Autós pumpa

Az autós pumpa alapfelszereltség az autódban, bármikor jól jöhet a jólláthatósági mellény mellett. Nézz szét autó felszerelés, autó pumpa választékunkban. Görgess lejjebb, és elmondjuk hogyan válaszd ki a számodra legjobb autós pumpát.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 890 Ft - 13 690 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
17 termék
17 termék

Autós pumpa - ami mindig jól jöhet, ha van az autódban

 

Autófelszereléseink széles választékának elmaradhatatlan elemei az autós pumpák. Több, mint 10 féle típust forgalmazunk, hogy minden igényt kielégítően tudjuk vásárlóinkat kiszolgálni. Az autós lét kötelező velejárója az autós pumpa, és bár nem KRESZ felszerelés, de bármikor jól jöhet, jó, ha ott van a csomagtartóban. Ha jön egy defekt vagy a kerékben alacsony a nyomás és oldalra húz, máris van mihez nyúlni!

Autós pumpák fajtái

A kínálatban körbenézve 3 féle autós pumpával találkozhatunk:

  • kézipumpa
  • lábpumpa
  • elektromos pumpa (minikompresszor)

Az autós pumpák modernebb darabjai már a guminyomás ellenőrzésére is alkalmasak. Ha nem megfelelő a nyomás, nehezebb az autót vezetni és a guminak sem tesz jót. A benzinkutakon lehet fújni és nyomást ellenőrizni, de nem mindig van a közelünkben, vagy épp nem működik ez a szolgáltatása a kútnak. Szerencsétlenebb esetben pedig útközben válik szükségessé pumpálás vagy guminyomás ellenőrzés.

autós pumpa

Autós pumpák nyomsámérővel az ideális guminyomásért

Az ideális guminyomást a gyártó minden autó típusához egyedileg adja meg. Minden autóra, minden abroncsra érvényes értéket nem lehet kijelenteni. A minimum érték nagyjából 2,1-2,3 bar között kell legyen, a maximum pedig 2,2-3,4 bar, de a gyártó által megadott értékre kell törekedni! Ezt megtalálni a jármű kézikönyvében, esetleg a vezetőoldali ajtó keretére ragasztott matricán.

Alacsony guminyomás – magas guminyomás

Ha túl alacsony a guminyomás, az abroncs a vállakon erőteljesebben és hamarabb kopik majd, mint középen, mivel nem egyenletes a terhelés. Ilyenkor a gumi „megereszkedik”, a rá nehezedő súlytól az aszfalttal érintkező rész a járműre merőlegesen kipúposodik, az abroncs közepe pedig enyhén elemelkedik a felszíntől. Az egyenetlen kopás miatt a gumi mintázata sem tudja jól ellátni a feladatát, rosszabbodik a kormányozhatóság, a vízelvezető képesség. A gumi könnyebben szakadhat vagy durranhat, ez igen komoly balesetet okozhat és a fékút is hosszabbodik.

 Ha magas a guminyomás, a gumi megduzzad, a vállak elemelkednek az úttól, az erőteljesebb kopás az abroncs közepét terheli. Mivel kisebb a tapadási felület, rossz időjárásnál, gyors sebességnél, éles kanyarokban életveszélyes lehet a jármű! Hangosabban is megy majd és az úttest egyenetlenségeinek kedvezőtlen kezelése miatt a futómű is károsodik.

A guminyomást célszerű kéthetente ellenőrizni és minden hosszabb utazás, út előtt!

Autós kézipumpák

A kézi autós pumpák voltak régebben a legelterjedtebbek, minden autós, motoros, biciklis háztartásban találni belőle ma is. A mai autós kézipumpák általában nyomásmérővel is szereltek, és többféle tömlővéggel, hogy ne csak autókereket, de biciklit, strandfelszerelést, motort, rollert, gumicsónakot is lehessen fújni velük.

A Profibarkácson hagyományos kijelzőjű és LCD kijelzős autós kézipumpák is megrendelhetőek, akár a YATO vagy VOREL gyártóktól. Hagyományos kézi autós pumpa rendelése előtt fontos a pumpa tömlővége, univerzális -e vagy többféle is van a csomagolásban hozzá? Ezek alumíniumból készülnek, magasságuk általában 60-70 cm. Sokan szeretik, mert nem szokott elromlani, viszont kellő erő kell a pumpáláshoz és magassága révén van, aki nehezebben tudja tárolni.

Autós lábpumpa

Ezeket könnyebb használni, mint a kézi pumpát, gyorsan végezhetünk és szinte mindig van rajtuk nyomásmérő is. Összecsukva igazán kevés helyet foglalnak, kedvelt autós pumpafajta bármelyik csomagtartóba. Léteznek kéthengeres típusok is, melyekhez kissé nagyobb erőkifejtés szükséges. Választásnál szintén figyeljen az adapterre, némelyik gyártó több darabot is ad az eltérő fújtatási feladatokhoz. 

Autós kompresszorok

Az autós kompresszorok, kerékfújó kompresszorok vagy elektromos minikompresszorok igazán kényelmesek, mert 12 voltosak, a szivargyújtóról üzemeltethetőek. Nemcsak az autónk gumiját, de gumicsónakot, gumimatracot is fújtathatunk vele fáradtság nélkül. Általában nyomásmérő is van hozzájuk. Ha a teljesítményük bírja, még akár levegős eszköz is működtethető velük.

Választás előtt fontos megnézni a maximum nyomást, a súlyát, méretét, tartozékokat. Praktikus a túlterhelés elleni védelem és ha a légtömlő megfelelően hosszú. Némelyik típushoz beépített LED lámpa is van, ami a sötétben is megkönnyíti a gyorscsatlakozó felhelyezését.

Legjobb autós pumpa, széles választék a Profibarkácson

Kínálatunkban a legnagyobb gyártók leghjobb autós pumpáit találja meg, mint a YATO, Vorel vagy a Mega. A legolcsóbb kézipumpától elkezdve akár kéthengeres lábpumpákból is választhat.

Rendelését kényelmesen házhoz szállítjuk, Önnek pedig több szabadideje marad, hogy figyelemmel kövesse a Profibarkács Blogját és le ne maradjon a legújabb akciókról.