Fúvóka hosszabbító szár

A modern, szórt festékfelhordás alapvető kelléke a fúvóka. A nehezen elérhető helyek esetében, ahol huzamosabban nyújtózkodni vagy hajolgatni kéne, tegyük kényelmesebbé a munkát és szerezzünk be fúvóka hosszabbító szárat!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
6 690 Ft - 43 190 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
7 termék
7 termék

Fúvóka hosszabbító szár

A modern, szórt festékfelhordás alapvető kelléke a fúvóka. A nehezen elérhető helyek esetében, ahol huzamosabban nyújtózkodni vagy hajolgatni kéne, tegyük kényelmesebbé a munkát és szerezzünk be fúvóka hosszabbító szárat!

Minden házépítési és/vagy felújítási munka során előbb vagy utóbb elő fog kerülni a festőfelszerelés, mely ma már nagyon korszerű, hiszen idő és anyag takarékos megvalósítást lehetővé tevő eszközök beszerzésére van lehetőségünk. Legyen függőleges vagy vízszintes, alacsony vagy magas, beltéri vagy kültéri a célba vett munkaterület, a mi termékeinkkel nem fog gondot okozni egyik művelet sem!

 

A fúvóka hosszabbító szárak koronázatlan királya, a Wagner csoport

Az 1947-re visszatekintő múlttal rendelkező Wagner csoport ipari és otthoni felhasználásra egyaránt kínál fejlett berendezéseket és rendszereket folyékony vagy porbevonatok, illetve festékek felületre történő felhordására. Olyan innovatív megoldások tökéletesítésén dolgoznak nap, mint nap, melyek a munkát még könnyebbé, a beltereket pedig még szebbé varázsolja. A hangsúly egyértelműen a minél egyszerűbb és gyorsabb felhordás elérésén van, a legprecízebb módon kezelt felület megalkotása mellett. Ennek kidolgozásához csúcstechnológiás megoldásokat ötvöznek felhasználóbarát, könnyen elsajátítható használattal.

A HEA technológia - gyors és pontos felhordású fúvóka hosszabbító szár

A HEA technológia („High Efficiency Airless”) az egyik leginnovatívabb fejlesztésük. Ebben az esetben szó szerint értendő az elnevezés, itt egyszerűen nincs levegőnyomásos rásegítés. Ehelyett magát a felhordásra váró anyagot teszik ki nagyobb (100-300 bar) nyomásnak és így jut át az eszközön.

Ez a kijutási sebességet igencsak felerősíti, így a módszer előnye, hogy egyenetlenebb, kisebb-nagyobb mélyedésekkel rendelkező felületeket is képes egyenletesen kitölteni. A HEA technológia csaknek 55%-kal képes csökkenteni a szórási ködöt a régebbi típusú dűznikkel végzett festési módszerekhez képest. Ez nem csak azt jelenti, hogy jóval anyag takarékosabb módszer elődeinél és emiatt összességében sokkal szebb munka érhető el vele, hanem azt is, hogy sokkal tisztább lesz a munka, hiszen kevesebb a levegőbe jutó festékrészecske is. A munkabiztonsági szabályok betartása mellett, ezt a festési stratégiát a kezdő barkácsmesterek is csíkozásmentesen tudják kivitelezni. Szerezze be nálunk munkavédelmi felszerelését! Ne csak az általános munkaruházatra gondoljon, hanem a légzés- és látásvédelemre is!

Fúvóka hosszabbító szár

A fúvóka hosszabbító szárak előnyei

A fúvóka hosszabbító szárakat azokra a helyzetekre találták ki, amikor fejmagasság felett, vagy a padlóhoz közeli helyeken szükséges nagy felületeket szórópisztollyal festeni, ám ez kényelmetlenül sok pipskedéssel vagy görnyedéssel jár. Kíméljük meg izmainkat és ízületeinket ezektől a kellemetlenségektől. A fúvóka hosszabbító szárakkal nem fogjuk napokig érezni, hogy beállt a hátunk vagy a vállunk a festés következtében. Ez már a múlté! Szemmagasságból szinte nem is látjuk a padlóról, hogy a mennyezetet, hogy sikerült lefújni, így a festék nem is biztos, hogy elérte a szórni kívánt felületet, de akár éppen ellenkezőleg, túlszórás is bekövetkezhet. Elfelejthetjük a létráról való fel-le szaladgálást is! Napokig lehetne sorolni, mennyi festő bakitól menekülhetünk meg egy ilyen kis egyszerű termék beszerzésével, mint a fúvóka hosszabbító szár. A munkához megfelelő célszerszám beszerzésével nem csak könnyebbé válik a munka, de a végeredmény is szabad szemmel láthatóan minőségibbé válik.

A spórolás pedig csak a cseresznye a torta habján! Nem csak az idővel, de az anyagmennyiséggel is takarékoskodni tudunk a hosszabbító szár használatával. Akár barkács, akár profi festőmester áll szemben a munkával, mindenkinek előszeretettel ajánljuk a kategória összes termékét!

Fúvóka hosszabbító szár típusok

  • Merev: Célja egyértelműen a szórópisztoly és a szórás közti távolság megnövelése a kényelmesebb munka érdekében a hatékonyság maximális megtartása mellett.
  • Flexibilis: Nagyon praktikus! A tetszőleges szögben hajlítható szerkezetnek köszönhetően teljesen szabadon testre szabható a szórófej és a felület közti beesési szög. Ennek a modellnek a hangsúlyos tulajdonsága sokkal inkább a kényelmes felhordást segíti, mintsem a távoli helyek elérését, ugyanis a többi modellhez képest valamelyest rövidebb maga a hosszabbító szár.

A fúvóka hosszabbító szár használata, összeszerelése

Az összeszerelés szerencsére nem egy bonyolult feladat. Egyszerűen a szórópisztoly és a fúvóka közé kell illeszteni a fúvóka hosszabbító szárat, az azon lévő menet segítségével és már kezdhetjük is a munkát!

Tipp! Mindig végezzünk próbafújást egy arra alkalmas felületen, így ezzel egyszerre elvégezzük a szükséges légtelenítést is.

Fúvóka hosszabbító szárral kapcsolatos tudnivalók

 

Milyen hosszú fúvóka hosszabbító szárak kaphatók?

A merev típusúak 30, 45, 60 centiméteresek, a flexibilis pedig kb 20 centiméteres.

A fúvóka hosszabbító szárak mindegyike kompatibilis a webshopban kapható szórópisztolyokkal és fúvókákkal?

Igen, természetesen mivel mindegyik Wagner termék, ezért kompetibilisek egymással, de nem mindegyik mindegyikkel. A termékleírások tartalmazzák a pontos típusszámokat, amik egymásba csatlakoztathatók.

Nem a szórási magassággal van gond, munkapadra fektetett munkadarabokat kéne lefesteni, viszont kényelmetlen nem függőlegesen tartani a szórópisztolyt. Hogy lehetne orvosolni ezt a helyzetet?

Pontosan erre tervezték a flexibilis fúvóka hosszabbító szárat! Bátran ajánljuk ehhez a szituációhoz, garantáltan nem fog benne csalódni!