Fúvóka, dűzni

A festékszórófejek és szórópisztolyok alapvető alkatrésze a fúvóka, dűzni. Kínálatunk megtekintése után kívülről fogjuk fújni a festékszórás világának minden csínját-bínját!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 590 Ft - 24 690 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
33 termék
33 termék

Házépítés vagy házfelújítás során előbb vagy utóbb eljutunk a festés fázisához. Fal, mennyezet, de legyen akár kerítés a célpont, a mi termékeinkkel nem fog gondot okozni egyik művelet sem!

A festőgép fúvókák és dűznik

Mi az a HEA technológia?

A Wagner által kifejlesztett HEA technológia neve a „High Efficiency Airless” kifejezést takarja, vagyis ez egy magas nyomású légmentes módszer. Szó szerint értendő az elnevezés, itt egyszerűen nincs levegőnyomásos rásegítés. Ehelyett magát a felhordásra váró anyagot teszik ki nagyobb (100-300 bar) nyomásnak és így jut át az eszközön. Ez a kijutási sebességet igencsak felerősíti, így a módszer előnye, hogy egyenetlenebb, kisebb-nagyobb mélyedésekkel rendelkező felületeket is képes egyenletesen kitölteni. A HEA technológia csaknek 55%-kal képes csökkenteni a szórási ködöt a régebbi típusú dűznikkel végzett festési módszerekhez képest. Ez nem csak azt jelenti, hogy jóval anyag takarékosabb módszer elődeinél és emiatt összességében sokkal szebb munka érhető el vele, hanem azt is, hogy sokkal tisztább lesz a munka, hiszen kevesebb a levegőbe jutó festékrészecske is. A munkabiztonsági szabályok betartása mellett, ezt a festési stratégiát a kezdő barkácsmesterek is csíkozásmentesen tudják kivitelezni.

 

Összegezve tehát, miért fontos egy jó festőgép fúvóka beszerzése?

  1. Javítja a festőgép teljesítményét.
  2. Szebb végeredményt lehet vele elérni.
  3. Csökkenti a festés költségeit.

Mik egy dűzni legfontosabb paraméterei?

  • A fúvókaszám első számjegye a szórási szög.
  • Az utolsó két számjegy pedig a fúvóka mérete ezred hüvelykben. Ez az érték minél nagyobb, annál nagyobb mennyiségű festék áramlik át a fúvókán egyszerre.

A fúvókák működése

A fúvókát el kell fordítani és párszor meghúzni a pisztoly ravaszát, hogy minden légbuborék gondtalanul távozni tudjon a rendszerből. (Így tudjuk megtisztítani az eltömődött fúvókákat is!) Miután így a lehetséges „köhögést”, „festék köpködést” megelőztük a próbanyomásokkal, ezt követően máris nekiláthatunk a kezelni kívánt felületeknek!

Tipp! Az ideális távolság kb 25-30 cm a dűzni és a szórt felület közt.

A könnyedén használható a Wagner eszközök szórási aránya is jól szabályozhatóvá válik a csúcstechnológiás megoldásnak köszönhetően. Ez rendkívül fontos tényező minden típusú festés esetén, ha szép eredményt szeretnénk elérni.)

Mint az a mintázatokon jól kivehető, sem a túl sok vagy kevés levegő, sem a túl sok vagy kevés festékmennyiség nem szerencsés az összeképet illetően. A jó keverési arányt viszont csak egyszer szükséges jól kitapasztalni. Ez beépítve a festési munka rutinjába, hamar, a profikat is meghazudtoló végeredménnyel fogunk tudni büszkélkedni otthonunkban! Ehhez jó szívvel ajánljuk a viszkozitásmérő pohár beszerzését is! 

A szórásképet azonban nem csak az összetétel határozza meg, hanem a fúvóka kialakítása is. Nem csak hagyományos pont, de lapos és kör szórásképet adó dűznik is kaphatók webshopunkban!

Festőgép fúvóka

Tipp: Bútoraid védelméről festés közben is gondoskodhatsz, takard le őket takaróponyvával.

Nem csak a fúvókákat, de egyéb alkatrészeket is beszerezhet nálunk a festékszóráshoz, mint például fúvókatömítéseket, fúvóka hosszabbító szárat, markolat hosszabbítót, tartályokat és egyéb festőgép tartozékokat, még akár javító szettet is.

 

Gyakori kérdések fetsőgép kiegészítőkkel, fúvókákkal kapcsolatban

Mennyire tartósak ezek a fúvókák?

Rozsdamentes acélból készül a festéket a fúvókába vezető henger és a keményfémből a fúvóka, így ezek egyaránt rendkívül időtálló, tartós alkatrésznek számítanak rendeltetésszerű használat, tisztítás és tárolás mellett.

Mik a szórófejes festés legnagyobb előnyei az ecsetes/hengeres festéshez képest?

Gyorsabb, kényelmesebb (nem kell sarkokkal, élekkel szenvedni), a falon nem maradnak ecsetszálak, sokkal egyenletesebb a festék felhordás, tisztább munka, stb

Kültéren és beltéren is egyaránt használható ez a módszer?

Igen, a festékszórás ugyanolyan kiválóan teljesít mindkét terepen