Flex kulcs, sarokcsiszoló anya

Nincs is annál evidensebb, minthogy egy sarokcsiszoló tulajdonosának szüksége van a gép rendeltetésszerű használatához megfelelő tartozékokra is. Állvány, csiszolókorong, munkavédelmi felszerelés, ezekre mind egyértelműen szükség van a munkához, viszont mindezek mit sem érnek, ha a tárcsát nem tudjuk a gépre szerelni. Olyanok akár a borsó és a héja: a flex kulcs és a sarokcsiszoló anya nyújtanak segítséget számunkra.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 590 Ft - 4 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
8 termék
8 termék

Flex kulcs, sarokcsiszoló anya

Még a kulcs és a szorító anya előtt, fontos magáról az csiszoló eszközről is néhány szót említeni, hiszen ez a beruházás lényegi eleme, melynek csak tartozékai az említett eszközök.

Az eszköz használatának rendszeressége nagyon sok egyéb tényezőre is hatással van. Ez az elsődleges szempont, amit meg kell határoznunk, mielőtt döntést hozunk. Egy kétévente előkerülő barkács célokra szánt, illetve a napi szinten munkába állított profi sarokcsiszolók nem csak teljesítményben, fordulatszámban, de árban is lényegesen eltérnek egymástól. Szerencsére a gyártók erre nagyon odafigyelnek, hogy termékeikkel két külön célcsoport igényeinek is meg kell felelniük, így webshopunkban nagy választékban kaphatók mind barkács, mind pedig profi gépek.

Flex kulcs, sarokcsiszoló anya

Flex kulcs, sarokcsiszoló anya használata közbeni biztonsági intézkedések

Fontos! Tartsunk be minden balesetvédelmi intézkedést a csiszolók használata közben és tároláskor is. A tárcsák cserélése közben mindig áramtalanítsuk az eszközt. Mindig viseljünk védőszemüveget munka közben! Ma már a legtöbb sarokcsiszolóban van ún. lágyindító, illetve túlterhelés érzékelő is, melyek szintén nagyban hozzájárulnak a biztonságos munkavégzéshez.

Ezen kívül fontos megállapítani, hogy a munkafolyamat mekkora mozgási szabadságot igényel, mely eldöntheti, hogy vezetékes vagy akkumulátoros csiszolóra van szükségünk.

 

A flex kulcs, vagyis a körmöskulcs

A flex elnevezés az első gyártótól származik. Magyarországon, mint sok más helyen szintén, a német Flex márkanévvel jelölt csiszológépek végigsöpörtek hatékonyságukkal a piacon és versenytárs híján ezzel a névvel társította az eszközöket a barkácstársadalom. Később persze megjelentek újabb piaci szereplők, azonban a „flex” szó annyira beivódott a köztudatba, hogy a mai napig megmaradt az elnevezés. (A német helyesírási szótárba 2006-ban hivatalosan is bekerült a kifejezés.)

Maga a körmöskulcs többféle formában is megjelenhet egy műhelyben, azonban az ezermesterek a sarokcsiszolókhoz duplaszárú körmöskulcsot használnak. Ezen a típuson belül is két leginkább elterjedt formája az egyenes és a hajlított kulcs. Míg az egyenesnél a kulcs nyelének két vége (a szorítófej/pofa/„gallér” és a markolati rész) egy síkban, míg a hajlított esetében két eltérő síkban helyezkednek el. Ezeken kívül pedig van egy harmadik választási lehetőség, ami nem más, mint az állítható pofával rendelkező egyenes kulcs. Ezzel a Verto termékkel akár bármely 115-230 miliméter átmérőjű tárcsák rögzítői könnyedén be- és kicsavarhatók. Egyes típusok összehasonlításakor megfigyelhető, hogy a pofa két szára egyenlő vagy eltérő hosszúságú is lehet akár. A Wolfcraft márkánál amúgy is fontos márkajellemző az eszközök roppant találékony formatervezése, az első látásra egyszerű kivitelbe rejtett plusz zsenialitás és ez a körmöskulcsuk esetében sincs másképp. A pofa azáltal válik állíthatóvá, hogy több furat helyezkedik el a „galléron”, pontosan jelölve, melyik furat melyik tárcsamérethez illeszkedik. Egyszerű, de nagyszerű választás!

Tipp! „Lazítani, próbálj meg lazítani!” Az egy szárral rendelkező, állítható körmöskulcsok felhasználási területe univerzális, azonban inkább a beragadt, elsőre mozdíthatatlan csavarok kiszabadítására, meglazítására összpontosul. Bármikor szükség lehet rá, hiszen bármely háztartási- vagy barkácsgép szervizre szorulhat és ekkor hatalmas segítséget jelent egy megbízható körmöskulcs a háznál!

A szorítóanya

A legáltalánosabb verzió, amibe a flex kulcs is illik. Pár gyors mozdulattal rögzítjük a kulccsal az anyát a tárcsán és már kezdődhet is a munka. Van azonban olyan szorítóanya is, mely mindenféle más szerszám nélkülözése mellett is felhelyezhető a tárcsára. Ezeknél a kompakt tartozékoknál egy plusz gyűrű vagy pánt segíti az elmozdulás-mentes rögzítést. Kínálatunkban mindkét típus elérhető, előbbit a Wolfcraft, utóbbit az Extol Industrial és Extol Premium prezentálja.

Tipp! Gondoskodjunk róla, hogy üzemen kívül se tehessen kárt illetéktelen az eszközeinkben, illetve ne is tulajdoníthassa el azokat. Nézzen szét szerszámos szekrényeink közt és válassza ki a műhelyéhez leginkább passzolót! 

 

Gyakran felmerülő kérdések a flex kulcs, saroksziszoló anya vásárlása előtt

Többféle tárcsaméretet is gyakran használok, milyen körmöskulcsot válasszak?

A maunálisan állítható Verto kulcs, illetve a több furattal rendelkező Wolfcraft kulcsok is használhatók egyaránt 115-230 milliméter átmérőjű tárcsákhoz is.

Nagyon megterheli a kezemet az a monoton mozdulat, ahogy a kulcsokkal a csavarokat ki- és becsavarom. Nem lehet ezt máshogy végrehajtani?

Válasszon a szerszám mentesen rögzíthető szorítóanyáink közül!

Meg tudom venni készletként is a kulcsot és az anyát?

Igen, kínálatunkban elérhető csomagban is a két termék