Kőtörő kalapács

Egy erős kőtörő kalapács nevével ellenben nem csak kőtörésnél használható, de bontásnál, építési munkálatoknál, bármilyen kő megmunkálásnál, ahol nagy erőkifejtés szükséges. Már az ősember is használt kalapács szerű, ütésre alkalmas eszközt, ez volt a bunkó. A kalapács egy alapvető kéziszerszám, a barkácsok, szakemberek, háztartások szerszámosládáiban sok esetben többféle típus is fellelhető belőle. Nem ugyanaz a fajta alkalmas szegbeütéshez, mint például falbontáshoz, kőtöréshez

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
2 040 Ft - 41 390 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
19 termék
19 termék

Kőtörő kalapács a kalapácsok között

A Profibarkács webáruházban rengeteg féle kalapács közül választhat. Szám szerint több, mint 260 féle minőségi kéziszerszám érhető el, nincs olyan kalapácsot igénylő munka, amelyhez ne lenne legalább több 10 minőségi kalapács ajánlatunk. Kínálatunkban megtalálhatóak:

  • gumikalapács
  • egyengető kalapács
  • általános kalapács
  • kőműveskalapács
  • ács kalapács
  • kőtörő kalapács
  • fakalapács
  • lakatos kalapács
  • bádogos kalapács
  • sörétes kalapács
  • cipészkalapács

Bár első ránézésre a kalapácsok hasonló felépítésűek, mindegyik nyélből és fejből áll, mégis az egyes mesterségekhez, feladatokhoz a legjobb, ha speciális, adott célra szánt kalapácsot használunk. A kőtörőnek is megvan a maga funkciója, leginkább beton, csempe, falazat, burkolat feltöréséhez, bontásához lett megalkotva.

 

Kalapácsnak, kalapács, mégsem ugyanaz: nézz szét fúrókalapács, vésőkalapács kínálatunkban is!

Kőtörő kalapács felépítése

Két fő részből állnak ezek az ütőszerszámok. Nyélből és fejből. A nyél a legtöbb esetben fa, amin üvegszállal erősített ütésálló bevonat vagy lakkréteg van, a fej kovácsolt, edzett acél. A markolat a legtöbb minőségi kőbontó kalapácsnál csúszásgátlós bevonattal ellátott. Sok esetben látjuk a termék adatlapján a rezgéscsillapítós megjelölést, ami azt jelenti, hogy a falbontó kalapács rezgéscsillapítással, túlütés elleni védelemmel ellátott, a rezgés akár 50-60 %-át képes elnyelni. Amelyik szerszámnak a nyele és a feje elválaszthatatlan, azok a legbiztonságosabbak, hiszen teljesen kizárt, hogy egyik elváljon a másiktól egy erőteljes ütés alkalmával. Ezek általában fémnyelűek, a fejjel egybe vannak öntve, monoblokk falbontó kalapácsként találhatók a kínálatban.

Kőtörő kalapácsok anyaga

A falbontó ütőszerszámok anyaga leggyakrabban fa vagy kompozit műanyag, ami lényegében több anyagból összeállított műanyagot takar. Üvegszálas erősítést legtöbb esetben kapnak, hiszen valóban erősnek, strapabírónak kell lenniük, ezzel a kalapácsfajtával nem csak kocogtatva lesz a munkadarab. Ha a nyelük fából készül, a fenyő, kőris, dió, bükk vagy hickory fenyő jön szóba. Sok falbontó kalapácsnál elhelyeznek a gyártók a kalapács fejel alatt nyak védőt, ez szó szerint a nyakrészen védi a mellé ütésektől a nyelet. A kalapács feje legtöbbször valamilyen fém vagy vas. Lehet kovácsolt, öntöttvas, ötvözött, rozsdamentes acél.


Kőtörő kalapács bontási munkákhoz, szobrászathoz

A falbontó kalapács nem csak felújítás előtt, bontáshoz, töréshez használható, a kőfaragók és a szobrászok alapvető kéziszerszáma is.

A kalapácsok arra szolgálnak, hogy egy tárgyra, munkadarabra erőkifejtés átvitelével hasson, formálja, elmozdítsa azt. Ha a formálás a cél, a kalapács méretét ehhez kell igazítani. A felületi munkákhoz például kisebb súlyú, hosszabb nyelű típusok közül kell választani. Tudni kell azt is, hogy a nagy súlyú kalapáccsal végezett lassú ütések ereje a munkadarab belsejébe is hat. Ez a falbontó, kőtörő kalapácsok esetében igen egyértelmű. A rámért ütések célja a fal betörése, a burkolat leverése, a nagyobb súlyú kalapács ez esetben előny, hiszen sokkal hatékonyabban képes a munkát elvégezni. 

Kőtörő kalapács

Fiskars Isocore kőtörő kalapácsok

A Profibarkács óriási kínálatában kiemelkedő helyet foglalnak el a Fiskars Isocore kőtörő kalapácsok. Ezek több méretben is rendelhetők, a gyártó ajánlása szerint: „maximális teljesítmény minimális kellemetlenséggel!”.

  • Egyedülálló rezgéscsillapító rendszer – 60%-át elnyeli a rezgéseknek
  • Ergonomikusan kialakított markolattal
  • A bontófej biztonságos módon irányítja a törmeléket az oldalakra
  • Túlütés elleni védelemmel

A Fiskars kalapácsa esetén, köszönhetően a rezgéscsillapító kialakításának, minimalizálja a szerszám használata folyamán felmerülő rezgéseket, ezzel csökkentve a sérülések és a kényelmetlen munkavégzés lehetőségeit. Ezek a piacvezető rezgéscsillapító rendszerrel kialakított szerszámok a rezgések akár 60 %-át elnyelik, ami annyit jelent a gyakorlatban, hogy nagyobb védelem alá kerül a kéz, illetve a csukló. Így a kalapács használója biztos lehet abban, hogy nagyobb ütés esetén sem terheli meg károsan a kezét, csuklóját.

Az ergonomikusan kialakított markolat igazán kézre állóvá teszi a kalapácsot. A szerszám kialakításakor az optimális egyensúly megteremtésére törekedtek, ezzel megvalósítva a tökéletes kontrolt az eszköz felett. Ahhoz, hogy egy magas minőségű eszközt kapjanak a vásárlók a pénzükért, a gyártó törekedett a szerszám minél tartósabb kialakítására.   A Fiskars kőtörő kalapácsok megvásárlásával kényelmesebb és hatékonyabb munkavégzést folytathat.

Térkövező kéziszerszámra lenne szükséged? nézz szét kínálatunkban!

Kőtörő kalapácsok a Profibarkácson

A Profibarkács minden felhasználóra gondol. Nálunk a barkácsolók, a szakemberek, ezermesterek, műhelyek, vállalkozások egyaránt megtalálják a számukra legmegfelelőbb falbontó kalapácsot.  A Proline, Yato, Top Tools, Fiskars, Juco, Neo kéziszerszámai közül rendelheti meg a kiszemeltet. A kőtörő kalapácsok között van olyan, ami inkább a barkácsolóknak ajánlott, és már 2-3 ezer forinttól beszerezhető, de aki napi szintű használatra keres profi szerszámot, számukra is vannak ajánlataink, a Neo, Fiskars magasabb ár fekvésű kalapácsai. Ezek kialakítása és strapabírása az erőteljes igénybevételhez igazodik, elsősorban professzionális felhasználáshoz.

Rendeléskor ne felejtsen el regisztrálni, hogy a továbbiakban élvezhesse a törzsvásárlóknak járó kedvezményeket, előnyöket!

 

Gyakran felmerülő kérdések kőtörő vásárlásával kapcsolatban

 

 

Általános kalapácsot is használhatok kőtöréshez, bontáshoz?

Nem javasoljuk. Az általános kalapács nem erre való, sem a fejkialakítása, sem a súlya nem ideális ehhez a munkához. Mindenképp válassza a kőtörő kalapácsot, már 2-3 ezer forinttól elérhetők kínálatunkban.

Mennyi garancia van a Fiskars kalapácsaira?

1 év.

Mit takar a falbontó kalapácson a monoblokk megjelölés?

Azt jelenti, hogy a nyél és a fej szétválaszthatatlan, a fém nyél és fej egybe van öntve.