H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Akkus ütvefúró

Egy kompakt akkus ütvefúró gép fém, fa, kő, Ytong, tégla, márvány, gránit megmunkálásánál fúrásánál, ütvefúrásánál igazán hatékony, főleg, hogy a kábelekkel sem kell bajlódni. A szerszámgépbe épített ütőmű két, egymásra néző körmös tárcsából áll, melyek egymáson forognak. Főleg horgonyok, dűbelek rögzítésére, falazat fúrására alkalmas. Sokan azonosítják az akkus ütvecsavarozóval, de a két gép nem ugyanaz, ez utóbbi alkalmazható csavarok és imbusz csavarok behajtására, kihajtására. Az ütvefúróknak létezik akkumulátoros és elektromos verziója is. Az akkus bárhol használható, nincs áramhoz kötve.

 

 


4termék 14
4termék 14

Az akkus ütvefúrók, fúrókalapácsok működése

A gép ütő mozgását egy körmöstárcsás ütőmű állítja elő, ilyenkor a tokmánynak néhány mm-es mozgása van előre és hátra. Minél nagyobb a gép fordulatszáma, annál nagyobb az ütésszám és az ütési energia. Az ütőmű a tokmány mögött található, és ennek adja át az ütő energiát. Csak abban az esetben próbáljon betont fúrni vele, ha nincs más lehetőség és nem túl kemény a beton, mert alapvetően nem erre találták ki! Betonnál a nagy fordulatszám miatt nagy a hőtermelés, ennek következtében a fúróhegy túlmelegszik, kiolvadhat a keményfém és tönkremegy. Ha mégis többször is betonfúrásra használja, elkopik a racsnija és a gép teljesítménye lecsökken. Betonhoz a legjobb a fúrókalapács!

A legtöbb készülék alkalmas fúrásra és ütvefúrásra, vésésre. Ha bekapcsolja az ütvefúrás funkciót, hálózati tápellátástól függetlenül téglába, Ytongba, kőbe, egyéb építőanyagokba lehet furatokat fúrni egyszerűen és gyorsan, az ütvefúrás funkció kikapcsolása mellett pedig fába, fémbe vagy műanyagba is készíthet furatot.

Az akkus ütvefúrók használata a különböző anyagoknál

 • fém fúráshoz: ebben az esetben kapcsolja ki az ütvefúró funkciót, másképp tönkremegy a szerszámgép. Színesfémek fúrásához a részlegesen csiszolt hegyű fúrószárak, míg rozsdamentes acél fúrásához titánium bevonatú fúrószár a legjobb.
 • fa fúrásához: ennél az anyagnál is kapcsolja ki az ütvefúró funkciót, a sima fúró mód elegendő. Fához alkalmas fúrószárat alkalmazzon, ezek precíz fúrást végeznek a fában. Az ilyen fúrószárakhosszú, központosító csúccsal és két elővágó éllel rendelkeznek.
 • kő, Ytong, tégla fúrásához: ezeknél az anyagoknál szükséges az ütvefúró üzemmód használata. Ytongot vagy téglát vídialapkás fúrószárral, míg például márványt vagy gránitot gyémánt fúrószárral fúrjon.

Ezt a szerszámgépet ugyan nem beton fúrására tervezték, de a puhább betonnal a jobb minőségű gépek elboldogulnak, ehhez az alábbi tényezőket vegye figyelembe:

 • használjon jó minőségű betonfúró készletet
 • több lépésben fúrjon, csak keveset, 2-3 mm-t egyszerre
 • szakítsa meg gyakran a fúrást, hagyja hűlni a fúrószárat

 

Miért jó egy akkus ütvefúró?

Az akkumulátorosok nagy előnye, hogy áramvételezési lehetőség nélkül is használhatóak, bárhol, bármikor, feltéve, ha az akksi fel van töltve. Ajánlott olyat venni akkumulátorosból, amihez gyárilag jár az akkumulátor, és ha gyakran kell használni, érdemes tartalék akksit is beszerezni! Az akkumulátor kapacitását mindig vegyük figyelembe vásárlás előtt, hiszen ez határozza meg, hogy mennyi ideig használható majd.

Az Amperóra jelöli az akkumulátorok töltéstároló képességét. Amelyik akkunak 1 Amperóra (Ah) a kapacitása, az azt jelenti, hogy 1 órán keresztül 1 Amper erősségű áramot képes biztosítani.

Az akkus ütvefúrók lehetséges akkumulátorai

 

 • Ni-CD vagyis nikkel-kadmiumos: gyors feltöltési idő, olcsó a beszerzése, felújítása, de a teljesítményleadása csökken az akku merülésével, állásban tönkremegy és a kadmium mérgező.
 • Ni-MH vagyis nikkel-metálhibrid: 30 %-kal nagyobb a kapacitása, mint kadmiumosnak, a teljesítményleadás viszont maximális az akku lemerüléséig, állásidőre érzékeny.
 • Li-ion vagyis lítium-ionos: a legmodernebb technológia. Az akkus fajták nagy része ezzel szerelt, kapacitása közel kétszerese a kadmiumosnak, kicsi a súlya, bármikor tölthető, nem kell lemeríteni, nincs memória effektus.

Akkus ütvefúró

Az akkus ütvefúrók, fúrókalapácsok technikai adatai

 • forgatónyomaték: Nm-ben adják meg, a legtöbb akkus gépnél 14 Nm.
 • fokozatok száma: praktikus, ha állítható, jobb esetben 2 fokozattal rendelkezik a gép, ennek inkább az eltérő anyagoknál van jelentősége. Nagyon hasznos, ha a fokozatot az adott anyaghoz és a kívánt furathoz lehet igazítani.
 • fordulatszáma: ha növeljük, növekszik az ütési energia, ha csökkentjük, lecsökken az ütő energia. Fontos, hogy mennyi a gép maximális fordulatszáma és szabályozható -e? Nézze meg vásárlásnál mennyi a gép üresjárati fordulatszáma!
 • mennyi a percenkénti ütésszám? mennyi a percenkénti ütési energiája?
 • milyen a gép fúrótokmánya? – 2 féle típus elterjedt:
  • klasszikus kulcsos tokmány: a fúróhegyet a helyén tartó pofákat kulccsal lehet megszorítani
  • gyorskioldású fúrótokmány
 • mekkora a maximális furatátmérő? – kisebb munkákhoz elegendő lehet a kisebb furatátmérős gép, de komolyabb munkákhoz, professzionálisabb felhasználásra a nagyobb furatátmérő előnyösebb.
 • jobbra-balra forgást tud -e?
 • ütvefúrás ki-be kapcsolható -e?
 • markolata: jó fogást biztosítson, ergonomikus legyen, stabil, csúszásmentes.
 • gép súlya: ne legyen túl nehéz.
 • tud-e LED világítást? – nagyon előnyös a munkaterület pontos megvilágítása.
 • egyéb tartozékok: például hordtáska, fúrásmélység határoló.
 • az akkumulátor típusa, teljesítménye, kapacitása, töltési ideje, illetve benne van -e az akkumulátor a csomagban a gép mellett vagy külön vásárlandó -e?
 • van -e az akkuhoz gyorstöltő?

 

Akkus ütvefúrót a Profibarkácstól!

Einhell, Graphite akkus ütvefúrókat rendelhet webshopunkból, talán nem is hinné, hogy már az olcsóbb gépek is rendelkezhetnek olyan extrákkal, mint például a fordulatszámszabályozás lehetősége, vagy a furatmélység ütköző. A drágább akkus ütvefúrók általában már az akkumulátort is tartalmazzák, esetleg hozzá a gyorstöltőt. Minden esetben nézze meg, hogy a kiválasztott akkus szerszámgépéhez jár-e az akkumulátor, vagy külön kell megrendelnie webáruházunkból. Ha gyakran használja, jól jöhet egy tartalék akkumulátor is, ezt is beszerezheti nálunk. Rendelje meg házhozszállítással jó minőségű szerszámgépeit és tartozékait a Profibarkácstól, sőt, ha még olcsóbban szeretne hozzájutni a termékekhez, regisztráljon és levásárolható Profi Pontokkal jutalmazzuk meg!

Szűrés
Ár
 (Ft)
22 990 Ft - 32 990 Ft
Márka
Motor típusa
Akku és töltő a csomagban
Akkumulátor feszültsége
 (V)
18 V - 20 V
Maximális forgatónyomaték
 (Nm)
14 Nm - 18 Nm
Maximális fordulatszám
 (rpm)
900 rpm - 2 600 rpm
Csomagolás
Maximális fúrásteljesítmény fában
 (mm)
16 mm - 24 mm
Maximális fúrásteljesítmény kőzetben
 (mm)
10 mm - 18 mm
Ütésszám
 (ütés/perc)
5 000 ütés/perc - 5 700 ütés/perc
Ütési energia
 (J)
0 J - 2 J
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!