Indítókábel

Az indítókábel egy olyan elektromos kábel, amelyet arra használnak, hogy az autót vagy más járművet, aminek lemerült az akkumulátora, el lehessen indítani. Nézz szét indítókábel választékunkban, használd törzsvásárlói kedvezményedet is. Tekerj legalulra, ha nem tudod hogyan válassz, segítünk.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
3 390 Ft - 16 590 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
13 termék
13 termék

Indítókábel

 Autófelszereléseink között, mint minden szükséges autós kiegészítő, az indítókábelek is megtalálhatóak széles választékban. Egy megbízható indítókábellel feltöltheti a lemerült akkumulátort. Autótulajdonosnak egy minőségi indítókábel legalább olyan fontos, mint mondjuk egy akkus bikázó. Kínálatunkban a legnagyobb gyártók színvonalas indítókábeleit kínáljuk nagyszerű árakon, házhozszállítással!

Mi az az indítókábel, bikakábel?

Az indítókábel egy olyan elektromos kábel, amelyet arra használnak, hogy az autót vagy más járművet, aminek lemerült az akkumulátora, el lehessen indítani. Az indítókábel két hosszú vezetékből áll, amelyek mindkét végén egy-egy csipeszt találunk. Az egyik végét a lemerült akkumulátor negatív (fekete) pólusához kell csatlakoztatni, míg a másik végét egy másik jármű működő akkumulátorának negatív pólusához kell csatlakoztatni.

Ezután a pozitív (piros) csipeszt a lemerült akkumulátor pozitív pólusához és a másik végét a működő akkumulátor pozitív pólusához kell csatlakoztatni. Amikor mindkét jármű akkumulátora csatlakoztatva van az indítókábellel, a működő jármű akkumulátora áramot továbbít a lemerült akkumulátornak, ami segít az elindításában. Az indítókábelek használata előtt mindig figyelni kell az adott jármű gyártójának ajánlására és a biztonsági előírásokra!

autó indítókábel

 

Hogyan válasszunk indítókábelt?

Az ideális indítókábel kiválasztása előtt érdemes az alábbi tényezőket figyelembe venni:

  • Áramfelvétel: Ellenőrizze az autó gyári kézikönyvét, hogy mekkora az akkumulátor maximális áramfelvétele! Az indítókábelnek képesnek kell lennie ezt az áramot átvinni a működő akkumulátorról a lemerült akkumulátorra.
  • Kábel vastagsága: Az indítókábel vastagsága szintén fontos. Minél vastagabb a kábel, annál jobb áramátvitelt és kevesebb energiaveszteséget biztosít.
  • Kábel hossza: Győződjön meg róla, hogy az indítókábel hossza elegendő ahhoz, hogy két jármű akkumulátora között kényelmesen elérjen! A túl rövid kábel korlátozhatja a mozgásterét, míg a túl hosszú kábel veszteségeket okozhat az áramátvitel során.
  • Minőség és tartósság: Válasszon megbízható márkájú indítókábelt, amely jó minőségű anyagokból készült. Az erős és tartós kábel hosszú távú használatra és megbízható működésre képes. A Profibarkácson éppen emiatt csak neves gyártók indítókábeleit forgalmazzuk.
  • Biztonsági jelzések: Néhány indítókábel speciális biztonsági funkciókkal rendelkezik, például túlfeszültség-védelemmel vagy szikrázásgátlóval. Ezek a funkciók segíthetnek minimalizálni a kockázatokat és biztonságosabbá tenni az indítási folyamatot.
  • Kiegészítő funkciók: Néhány indítókábel tartalmazhat extra kiegészítőket, például beépített feszültségmérőt vagy USB töltőportokat. Ezeket a kiegészítő funkciókat is érdemes választás előtt mérlegelni, szükségesek lehetnek-e vagy sem?

Réz vagy alumínium indítókábelek


Az indítókábelek általában rézből vagy alumíniumból készülnek. A réz a leggyakoribb, mert jó elektromos vezetőképességgel rendelkezik, amely lehetővé teszi az áram hatékony átvitelét. A réz indítókábelek általában vastagabbak és nehezebbek is.

Az alumínium indítókábelek gazdaságosabb alternatívát jelenthetnek, mivel az alumínium olcsóbb és könnyebb, mint a réz. Az alumínium kábelek azonban kevésbé vezetik az áramot, ezért vastagabb kábelre lehet szükség a megfelelő áramátvitelhez.

Az indítókábelek végén található csipeszek és a kábel burkolata más anyagból, például műanyagból vagy gumiból készülhetnek, amelyek biztosítják a csatlakozás stabilitását és az izolációt.

A minőségi indítókábelek gyakran többrétegű szerkezettel rendelkeznek, amelyek tartósabbá és ellenállóbbá teszik őket a hőmérsékletváltozásokkal, a kopással szemben.

Indítókábel, bikakábel funkciója

Az indítókábel fő funkciója, hogy segítse az autót vagy más járművet elindítani, amikor a belső égésű motor lemerült vagy gyenge az akksija. Az indítókábel lehetővé teszi az energiát és az áramot a működő akkumulátorról átvinni a lemerült akkumulátorba.

Az indítókábel másik felhasználási lehetősége lehet az akkumulátor töltése vagy karbantartása. Ha egy járműnek gyenge az akkumulátora, az indítókábel használata lehetőséget teremt, hogy áramot és energiát kapjon egy másik működő akkumulátorból a töltéshez. Ezenkívül az indítókábelt használhatják más elektromos eszközök, például hordozható generátorok, motorcsónakok, lakókocsik stb. indítására is.

Indítókábelek a Profibarkácson

Webáruházunkban közel 10 féle indítókábel közül rendelheti meg a legideálisabb típust. Extol, Yato, Neo, Topex gyártók kiváló termékeit kínáljuk 200A,  400A vagy akár 600A kivitelben. A bikakábelek között van, amelyik dízelhez is használható. A magas színvonalú Neo indítókábelei pedig rendszerezetten, kis dobozban kaphatóak, így könnyű a tárolásuk, védve vannak a sérüléstől.

Rendelje meg kiválasztott indítókábelét házhozszállítással és amíg megérkezik, nézze meg a Profibarkács Akcióit, nehogy lemaradjon valamiről!