kizárólag az olaszoké. Ismert, hogy egy tisztességes olasz férfi a vendéglátóhelyeken feketén húzóra issza a presszó kávét, mihelyt a pultból a kezébe kapta. De viccet félretéve, nézzük meg hogyan is vált világhírűvé a kotyogó. Eredetileg ezt a főzőt Moka Expressnek nevezték el és Alfonso Bialetti nevéhez fűzödik, aki rendelkezett egy fémfeldolgozó és gépeket gyártó vállalattal, s ki tudja, talán isteni sugallat révén, de érdeklődni kezdett a kávék világa iránt, és pár évvel később elkészült a remekmű első típusa, melyet az olasz háztartásokban tettek elérhetővé. Aztán később, a nagy háborúk múlásával, szélesebb körben is népszerűvé vált. Mind a mai napig ez egy jó alternatívája a kávéfőzésnek, és töretlenül sokan azért választják ezt a fajtát, mert a kávé erősségét és ízvilágát is remekül kihozza.

 Kotyogós kávéfőző

Hogyan működik egy kotyogós?

A tűzhelyen melegített alsó tartályban a víz elkezd felforrni, majd az ebből keletkező gőz fokozódó nyomása átpréseli azt a szűrőbe töltött kávérétegen, majd ott a víz kioldja az aromákat az őrleményből, majd egy csövön keresztül kifolyik a felső tartályba. Ez a folyamat tűzhelytől is függ, de kb. 5 percet vesz igénybe. A kávéfőzők alapos tisztítása is kihagyhatatlan a precíz munkavégzés feltételeként, ugyanis az előző főzésből származó elgőzölt kávészemcsék kesernyés ízt adhatnak végeredményül. Minden tartozékot el kell egymástól különíteni, majd a tisztítás után újra összerakni. Minden elem nagyon fontos ebben a folyamatban, ha ugyanis nem helyeztük vissza valamelyik elemet, az könnyen a kávéfőző hibás működéséhez vezethet. A folyamat tehát összesen 10 percet vesz igénybe, és a végeredmény a Profi Barkács véleménye szerint a tökéletes kávé.

Kotyogós kávéfőző gyártóink

Magyar gyártó terméke közé tartoznak a szarvasi kotyogósok, mely név hallatán sokak számára nosztalgikus hangulat ébredezhet. A szarvasi főző tökéletes választás, kínálatunkban elérhető porcelánból készült felső tartállyal rendelkező kotyogós, illetve egy hagyományos fém főző is, előbbit ajándéknak is fel lehet használni, utóbbit pedig mindenki számára előszeretettel tudjuk ajánlani. A szarvasi márka is és a főzők általában az anyaguknak köszönhetően hosszú időn keresztül képesek szolgálnak minket, működésük mindig kiszámítható, nehezen tudnak meghibásodni.

Tipp: ha az olasz kávéélmény mellé szeretne egy kis gasztronómiai élményt is, szerezzen be egy pizzasütőt!

 

A porcelán kávéfőző paraméterei

 • Anyaga: fém, porcelán
 • Mérete:22 cm magas; 19 cm széles füllel, átmérője: 11 cm
 • Doboz mérete: 17,5*21*11,5 cm
 • Bruttó súlya:1,131 kg
 • Nettó súlya:1,01 kg
 • Használható: gáz-, elektromos-, kerámialapos tűzhelyen
 • Tisztítása: semleges folyékony mosogatószerrel mossa el. Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát. Első használat előtt tisztítsa ki hideg vízzel a kávéfőzőt. Először készítsen egy vagy két kávéfőzőnyi kávét, ezeket öntse ki. Tiszta víz és szódabikarbóna használata javasolt.
 • Használata: a felező szűrővel kettő- vagy négyszemélyes adag főzhető.

 

Ezen kívül a Perfect Home márka által tervezett és gyártott kávéfőzők mindegyike alkalmas arra hogy minőségi kávéfőzést hozzon létre otthonában. Ennek a gyártónak az egyik legkedvezőbb áron elérhető termékét mutatjuk be az alábbi néhány pontban:

 

 • Anyaga: alumínium öntvény, műanyag
 • Mérete: 10,5 cm magas a fedőgomb nélkül; 13 cm magas gombbal; 11,5 cm széles füllel; átmérője: 6,5 cm
 • Doboz mérete: 13,5*9*8 cm
 • Bruttó súlya: 195 g
 • Nettó súlya: 180 g
 • Használható: gáz-, elektromos-, kerámialapos tűzhelyen
 • Tisztítása: semleges folyékony mosogatószerrel mossa el. Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát. Első használat előtt tisztítsa ki hideg vízzel a kávéfőzőt. Először készítsen egy vagy két kávéfőzőnyi kávét, ezeket öntse ki. Tiszta víz és szódabikarbóna használata javasolt.
  Hagyományos kotyogós kávéfőző műanyag füllel és gombbal, ami 1 adag kávé lefőzésére alkalmas alkalmanként.

 

Ha tényleg professzionális szintre szeretnénk emelni a kávéfőzés mesterségét, javasoljuk a vésárlóinknak, hogy a főző mellé szerezzen be egy kávédarálót, hogy a valóban kiemelkedő ízvilág elérése érdekében, a szemes kávét mindig frissen, a főzés előtt tudjuk ledarálni, ezzel elérve a majdan kész kávé minőségének fokozását.

 

Kotyogó kávéfőző tisztítása

A kotyogós kávéfőzőt is érdemes rendszeresen tiszítatni, vízköteleníteni. használjunk karcmentes rongyot, semleges mosogatószerrel. Ecettel vízkőteleníthetjük, de alaposan mossuk ki utána , ne legyen ecetszagú a kávéfőző.

 

Gyakran ismételt kérédsek a kotyogós kávéfőzővel kapcsolatban

Bármilyen kávéval hasznáható a kotyogós kávéfőző?

Bármilyen őrölt kávéval működik, csak minőségi kávébabból lesz igazán finom. Mi a magas arabica tartalmú, frissen darált kávét ajánljuk leginkább.

Alapvetően a sima csapvíz is jó hozzá, de a minőségi végeredményhez szűrt víz szükséges, amit forrón tegyünk a kávéfőzőben, hogy hamar felforrjon a víz, és ne keseredjen meg a kávé.

Indukciós főzőlapon működik a kotyogós kávéfőző?

Nem ajánljuk a használatát kotyogós főzőlapon.