Racsnis szorító

Gyakori probléma a munkavégzés során, hogy a munkadarab ideiglenes, de stabil lefogatása szükséges, ilyenkor a racsnis szorítók nagyszerű segítői a munkáknak. Ezek a szerszámok lényegében asztalos szorítók. Csak racsnis szorítóból közel 20 félét tartunk webáruházunkban, hogy minden asztalosnak, barkácsnak, ezermesternek az igényeit ki tudjuk elégíteni!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
3 890 Ft - 30 590 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
22 termék
22 termék

Racsnis szorító

Gyakori probléma a munkavégzés során, hogy a munkadarab ideiglenes, de stabil lefogatása szükséges, ilyenkor a racsnis szorítók nagyszerű segítői a munkáknak. Ezek a szerszámok lényegében asztalos szorítók. Csak racsnis szorítóból közel 20 félét tartunk webáruházunkban, hogy minden asztalosnak, barkácsnak, ezermesternek az igényeit ki tudjuk elégíteni!

Lehet, hogy inkább egy egy jó satura lenne szükséged? Nézz szét választékunkban!

Racsnis szorítók funkciója

Az asztalos szorítókkal a munkadarab stabilan, átmeneti időre lefogatható, nem kell hozzá segítség, plusz kéz. Többféle asztalos szorító létezik, különböző méretekben. A párhuzamszorítók egy fix és egy mozgó pofával rendelkeznek. Az asztalos szorítóval egy vagy több alkatrész munkaasztalra rögzítését végezzük, de munkadarabok összefogására is tökéletes.

A racsnis mechanizmus

A német Ratsche szóból eredő racsni, vagyis kilincsmű egy nem bonyolult mechanizmust takar. A tengely szabad forgása lehetséges az egyik irányban, míg akadályozva van a másik irányban.

A kilincsmű egy egyirányba hajló fogazattal rendelkező kerékből vagy fogaslécből áll és egy tengely körül elforduló kilincsből áll, és úgy van kialakítva, hogy illeszkedjen a kilincskerék fogárkába. Ezt a kilincset általában saját súlya, igényesebb kialakítás esetén rugó tereli a fogárokba. Egyik irányba a kerék nem tud elfordulni, mert a kilincs megakadályozza. A másik irányba azonban a kilincskerék szabadon elfordulhat, mivel az aszimmetrikus fog enyhén lejtős oldala kiemeli a kilincset a fogárokból. A fog végén a kilincset saját súlya vagy a rugó ismét behúzza következő fogárokba, ami gyors forgatásnál gyakran jól hallható kereplő hangot ad, erről könnyen felismerhető a racsnis mechanizmus

Racsnis szorítók méretezése

A racsnis szorítók egyik alapvető paramétere a méretük. Ez mutatja meg, mekkora hosszal rendelkeznek a pofák, ez befolyásolja, a szártól milyen mélységben nyúlva lehet vele erőt kifejteni. Az sem mindegy, mennyire tudjuk eltávolítani egymástól a szorító pofákat. Ezen múlik, mekkora tárgyat tudunk befogatni a szorítóba.

Racsnis szorítók anyaga

Racsnis gyorsrögzítőnek is nevezik ezeket az eszközöket. Anyaguk általában alumínium, edzett acél, kovácsolt acél és csúszásbiztos gumis vagy műanyag markolattal rendelkeznek. Egy jó racsnis szorítót elég egyszer megvenni, aztán csak használni kell! Mindig törekedjen minőségi szerszámok, munkaeszközök, szerszámgépek beszerzésére!

Mit tud egy hatékony asztalos szorító?

Egy hatékony, karos működtetésű szorító gyorsan, pontszerűen rögzít. Ideális különböző anyagok vagy elemek ragasztásánál, rögzítésénél például asztalosipari, lakatosipari, modellezési, barkács munkáknál. A nagy szorítóerő kiküszöböli a munkavégzés közbeni rezgéseket, elmozdulásokat. Általában edzett acél szorítókar, kopásálló szorítómechanizmus jellemzi. Garantálja a precíz és kényelmes munkavégzést, kellő szorítóereje van, kioldógomb, gyors nyomásbeállítás lehetséges.

Neo asztalos szorítók a racsnis szorítók között

A kiváló Neo  minőséget senkinek sem kell bemutatni! Kínálatunkban megtalálhatóak a Neo asztalos szorítók is, melyek a profi elvárásoknak is képesek megfelelni. Megkönnyíti a munkadarabok munkapadra rögzítését, valamint helyes egybeszerelését. Emelt szilárdságú, bordázott acél vezetője megkönnyíti a szorító megfelelő helyzetben való megtartását. A csúszó zármechanizmus lehetővé teszi a munkadarab gyors megszorítását Az ergonomikus, bimateriál markolat biztos fogást ad szorítás közben.

Racsnis szorító

YATO racsnis szorítók

Kínálatunkban elérhetőek a Yato pillanatszorítói racsnis rögzítő mechanizmussal. Nagyon erős, pontosan fokozatos állkapocsnyomást garantál. Az acélszerkezet gyors, stabil rögzítést biztosít, ellenáll a torzításnak és a rezgésnek. A kovácsolt, profilozott vezető és a racsnis mechanizmus hatékony szorítóként használható.
Asztalosiparban, építőiparban, acélszerkezetek gyártásában és hegesztésben történő professzionális felhasználáshoz.

Racsnis szorítók széles választéka a Profibarkácson

Webáruházunk alaposan felkészült a szorítókból, csipeszekből, spaniferekből, gumipókokból. Számtalan olyan helyzet adódhat a munkavégzés során vagy a mindennapi életben, amikor adott tárgyat, munkadarabot, alkatrészt rögzíteni kell valahol. Ezek az eszközök a különböző célú stabil rögzítést teszik lehetővé.

Az asztalosszorítók között a racsnis szorítók azért is annyira népszerűek, mert a racsnis mechanizmus hatékony, számos előnye van más megoldásokkal szemben.

Elkötelezettek vagyunk a minőségi szerszámok és gépek iránt és tudjuk, hogy színvonalas munkát megbízható célszerszámmal lehet végezni! Ezért tartjuk a kínálatban a Proline, Yato, Fortum, Neo racsnis szorítókat, hogy a barkácsolóktól az ezermestereken át a professzionális igényeket is ki tudjuk elégíteni.

Rendelésnél ne felejtsen el regisztrálni, hogy minden további vásárlásnál élvezhesse a törzsvásárlói előnyöket! Ha pedig szívesen olvas érdekes tartalmakat szerszám, szerszámgép, ház, kert, barkácsolás témakörben, kövesse figyelemmel Blogunkat!

 

Gyakori kérdések racsnis szorítókkal kapsolatban

 

A racsnis szorítók méretezése mire utal?

Ez mutatja meg, mekkora hosszal rendelkeznek a pofák, ez befolyásolja, a szártól milyen mélységben nyúlva lehet vele erőt kifejteni. Megmutatja, mennyire tudjuk eltávolítani egymástól a szorító pofákat.

300-400 mm-es asztalos szorító létezik?

Igen, webáruházunkban a Neo és a Yato kínálatában is van ilyen paraméterű racsnis szorító.

A racsnis szorító használható hegesztéshez is?

Igen, stabil rögzítést tesznek lehetővé.