Szabadtéri zuhany

Egy szabadtéri zuhany vagy kerti zuhany igazán komfortossá teszi a kertet és praktikum szempontjából sem utolsó. Nyáron a melegben pillanatok alatt felfrissítheti magát az ember a kinti jó levegőn egy alapos zuhannyal, de a kerti munkák vagy egyéb kültéri „koszos” munkák után is lehetőség van lezuhanyozni, nem kerül be a lakásba a szennyeződés. A Profibarkácson többféle szabadtéri zuhanyból választhatja ki az Ön kertjébe ideálisat.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
3 490 Ft - 6 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
3 termék
3 termék

Szabadtéri zuhany, kerti zuhany funkciója

A kerti zuhany telepítése nem nehéz, szettben vásárolható szabadtéri zuhany megvásárlásával. Ezek általában alumíniumból és műanyagból készülnek, hogy minél ellenállóbbak legyenek az időjárás viszontagságainak, hiszen alegtöbb esetben szabad ég alá kerülnek, nem védett helyre.

Egy szabadtéri zuhany a család minden tagjának jól jön, akár felfrissülésről legyen szó, akár a medence vizét szeretné előzetes zuhanyozással tisztán tartani! Ezután frissen, üdén ki lehet venni néhány sört, jegesteát a kerti minibárból és élvezni a kert szépségét.

 A kerti zuhanyok alatt a gumicsizmát, a kapát vagy más kerti szerszámot is el lehet mosni.

kerti zuhany

Szabadtéri zuhany fajtái

Sokféle kerti zuhany van forgalomban. Leggyakrabban az alábbi kültéri zuhany típusokkal találkozni:

  • álló szabadtéri zuhany
  • leszúrható kerti zuhany
  • szolár zuhanyok

Szolár szabadtéri zuhanyok

A szolár kerti zuhanyzók a napsütés erejét használják a víz felmelegítésére. Bármikor felfrissülést nyújthatnak a nyári melegben. A kerti munkák, szabadidős tevékenységek után vagy a medencében való fürdés előtt/után könnyedén lezuhanyozhatunk, ráadásul kellemes hőmérsékletű vízzel. A víz felmelegítését a Nap végzi, így ez nem ró plusz terhet a családi kasszára. Egy minőségi szolár zuhanyon a víz hőfoka szabályozóval állítható.

A szolár szabadtéri zuhanyzókat fa vagy beton alaphoz ajánlott rögzíteni, a gyártók által mellékelt csavarokkal. Eltérő tartálymérettel elérhetőek, nem árnyékolt helyen, ha jól süt a nap, akár 50-60 fokosra is képesek melegíteni a vizet.

Kerti zuhanyok ár-érték aránya

A legolcsóbb, belépő szintű szabadtéri zuhanyok ára 10 ezer forint alatt indulnak. Itt találhatóak az egyszerűbb, akár hordozható, kemping modellek is. Kis méretük, alap funkciójuk és takarékos anyaghasználatuk révén megfizethető áron elérhetőek. Gyors telepíthetőség, állítható magasság, könnyű súly jellemzi ezeket.

50-60 ezer forintig általában azok a rögzített kerti zuhanyzók találhatóak, amelyek strapabíróbb anyagból készültek, több funkcióval és praktikus kiegészítőkkel szereltek.

Nagyjából 50-60 ezer forint felett már a minőségibb szabadtéri zuhanyok közül választhat, sőt, ez az ár a szolár zuhanyok belépő szintje is, melyek a napenergia segítségével kellemes, meleg vizes kerti zuhanyozást tesznek lehetővé.

Fix kerti zuhany vagy hordozható kerti zuhany?

A szabadtéri zuhanyok között alapvetően két fő típust különböztetünk meg, a fix és a hordozható fajtát. A fix zuhanyok ajánlottak minden olyan helyre, ahol célszerű, hogy állandó jelleggel „ott” legyen. Például úszómedencékhez, jakuzzik közelébe. Szilárd alapra kell csavarozni, egy jó minőségű darab beszerzésével egy stabil, erős kültéri zuhanyt építhet ki.

A hordozható szabadtéri zuhanyok a legolcsóbbak. Kevésbé stabilak, kisebbek is, de ugyanakkor helytakarékosak, összecsukhatóak, könnyen szállíthatóak, mozgathatóak. Ezeket elsősorban felfújható medencékhez, szezonális munkavégzésekhez használják.

Meg kell még említeni az úgynevezett kempingzuhanyokat, melyeket sátorhoz vagy faághoz tud rögzíteni. Minden olyan helyen jól jön, ahol nincs hozzáférés vízhez és áramhoz. Jól elnyeli a fényt, így a vizet gyorsan felmelegíti.

Szabadtéri zuhany „extrák”

A szabadtéri zuhanyzók is tartogathatnak olyan extra funkciókat, amiket érdemes átgondolni vásárlás előtt, hogy megéri-e, érdemes-e többet fizetni érte, kényelmesebbé teszi -e az élményt?

Például a keverőcsap hasznos lehet a víz hőmérsékletének beállításához, hiszen forró nyári napokon akár 60fokos is lehet a víz a tartályban. Az állítható magasságú váz vagy a forgatható fej szintén praktikus és sokaknak fontos szempont.

Szabadtéri zuhany a Profibarkácstól

Webáruházunkból nemcsak szerszámgépeket, barkácseszközöket, de a kerti munkákhoz vagy a szabadidő eltöltéséhez szükséges kiegészítőket is beszerezheti, mint például a kerti zuhanyzók. Kínálatunkban csak a legjobb minőségű Hecht, FLO szabadtéri zuhanyokat találja, melyek elérhető áron, komfortos kivitelben és strapabíró szerkezettel készültek.

Ha szívesen olvasna érdekes, folyamatosan frissülő tartalmakat barkács, ház, kert témában, kövesse a Profibarkács Blogját!

Gyakran ismételt kérdések a kerti zuhany, szabadtéri zuhany vásárlása előtt

 

Nagyjából 2,5 méterig állítható kerti zuhanyt keresek, mit ajánlanak?

A Flo Kerti zuhanyt, mely 240 cm magasságig tetszés szerint állítható.

A szabadtéri zuhanyoknál forgatható a fej?

Ez típusonként változik. Rendelés előtt tájékozódjon az adott típus specifikációiról.

A szabadtéri zuhanyt télre be kell vinni?

Csak ha mozgatható szabadtéri zuhanyként van használva. Telepítettnél csak téliesítés ajánlott/lehetséges.