Állítható körmöskulcs

A beragadt csavarok megmozdítását, kiszedését néhány egyszerű mozdulattal elvégezheti egy állítható körmöskulccsal. Aki rendelkezik egy jó minőségű darabbal, annak nem kell bevetnie mindenféle házi praktikát ahhoz, hogy a helyével összegyógyult csavart sikerüljön kiszednie - miközben esetleg a csavar vagy a környezete megsérülhet -, egy körmöskulcs pikk-pakk megoldja ezt a kérdést. 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 590 Ft - 14 690 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
25 termék
25 termék

Az állítható körmöskulcsok alkalmazási területe

 

Webáruházunkban többféle méretben, csapos kivitelben választhat körmöskulcsot a szerszámosládájába, hogy ne okozzon gondot egy elsőre talán nehéznek tűnő feladat.

Egy csavar, ha hosszabb ideig nem tekerik, nem szedik ki, és ki van téve a hőmérsékleti tényezőknek, hidegnek, melegnek, párának, nedvességnek, megköt a helyén, szinte egybeforr a munkadarabbal. Ilyen esetben csak ront a helyzeten, ha nem megfelelő célszerszámmal próbáljuk meglazítani. Egy hatszögű csavar esetén például a roncsolásos próbálkozások folytán a csavarfej egyre inkább kör alakúvá válik, az élek csorbulnak, lekopnak. Csillagkulcs, villáskulcs, leköszörülés és egyéb ötletek helyett a legjobb választás egy állítható körmöskulcs alkalmazása ezekben az esetekben. Mindig érdemes a megfelelő célszerszámot használni, mert így gyorsan és egyszerűen megoldhatja a feladatokat, elkerülheti a felesleges bosszankodást.

 

Tipp: Az állítható körmöskulcs mellett egy másik alapeszköz lehet a ház körüli munkáknál egy jó fűszegélynyíró is. Nézzen szét kínálatunkban!

 

Állítható körmöskulcs felépítése

Ez a célszerszám áll egy állítható átmérőjű szorítófejből (gallérból) és egy 20,30 vagy akár 40,50 cm-es nyélből, fogórészből.  A gyártók recés felülettel, fogakkal, körmökkel is ellátják a szorítófej belső oldalát a minél erőteljesebb, stabilabb megragadás céljából. A legtöbb kiváló minőségű szerszám anyaga króm-vanádium acél. A gyártók feltüntetik a szorítófej állíthatóságának tartományát és a szerszám teljes hosszát a szerszámon, mely alapján ki lehet választani a számunkra aktuális mérettartományt.

Állítható körmöskulcs

Állítható körmöskulcs használata

A körmöskulcs szorítófeje a recés felület segítségével masszívan megragadja a csavarfejet és a tekerés erejével arányosan a szorítást növeli. Ha nagyon makacs csavarral van dolgunk, a nagyobb hatékonyság érdekében lehet váltogatni a meghúzás, lazítás irányokat. A körmöskulcsok formatervezése elősegíti az erő pontos és hatékony átvitelét a csavarfejekre és az anyákra. A speciális kulcsnyílás megakadályozza, hogy a csavarok és anyák sarokpontjai, élei károsodjanak, egyenletesen osztja el az erőt a csavar felszínén, nem kizárólag az éleken és a sarkokon terheli meg a beragadt csavart.

Állítható körmöskulcsok króm-vanádiumból

Sok esetben a kéziszerszámoknak, mint például a körmöskulcsnak, használat közben jelentős terhelést kell elviselniük. Nem mindegy milyen az anyag szakítószilárdsága, szívóssága, rugalmassága, a ridegtörési hajlama. A króm-vanádium acélt előszeretettel alkalmazzák a gyártók kiváló minőségű kéziszerszámok gyártásánál, webshopunkban megvásárolható állítható körmöskulcsoknak is ez az alapanyaga. A bennük lévő mangán a fokozott szakítószilárdságért és szívósságért felel, a króm a ridegtörési hajlam csökkentéséért, nagyobb szakítószilárdságért, szilícium a rugalmasságért, karbon pedig a megfelelő keménységért.

A króm-vanádium acél ötvözetet krovának is nevezik a köznyelvben, megjelölése CrV.

 

Yato állítható körmöskulcsok

A Yato kiváló minőségű körmöskulcsait a lengyelországi TOYA cégcsoport gyártja, egyik márkája többek között a Yato, de biztosan sokan hallottak már a Vorel szerszámokról vagy a Flo eszközökről, melyek szintén az anyavállalathoz tartozó divíziók. Több minőségi szinten, több célcsoportnak is gyárt termékeket, de minden termékére igaz, hogy nagyszerű minőséghez juthat a vásárló, méghozzá elérhető árakon! Autóiparban, építőiparban, asztalosiparban és a számos más területen is megállják a helyüket a gyártósorukról legördülő termékek, sőt, kedveltek és keresettek a gépeik, kéziszerszámaik.

Ha Yato állítható körmöskulcs vásárlása mellett dönt, biztos lehet benne, hogy nem egy silány minőségű kéziszerszáma lesz, hanem egy hosszú távon is megbízható, strapabíró és hatékony munkaeszköze! A vállalat termékfejlesztői sokat dolgoznak azért, hogy folyamatosan bővülhessen a kínálat, igyekeznek hatásos megoldásokat kínálni a felhasználói igényekre. A napi munka vagy barkácsolás pedig ezáltal folyamatosan könnyebbé, gördülékenyebbé válik. A cégcsoport számára a minőségbiztosítás is rendkívül fontos, az általuk gyártott termékek szigorú ellenőrzéseken mennek keresztül.

A Yato körmöskulcsok gyártásánál felhasznált króm-vanádium acél garanciát jelent arra, hogy megvásárlásával egy hosszú ideig használható, erős kéziszerszámmal gazdagodik a műhelyének, szerszámostáskájának felszerelése. A Yato több, mint két évtizedes tapasztalatával megalkotott forma kiválóan illeszkedik a kézbe, a szorítópofa pedig szinte ráharap a beragadt csavarra, leszögezhető, hogy ez a célszerszám valóban képes ellátni a funkcióját és leegyszerűsíteni a munkavégzést.

Állítható körmöskulcsok a Profibarkácson

Webáruházunkból gyerekjáték a legmegfelelőbb körmöskulcs beszerzése, hiszen a Yato kiváló kéziszerszámai többféle méretben, akár csapos kivitelben is elérhetőek. Rendkívül hasznos szerszámról van szó, a műhelypolc kötelező tartozéka! Az állíthatóság egy különösen előnyös megoldás, hiszen többféle méretű körmös anyához használható egy darab szerszám. A felületükön látható méretezés jelzi, hogy mely anyákhoz alkalmas. Használatuk minimálisra csökkenti a tengely és anya sérülésének kockázatát.

 

Állítható körmöskulccsal kapcsolatos kérdések

 

 

25-30 mm-es beragadt anyához tudok rendelni körmöskulcsot?

Igen, a Yato 15-35 mm-es csapos állítható körmöskulcsa lesz megfelelő Önnek.

A webáruházukban kínált körmöskulcsok a nagy erőkifejtésnél nem fognak eltörni?

Nem, a kiváló króm-vanádium acélötvözet a nagy szakítószilárdság mellett, szívósságot, rugalmasságot is kölcsönöz a szerszámnak, ugyanakkor kevésbé hajlamos a ridegtörésre.

Az állítható körmöskulcsokból van készletük is?

Jelenleg nem forgalmazunk készleteket, de több méretben elérhetőek a körmöskulcsok, igény szerint bármilyen kombinációban beszerezhet több darabot, hogy felszerelje műhelyét.