Homokfúvó pisztoly

A kompresszor tartozék homokfúvó pisztoly kiválóan alkalmas a elöregedett festékek, rozsda és egyéb szennyeződések, a felületi rozsda és lakkréteg eltávolítására (pl. festési előkészítő folyamat részeként).A kézi homokszóró többfajta anyaghoz használható: fémhez, fához és kőhöz. Könnyű súlya minden helyzetben egyszerű használatot és irányíthatóságot biztosít.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
5 090 Ft - 12 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
6 termék
6 termék

Homokfúvó pisztoly paraméterek

A YATO alsó tartályos homokfúvó pisztoly például kiválóan alkalmas a elöregedett festékek, rozsda és egyéb szennyeződések, a felületi rozsda és lakkréteg eltávolítására (pl. festési előkészítő folyamat részeként). Az alumínium alsó tartály vastag falvastagsággal készül, 1 literes űrtartalommal. A kézi homokszóró többfajta anyaghoz használható: fémhez, fához és kőhöz. Könnyű súlya minden helyzetben egyszerű használatot és irányíthatóságot biztosít. Kereskedelemben kapható kvarchomokkal működik. Érdemes kompresszorunkhoz minél több kiegészítőt, tartozékot használni, hogy maximalizáljuk az eszköz hasznosságát.

 • Csatlakozás: 1/4"
 • Nyomás: 8 bar
 • Kapacitás: 160 liter/perc
 • Űrtartalom: 1 liter
 • Fúvóka méret: 6,3 mm  
 • Maximális nyomás: 0,8 Mpa
 • Súly: kb. 1,9 kg

A homokfúvópisztoly használatának biztonsági utasításai

Ajánlott elolvasni ennek a terméknek a használati utasítását, illetve a kompresszor használati utasítását is az áramütés, a tűz és személyi sérülések kockázatának csökkentése érdekében. Az általános biztonság részeként szükséges minimalizálni az olyan elemeket a munkakörnyezetben, amelyek kockázatot jelenthetnek, ilyenek a gyúlékony anyagok. Szükséges a munkaterület biztosítása a megfelelő működés érdekében. A működés során zárjunk ki minden olyan tényezőt, amelyek figyelemelterelő hatással rendelkeznek, amik a működés feletti ellenőrzés elvesztését eredményezik. Fontos kiemelni a személyi biztonság szempontjából, hogy az eszköz használata közben ne legyünk semmilyen szer hatása alatt, a józan ész kell ennek a terméknek a működtetéséhez, egy pillanatra sem veszíthetjük el a figyelmünket a személyi sérülések elkerülése miatt. Rendesen fel kell öltözni egy ilyen eszköz használatakor, a hajakat el kell rejteni, mivel a mozgó alkatrészekbe akadhatnak, ami növeli a sérülés kockázatát. El kell kerülni a nem szándékos indítást. A levegőellátáshoz történő csatlakozás megkezdése előtt szükséges ellenőrizni, hogy kikapcsolt állapotban található-e a ravasz. Az ujjakat nem szabad a ravaszon hagyni, és a csatlakoztatás is tilos, ha a ravasz be van kapcsolva.

 

A belélegzési veszély kockázata szempontjából véve ajánlott ha a használó arcmaszkot használ, és jól szellőző helyen érdemes működtetni a terméket. A keletkezett porok esetleg tartalmazhatnak a szervezetre ártalmas anyagokat. Használat során stabil tartás szükséges ahhoz, hogy rendesen tudjuk alkalmazni a homokfúvó pisztolyt. Ez jobb irányítást tesz lehetővé. A szemsérülés kockázatának elkerülése érdekében fontos jóváhagyott védőszemüveget viselni, ugyanis ezek a légi meghajtású berendezések képesek arra hogy a nagy sebesség miatt kilökjenek a helyükről fém vagy más káros anyagot a levegőbe, melyek a szemünket veszélyeztethetik. Az áramütés kockázatának elkerülése miatt a munkahelyen biztosítani kell hogy rejtett vezetékekkel ne találkozzunk a működtetés közben, az ilyen vezetékekkel való érinkezés meghibásodáshoz vezethet.

Tipp műhelyed szintén remek kiegészítője lehet egy hőlégfúvó, nézz szét nálunk!

Homokfúvó, homokszóró pisztoly márkák

A Profibarkécsnál a Neo, Scheppach, Einhell illetve a Yato márkák termékeit forgalmazuk.

A homokfúvó pisztoly használata és ápolási tanácsok

Mielőtt bármilyen beállítást végeznénk az eszközön, a levegőforrásból távolítsuk el, és tárolásnál is le kell csatlakoztatni vagy bármilyen tartozék cseréjénél. Olyan helyen tároljuk, ahova képzetlen felhasználók nem tudnak eljutni.

Homokfúvó pisztoly

Ellenőrizni kell a mozgó alkatrészek eltolódását, esetleges kötését, ha eltört vagy befolyásolja a szerszám működését, szükséges cserélni. Eltávolított és sérült burkolattal nem szabad a szerszámot használni. A Legtöbb baleset a meghibásodott szerszámok miatt történik meg. Sosem szabad a szerszámot az előírt nyomás felett használni. Ez veszélyes és a szerszám robbanásához vezethet. Csak olyan alkatrészekkel dolgozzunk a cserénél, melyek a termék eredeti részeként lettek tervezve.

A szerszám használata előtt ellenőrizzük, hogy a levegőforrás a termék által kifejtett megfelelő nyomás értékén belül van. Sosem szabad oxigént, szén-dioxidot, palackozott gázokat használni levegőforrásként használni a termékhez. Ezek használata robbanáshoz és sérüléshez vezethetnek.

Rövid használati utasítás homokfúvó pisztolyhoz

 • kapcsoljuk be a légkompresszort és hagyjuk, hogy felépüljön a nyomás
 • Használjuk az eszközt

 

Szerelési tippek a homokfúvó pisztolyhoz

 • Az acél alkatrészek rozsdamentesítéséhez alumínium-oxid csiszolószer alkalmazása ajánlott
 • mindig húzzuk ki a szerelés előtt a homokfúvópisztolyt a levegőforrásból

 

Használat közben érdemes úgy dolgozni, hogy a permetet irányítsuk el magunktól, és mindig használjunk megfelelő öltözéket a biztonság érdekében.

 

Karbantartási javaslatok homokszóró, homokfúvó pisztolyhoz


 minden használat után meg kell tisztítani a felületet légfúvókával vagy közepes sörtés kefével a maradék koptató anyagok eltávolításához.

Ha alkatrészeket kell kicserélni akkor minden esetben el kell távolítani a levegőforrásról.

A fúvókák cseréjét rendszeresen kell alkalmazni, ezek tudnak leggyakrabban elhasználódni, ezáltal a permet szabálytalanná válhat vagy leáll a rendszer.

 

 • Válasszuk le a homokfúvót a légellátásról.
 • Távolítsa el a fúvóka rögzítőanyáját, és óvatosan húzza ki a fúvókát.
 • Óvatosan rovarozzon be egy új fúvókát, cserélje ki a fúvóka anyáját.

 

Gyakori kérdések homokfúvó pisztoly vásárlásakor

 

Milyen anyagokhoz használható a kézi homokszóró?

A kézi homokszóró többfajta anyaghoz használható: fémhez, fához és kőhöz.

Milyen munkavédelmi kiegészítőket használjunk a működtetés közben?

Arcmaszkot mindenképpen, illetve fontos a szem védelme is. A hajunkat tartsuk távol az alkatrészektől.

Mivel ajánlott rozsdamentesíteni?

Az acél alkatrészek rozsdamentesítéséhez alumínium-oxid csiszolószer alkalmazása ajánlott