Elektromos felsőmaró

Az elektromos felsőmarók a famegmunkálás során szegélyek kialakításához, mélyedések kimarásához használatos gépek. Bútorgyártásban, asztalosipari munkáknál alapvető fontosságúak, de az ügyeskezű barkácsolók is sokféleképpen használják bútorok felújításánál, egyedi eszközök, tárgyak elkészítésénél. A felsőmarók megfelelő kialakítással és elegendő teljesítménnyel rendelkeznek az olyan barkácsolási munkákhoz, mint a hornyok készítése, formázás, élezés, dekorációs vágási munkálatok. Webáruházunkban több neves gyártó elektromos felsőmarója is megrendelhető.

 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
23 690 Ft - 190 690 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Teljesítmény  (W)
-
710 W - 2 100 W
Maximális fordulatszám  (rpm)
-
23 500 rpm - 34 000 rpm
Csomagolás
Minimális fordulatszám  (rpm)
-
8 000 rpm - 16 000 rpm
Termék státusza
Szűrés és rendezés
13 termék
13 termék

Mire használhatók az elektromos felsőmarók?

A felsőmaró egy nagy sebességű forgó működésű vágó berendezés. Elsősorban hornyok vágásához, a fa szélein dekoratív szegélyek kialakításához vagy üregek képzéséhez alkalmazzák. A felsőmaró kések különféle formákban és méretekben kaphatók, a megmunkált fa vagy más anyag keménységétől és a vágás fajtájától függően. A kések választéka sem elhanyagolható nálunk, sőt, akár 5/12/24/35 részes készletben is rendelhetőek a marókések, melyek nagy előnye, hogy egy szettben biztos, hogy mindig kéznél lesz az a típus, amelyik az adott munkához szükséges.

 

Az elektromos felsőmarók alkalmazása, jellemzői

 • szegélyek kialakításához, mélyedések kimarásához
 • használható élprofilok, lapprofilok marásához (pl. bútorajtó)
 • különböző, fába mart minták kivitelezéséhez
 • egyszerű mintáktól a bonyolultakig szinte mindenféle marás kivitelezhető, késektől függően
 • robusztusabb, nagyobb a teljesítménye, mint egy élmarónak, mellyel gyakran keverik is
 • nagyobb kések befogására is alkalmas
 • gördülőkocsival ellátott vezetőkeret segítségével gyalulni is lehet vele
 • pontos süllyesztések készíthetők sík fafelületen vele
 • nagyobb géptest, kétkezes fogás

 

Az elektromos felsőmarók technikai paraméterei

A berendezések technikai paraméterei eltérőek, de biztosak lehetünk benne, ha átgondoljuk mire van szükségünk, és a célhoz megfelelően választunk, hatékony „segítőtársat” találhatunk. Mindenkinek más az igénye, van, akinek barkács célra szükséges, és van, akinek napi szinten különböző marási feladatok elvégzésére.

 • teljesítmény: Wattban adják meg a gyártók, általában 700-1600 W közöttiek találhatók a kínálatban.
 • fordulatszám: legtöbb gépnél 8000-30000 fordulat/perc közötti intervallumban van az üresjárati fordulatszám.
 • fordulatszám, sebességszabályozást tud-e a gép?
 • befogó mérete (6/8/12 mm).
 • gép tömege: gyakori, hosszabb ideig tartó használat esetén nem mindegy, mennyire megterhelő a gép kézben tartása.
 • porszívó csatlakozási lehetőség van-e?
 • marási mélység rögzítővel rendelkezik-e?
 • milyen a gép markolata, mennyire kényelmes és biztonságos a fogása?
 • mit tartalmaz a doboz? pl.: tartozékok, porelszívó adapter, marók száma, kábelcsíptető stb.

 Tipp: A drótkefe, tisztítókefe egy nagyon egyszerű kéziszesrzám, mégis nélkülözhetetlen. Nézzen szét kéziszerszám kínálatunkban is!

Miért kellenek az elektromos felsőmarók?

Ezek a gépek teszik lehetővé, hogy ne kelljen vésővel és csiszolóval küzdeni a kívánt végeredményért, hiszen a fába mart minták kivitelezését tökéletesen meg lehet oldani egy elektromos felsőmaróval. Persze, ha valaki sorozatgyártásban ugyanolyan termékeket állít elő, előnyt élveznek az asztali marógépek, de hobbicélra vagy ha kevesebb darabról van szó, teljesen elegendő a kézi elektromos gép is. Ezzel is kimarható szinte bármilyen minta, egyszerű és igen bonyolult is, a marókések széles repertoárjával kell csak használni a gépet.  Ha pedig valaki gördülőkocsival ellátott vezetőkeretet is használ, gyalulni is tud a géppel egy adott felületen.

Az elektromos felsőmarók használata

A munkához kiválasztott felsőmaró kést be kell helyezni a tokmányba. A munkavégzés megkezdése előtt mindenképpen ajánlott próbamarást csinálni, hogy ne a munkadarabon legyen először kipróbálva a gép működése. A próbamarásnak azért van jelentősége, mert meg kell szokni a mozgásformát és meg is kell nézni, hogy a kiválasztott marókéssel valóban elérhető -e a kívánt végeredmény. A gépet tolni kell, a forgásiránnyal szemben kell vágni!

Tanácstalan? Rendeljen egy minőségi Graphite elektromos felsőmarót!

Webáruházunkból megrendelhető a Graphite 1300 W-os felsőmarója, furatok, vájatok, szélek, profilok marásához, fa és fa eredetű anyagokban, műanyagokban és alumíniumban is. A gép fokozatmentes sebesség és marási mélység beállítóval rendelkezik. Üresjárati fordulatszáma: 11.000-28.000 fordulat/perc. A marási mélység többféleképpen szabályozható:

 • 8 fokozatú mélységhatároló ütközővel
 • fokozatmentes mélységhatárolóval
 • mélységfinomszabályozó gombbal

A gép műanyag rátétes masszív alumínium talppal rendelkezik, így könnyű a vezetése bármilyen felületen. A gép igen precízen vezethető a mélységben történő marásnál is. Markolata csúszásmentes bevonattal ellátott, így a munka közben a fogása kényelmes és biztonságos. A készlethez tartozik:

 • villáskulcs
 • vezető hüvely a sablon szerinti másoláshoz
 • körívmaró feltét
 • porelszívó adapter szűkítővel
 • 3 méretű szorító hüvely
 • alumínium párhuzamos vezetősín

Elektromos felsőmarók a piacvezető gyártóktól a Profibarkácson!

A Profibarkács webáruház kínálatában a hobbi kategóriás felsőmarók és a professzionális célokra szánt gépek egyaránt jelen vannak. Einhell, Scheppach, Hyundai, Extol,Graphite, Yato marógépek eltérő teljesítménnyel, fordulattal, akár marási mélység szabályozóval is. Számos variáció, hogy minden igényre megoldást biztosítsanak.

Rendelje meg, mi pedig házhoz szállítjuk, nem kell utánajárással tölteni az idejét! Ha szeretné pormentesen, hordozható táskában tárolni, vagy előfordul, hogy a felsőmaróját magával kell vinnie más helyszínre, rendeljen mellé egy praktikus géptartó táskát, melyben a gép és egyéb tartozékok, kések, hosszabbítók, kézi eszközök is kényelmesen elférnek.

Regisztráljon a ProfiClubba, rendelje meg a kiszemelt szerszámokat, gépeket, és már az első vásárlás után 5% állandó kedvezménye lesz nálunk! Így webáruházunkból nem csak színvonalas gépekkel, eszközökkel szerelheti fel műhelyét, de alacsonyabb áron is juthat hozzájuk.

 

Elektromos felsőmarókkal kapcsolatos kérdések és információk

 

Hogyan tudnék gyalulni az elektromos felsőmaróval?

Gördülőkocsival ellátott vezetőkeret szükséges hozzá.

A Hyundai felsőmarónak mekkora a befogó mérete?

6 és 8 mm-es átmérőjű kések befogására alkalmas.

Van egy élmaró gépem, ezt ugyanarra használhatom, mint a felsőmarót?

A felsőmarók tudják azt, amit az élmarók, de ez fordítva nem minden feladatvégzésre igaz. Itt olvashat részletesebben a két szerszámgépről.