Seeger gyűrű

A seeger, vagyis a zéger gyűrű sokoldalú felhasználást biztosít számunkra ott, ahol tengelyirányú rögzítésre van szükség. Ez többnyire az autószerelésnél, mezőgazdasági gépek szerelésénél, illetve például zárak, és szivattyúk (illetve minden olyan forgótengellyel rendelkező gép) esetén alkalmazható, amelynél rögzíteni kívánunk alkatrészeket. Legyen az csapágy, ventilátor, lengéscsillapító, légkondícionáló, stb, a seeger gyűrűre mindenképpen szükségünk lesz.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
2 390 Ft - 4 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
5 termék
5 termék

Mit kell tudni a seeger gyűrűről?

Ezek a rögzítőgyűrűk alkalmasak arra, hogy nagy, tengelyirányú erőt vegyenek fel, ezért ideálisak a nagyteljesítményű gépek esetén. Oldalirányú terhelhetőségük igen magas.

A seeger gyűrű anyaga rugóacél, amely lehetővé teszi a flexibilitását, ugyanakkor a szerelése nem egyszerű, a speciális fogó használatán kívül nagy gyakorlatot igényel a feladat elvégzése.

Különféle méretekben készül, szabvány alapján többféle méretben és formában. Ugyanilyen elvek mentén alakítják ki a seeger gyűrű hornyait is. Ezáltal biztonságos csatlakozást tesz lehetővé, és megakadályozza az alkatrész vagy az alkatrész elemeinek elmozdulását.

Az autóipar és ipari gépgyártás során főként azért használják, mert tartósak és hosszú élettartamot biztosítanak a berendezések számára. Emiatt kiváltképp alkalmasak olyan felületeken, amelyek ki vannak téve a környezeti feltételek káros hatásainak.

Különféle méretben és anyagból állnak rendelkezésre a zéger gyűrűk, beleértve a rozsdamentes acélt és szénacélt is, hogy minden igénynek megfeleljenek.

Mivel nagy terhelésnek és igénybevételnek lehet őket kitenni, pontos és megbízható minőségű alkatrésznek számítanak a gyártás során.

Előnyük továbbá a költséghatékonyságuk is, egyszerű, és megfizethető alkatrészek, ezért a gyártók nagy kedvencévé vált a kisebb barkácsolásoktól a nagyobb méretű gépekig remek választásnak bizonyulnak.

Készleteink többféle méretű zégergyűrűt tartalmaznak. Ezek közül van, amelyik csak belső, külső, vagy mindkét típussal felszereltek.

Külső seeger gyűrű: a teljes felületén érintkezik – tengelyekhez használják főként pl. csapágy tartás (ezt nyitjuk felhelyezésnél).

Belső seeger gyűrű: az, amelyik furatba illik, az szintén teljes felületen érintkezik (ezt zárjuk felhelyezésnél).

Tipp: Nézz szét kéziszerszámaink, fogóink között. 

csapágyak

Mire kell figyelni a seeger gyűrű használata során?

Bár megbízhatóak, mégis különös odafigyelést igényel a biztonságos illesztésük. Ha túl lazán illeszkedik, akkor előfordulhat, hogy nem biztosít megfelelő tartást.

Ha viszont túl szoros, abban az esetben a le- és felszerelése válik nehezítetté. Ez mind növelheti az anyag sérülésének kockázatát. Emiatt különösen fontos, hogy a megfelelő seeger (zéger) gyűrűt válasszuk az adott szerkezethez. Ehhez fontos tudnunk, milyen méretű, alakú, milyen típusú és mennyire terhelhető seeger (zéger) gyűrűre van szükségünk.

A gyártó kiléte épp ezért fontos, mivel különös körültekintést igénylő alkatrészről van szó, csakis a legjobbak, a legkiválóbb minőséget gyártó készítők jöhetnek szóba. A Profibarkács.hu-n csak a legjobb gyártóktól származó seeger gyűrűt tudod megvásárolni.

 

Mit kell tudni a rugóacélról?

Széntartalma 0,5-0,8%, lehet ötvözött vagy szén is. Ahhoz, hogy kellőképpen rugalmas legyen, speciális eljárással, keményítéssel és későbbi hőkezeléssel, magas hőfokon érik el. Rugalmasságának kicsinek kell lenni, relatív nyúlása: 5-10%, szűkülése: 20-35%; a rugók képlékeny alakváltozása nem elfogadható, ez a követelmény azért is jelentős.

Más acélokhoz képest kevésbé rideg, ezért lehet mozgatni, szétfeszíteni, és összenyomni. Nagy szakítószilárdsággal rendelkezik, de ennek ellenére túlerőltetés hatására széttörhet, ezért ezt is óvatosan ajánlott végezni.

A rugós acélt gyakran használják feszítő-, nyomó- és torziós rugókhoz, melyek nagyobb statikus és alacsonyabb dinamikus terhelésnek vannak kitéve. Általában nyomórugókhoz, feszítőrugókhoz, lábrugókhoz, és hajlított huzalokhoz használják speciális felületkezeléssel vagy akár anélkül.

Léteznek mágneses és fokozott korrózióálló, vagy hőálló példányok is.

Kínálatunkban a NEO, Yato seeger gyűrűt tudod megvásárolni. További információkért keresd bátran a munkatársainkat!

 

Gyakori kérdések a seeger gyűrű vásárlásával kapcsolatban

Miért jó a seeger gyűrű?

Ezek a rögzítőgyűrűk alkalmasak arra, hogy nagy, tengelyirányú erőt vegyenek fel, ezért ideálisak a nagyteljesítményű gépek esetén.

Milyen szerszámra van szükségem a használatához?

Egy speciális fogóval (zégerfogóval) tudjuk szétnyitni, vagy összehúzni a gyűrűket. Melyik gyártó seeger gyűrűjét érdemes megvásárolnom? Kínálatunkban az egyik legjobb, NEO és YATO márkájú seeger gyűrűt tudod megvásárolni.

Léteznek mágneses és fokozott korrózióálló, vagy hőálló példányok is?

Igen, nálunk ezeket is megtalálják.