Üvegfúró, csempefúró

A szakemberek és az előrelátó barkácsolók speciális üvegfúró és csempefúró hegyeket alkalmaznak üveg és porcelán vagy kerámia fúrásához, hogy elkerüljék az anyag repedését, törését. Hagyományos fémfúró nem alkalmas a feladatra, egyrészt az első próbálkozás tönkreteszi az élét, másrészt a mázas kerámián nehéz az adott ponton tartani és a csempe repedése, törése is előrevetíthető használatával. Speciális keményfémlapkás fúrót érdemes használni, mégpedig akkorát, amely a csavarhoz használt műanyag tipli méretéhez igazodik. Odafigyeléssel és a megfelelő fúróval biztosan ép marad a csempe vagy az üveg.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
545 Ft - 3 390 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Terméktípus
Befogás
Átmérő  (mm)
-
3 mm - 10 mm
Termék státusza
Szűrés és rendezés
27 termék
27 termék

Üvegfúrók, csempefúrók, speciális fúrófejek jellemzői

Mindenképpen megéri speciális fúrót venni erre a célra, hiszen nem költséges, ugyanakkor, ha nem megfelelő fúróval áll neki bárki csempét vagy üveget fúrni, sokba fog kerülni a helyreállítás.

Az üvegfúrók, csempefúrók egy lapos, hegyes éllel rendelkeznek és nincs rajtuk horony. Nem hasonlítanak a hagyományos fúrókhoz, inkább lándzsaszerűek.

Jellemzőik:

  • Ezek a fúrók speciális formájú kialakítással, kimondottan erre a célra fejlesztett keményfém lappal/karbon pengével/acéllal/keményfémmel/vídiaéllel kialakított típusok.
  • Ajánlott: üveg, csempe, kerámia, tükör és porcelán fúrásához.
  • Alkalmazás: normál fúrógéppel, alacsony fordulatszámon kell fúrni az üvegfúróval, megfelelő hűtés mellett. A fúrás hője károsíthatja az üveg vagy kerámia szerkezetét, repedést, törést idézhet elő. Ütvefúró funkciót nem szabad használni!
  • Méret: 3/4/5/6/8/10 mm-es változatokban.

Az üveg- és csempefúrók leggyakoribb háztartási alkalmazási területei

  • fürdőszobapolcok, zuhanypolcok felfúrása
  • wc papír tartók, szappantartók felszerelése
  • zuhanykabinok beállítása, rögzítése
  • konyhai tárolók, késtartók felfúrása
  • konyhai akasztó rudak felrakása
  • törölközőtartó rögzítése
  • tükrök felrakása

Mindig jól gondolja át és mérje ki a fúrás pontos helyét, hiszen a csempén, üvegen utólag egy rossz helyre sikerült lyukat eltüntetni már nem lehet. A speciális fúrókra azért van szükség, hogy a csempe, üveg ne sérüljön, ne repedjen, ne törjön fúrás közben, sőt a mázréteg is ép maradjon, ne pattanjon le. Ha frissen ragasztott csempéről van szó, érdemes néhány napot, lehetőleg 1 hetet várni mielőtt kifúrja. A fuga esetében 24 óra a száradási idő. Ha túl korán kezd fúrni, nem várja meg a száradást, a burkolólap leeshet, sérülhet, sőt más lapokat is rongálhat ezáltal.

 A fugák területe, a csempe sarkok mindig kényes területek fúrásnál. Természetesen itt is lehet fúrni, ha ezekre a részekre esik a kívánt lyuk, ha a csempe jól van ragasztva, alaposan fugázva és ki is van száradva, megfelelő szerszámmal, odafigyeléssel és alacsony fordulattal dolgozva nem lesz gond.

 üvegfúró, csempefúró

Odafigyelést igényel az üvegfúrók, csempefúrók használata!

Üveg és csempe fúrásra sohasem ajánlott hagyományos fúrófejet használni. A fúrófejek ráadásul könnyen elcsúsznak a felületen, ami nehezíti a pontos munkavégzést. Egy váratlan mozdulat és a csempe karcos lesz, megsérül. A fúrófej elcsúszását meg lehet előzni azzal, hogy kiméri a fúrandó lyuk helyét, megjelöli és leragasztja maszkoló szalaggal. Ezután újra meg kell mérni a fúrandó lyuk pontos helyét, és itt elkezdeni a fúrást. Ez biztosítja, hogy nem csúszik el a fúró, biztonságosan elvégezhető a feladat. Mindig alacsony fordulatszámon kezdje a fúrást, ha áttörik a csempe felülete, fokozatosan, lassan emelhető a fordulat. Állandó, stabil, de nem túl nagy nyomást gyakoroljon a felületre, ha túl erősen nyomja meg, elmozdulhat a fúrófej, illetve repedhet a csempe.

Üvegfúrók és csempefúrók száraz, nedves módon

Száraz fúrásnál is jól jöhet a hűtés, hiszen ez növeli a szerszám élettartamát és kivédi, hogy túlmelegedjen a csempe, ami törést, repedést okozhat. Alacsony fordulaton indítva, később kissé emelve, nem túl nagy nyomással érdemes fúrni, sőt időnként megállni, hogy a szerszám hűljön, ilyenkor nedves ruhával, szivaccsal hűtheti is a fúrófejet. Arra mindig vigyázni kell, hogy a gép belsejébe ne kerüljön víz.

Vizesen fúró gyémántfúrókkal lehet a legszebben kifúrni a kerámiát, greslapot. Ez egy kicsi, középen üreges csőre hasonlító fúró, a vége apró ipari gyémánttal van porszerűen bevonva. Ez a sok kis gyémánt kristály hatékonyan kiforgácsolja a lyukat a legkeményebb anyagban is.

Üvegfúrók, csempefúrók a Profibarkács webáruháztól

Üveg és csempefúrásra ezermestereknek, szakembereknek egyaránt szükségessé válik jó minőségű speciális fúrófej. Webáruházunkban többféle méretben, több gyártótól és eltérő bevonatokkal rendelkező típusokból választhat, megtalálja a Graphite, Wolfcraft, Proline, Vorel és Yato nagyszerű csempefúróit. 3,4,5,6,8,10 mm-esek kellenek a leggyakrabban, érdemes Önnek is több méretet is tartania a szerszámosládájában. Ha jól jönne egy megbízható és erős akkus fúró, tegyen azt is a kosárba és egyszerre mindet házhoz szállítjuk.

Az üveg és csempefúráson túl is használjon mindig speciális célszerszámot a munkavégzéshez, hogy a végeredmény tökéletes legyen! A Profibarkács elkötelezett a vásárlók színvonalas kiszolgálása és a minőségi termékek mellett, webáruházunkban óriási a választék a neves gyártók termékeiből, mindenki megtalálja az igényeinek leginkább megfelelőt!

 

Milyen csempefúrót, üvegfúrót válasszak?

Csempefúráshoz használhatok fa vagy fémfúrót?

Nem, ehhez speciális csempefúró szükséges, hogy elkerülje a csempe sérülését, repedését, törését.

Karbon fúrót keresek üveghez, melyiket ajánlják?

A Proline üveg- és csempefúrói különböző méretekben elérhetők, karbon pengével.

Fugába is lehet fúrni a csempe és üvegfúrókkal?

Igen, körültekintéssel itt is, alacsony fordulaton.