Gyorsdaraboló gép

A gyorsdaraboló acél, öntöttvas, alumínium és egyéb fémidomoknak a gyors, egymás utáni darabolására alkalmas eszköz. A profilok, rudak erőteljes vágásánál kiváló eredményeket érhet el vele. Érdemes áttekinteni termékkínálatunkat, hogy Ön is hozzájusson egy profi segítőtárshoz. Szikramentes kivitelek és több fémvágó és daraboló gép közül válogathat. Nagyon népszerű eszköz építkezéseken!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
60 590 Ft - 363 690 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Teljesítmény  (W)
-
2 300 W - 2 600 W
Maximális fordulatszám  (rpm)
-
3 800 rpm - 4 200 rpm
Maximális vágásmélység
-
100 - 137
Termék státusza
Szűrés és rendezés
6 termék
6 termék

Hogyan működik a gyorsdaraboló?

Márkától és típustól függően, lehetnek eltérések egyes gépek használata között. Leegyszerűsítve azonban, szinte minden gyorsdaraboló működtetése úgy néz ki, hogy legelőször megmarkolja a fogantyút. Bekapcsolja a gépet és vár, amíg a köszörűkorong el nem éri teljes fordulatszámát. Ekkor óvatosan eressze lefelé a gépet. Amikor a köszörűkorong érintkezésbe kerül a munkadarabbal, fokozatosan nyomja lefelé a fogantyút és végezze el a vágást. Amikor elkészült a vágással, nincs más dolga, kapcsolja ki a gépet és várjon, amíg a vágókorong forgása teljesen le nem áll, még mielőtt visszaemelné a fogantyút legfelső helyzetébe.

 

Legnépszerűbb gyorsdaraboló eszközök

Webáruházunk széles kínálata között megtalálja a Yato professzionális gyorsdarabolóját, ami 2450 W-os motorral és nagy forgatónyomatékkal rendelkezik. A védőburkolatot speciális kialakítás jellemzi, aminek az a célja, hogy megvédje egyrészről a kezelőt, másrészről a környezetet a forró acéllemezektől és a szikrától. Ezzel biztosítják a gyártók a fokozottabb munkavédelmet. A 355 mm-es nagyméretű tárcsa átmérője segít a pontos vágás elérésében, akár állítható szögben is. A gép el van látva gyors fordulatszámváltó rendszerrel. Bármilyen vágáshoz használja, a finom indítású és hosszú élettartamnak örvendő motornak, nem fog gondot okozni. Minimális fordulatszáma 4000 fordulat/perc, valamint a satu is 45 fokig forgatható. A maximális vágási teljesítmény a vágás szögének és a munkadarab alakjának a függvénye.

Az Einhell TC-MC 355 fémfűrész, a különböző vastagságú és keménységű fémek hatékony vágására kiváló eszköznek bizonyul. 2300 watt teljesítmény és a 4000-es fordulatszám biztosítja a gyors munkavégzést. Az Einhell egyébként az egyik olyan márka, amit mi is bátran merünk figyelmébe ajánlani, így minden bizonnyal Ön is meg lesz elégedve a megvásárolt termékeivel. A fémfűrész esetében meg kell említeni, hogy a finomindítás funkciónak köszönhetően, a nagy forgatónyomaték nem tesz kárt a készülékben. Pillanatok alatt be tudja állítani a vágási magasságot a magasságütköző segítségével.

Vásárlóink többsége kifejezetten ragaszkodik a Scheppach márkához, így a Scheppach MT 140 fémdaraboló gépét is előszeretettel a kosárba helyezik. Erről a szerszámról annyit kell tudni, hogy garantáltan nagy segítség lesz Önnek a műhelyében, vagy egy építkezésre is könnyedén magával viheti, mivel a szállításhoz a fémdarabolót össze tudja csukni. A kezelő teljes biztonságot élvezhet a fűrészlapvédőnek köszönhetően. A vágókorong gyorsan és egyszerűen cserélhető, amivel rengeteg időt tud megspórolni magának. Alkalmas acélok, vasprofilok és többek között fémhengerek pontos és tiszta vágására.

A Hecht 2400w-os fémdarabolója is kitűnően ellátja a feladatát. Ér-érték arányban az egyik legkiemelkedőbb termékünk. A korong átmérője 355 mm. A percenkénti 3600-as fordulatszámnak köszönhetően, nem érheti Önt csalódás, ha gyors és precíz vágást szeretne elérni.
Webáruházunkban elérhető még a Graphite fémvágó-, darabológép is, ami egy 2600 watt teljesítményű szerszám, de az Aeg gyorsdaraboló SMT 355 típusra is nagy a kereslet, amibe 2300 wattos motor került beépítésre, fordulatszáma percenként pedig eléri a 3800-at. A nagyobb stabilitás miatt, a gyártók gumitalppal látták el. A biztonságot a nagy védőburkolat biztosítja.Fémdaraboló körfűrész használata esetén betartandó munkavédelmi szabályok

Először is, ha előre tudja, hogy hosszabb ideig fogja működtetni a megvásárolt gépet, érdemes zajártalom elleni védőfelszerelést használni. Indítás előtt mindig ellenőrizni kell a gép állapotát és a köszörűkorong állapotát egyaránt. Ha esetleg sérüléseket tapasztal, haladéktalanul javítani vagy cserélni kell. A köszörűkorongot gondosan rögzítse és a védőburkolat is legyen működőképes. A forgó alkatrészekre különös gondot kell fordítani, óvja kezeit az esetleges sérülésektől. Bekapcsolás előtt, a köszörűkorong ne érjen hozzá a munkadarabhoz.

Érdemes először néhány percig járatni a gépet, mielőtt ténylegesen el kezdene vele dolgozni, így sikerül kiszűrni az esetleges rossz összeszerelésre utaló jeleket. Gondolunk itt a berezgésre vagy az erős vibrációra. A munkafolyamat közben, szikra keletkezhet és - majdnem minden esetben a megmunkálandó anyagtól függően, - keletkezik is, ezért figyelni kell arra, hogy a gyúlékony anyagok nehogy lángra lobbanjanak a közelben.

A bőrünket is óvjuk, így emiatt is hasznos a védőfelszerelés használata, valamint ajánlott egy tűzoltó készülék beszerzése is. Ha furcsa zajt észlel menet közben, vagy a gép leáll, az első dolga az legyen, hogy kikapcsolja a gépet. Utána kikapcsolt állapotban, megnézi, mi okozhatta a problémát.

 

Fémvágó körfűrész rendelése

Ha a termékekkel vagy a vásárlással kapcsolatban bármilyen kérdése lenne, vagy valamiben a segítségére lehetünk, keressen fel minket és munkatársaink a legnagyobb örömmel és szaktudással fognak Önnek mindenben a rendelkezésére állni.