Rovarriasztó-, irtó

Kínálatunkban igen sokféle rovar ellen célzottan választhatunk eszközt, ugyanakkor vannak minden faj ellen bevethető, általános felszerelések is. Rovarriasztó, rovarírtó minden betolakodó ellen! Csótányok, csigák, szúnyogok, legyek, darazsak elleni hatékony megoldások.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
590 Ft - 70 890 Ft
Márka
Terméktípus
Termék státusza
Szűrés és rendezés
47 termék
47 termék

Rovarriasztó-, irtó

Egy békés nyári estén, a teraszon ülve élvezzük a pihenést, mikor a csendet egyszercsak halk zümmögés töri meg. A következő percben pedig már magunk előtt csapkodjuk a levegőt, a szúnyogok pedig büszkén fürdőznek a nekik járó tapsviharban. Csak egy példa a sok közül, amikor a bosszantó betolakodók megnehezítik a nappalokat és éjszakákat egyaránt. Azért, hogy a legtöbb ilyen esetet ki tudjuk kerülni, érdemes a megfelelő segítséget nyújtó rovarriasztó-, irtót minél előbb beszerezni. Az egyik legismertebb gyártó a Steck.

Kínálatunkban igen sokféle rovar ellen célzottan választhatunk eszközt, ugyanakkor vannak minden faj ellen bevethető, általános felszerelések is.

Egy rovarháló például nagyon sokféle kellemetlenségtől óv meg bennünket. Ugyanis nem csak a szúnyogokat, darazsakat vagy a rendkívül kitartó mezei poloskákat akadályozza meg a betolakodástól, hanem számos egyéb, többnyire szél által hordott szennyeződést is felfog. Nem csak kevesebb lesz a belterünkben a por, de a nagy csomókban szálló nyárfavirág és más pollenek, szöszök útját állja majd ez a háló. A hatékonyság egyetlen, de megkerülhetetlen feltétele a háló szakszerű felszerelése, hiszen csak így tud tökéletesen funkcionálni az eszköz. Válasszunk megfelelő méretet és rögzítési módot, legyen az akár rögzítőszalag (mely nálunk szintén megvásárolható) vagy mágneses kivitel. Ezutóbbi általában ajtóknál alkalmazhatók, szettenként 18 darab erős mágnes tartja a helyén a hálót.

Tipp! Feldobhatjuk a helységet a választékunkban elérhető mintás ajtóra szerelhető hálók valamelyikével, pillangós vagy éppen napraforgós motívumokkal.

Célzottan szúnyogok ellen ajánljuk még az ultrahangos szúnyogriasztót és az ultrahangos szúnyogcsapdát.

ultrahangos szunyogriasztó

Tipp! Tekintse meg bútortakaróink közt a hintaágyakhoz tervezett speciális szúnyoghálónkat, kerti bútor takaróinkat is! 

Egy kerti sütés-főzés alkalmával rengeteg alapanyagot és konyhai eszközt viszünk a szabadba, melyek egyből célpontjaivá válnak a szemtelen legyeknek. Praktikus távoltartó eszköz egy összecsukható légyháló ezeken az alkalmakon.

A veteményesben is rendszeresen visszatérve zavarkodhatnak a különböző rovarfajok, ide speciálisan a zöldségeskerthez tervezett védőhálót és kerti fóliát javasoljuk.

Bármely rovarral szemben, általános felhasználású berendezésként az elektromos eszközök is rendkívül nagy hatékonysággal bírnak kültéren és beltéren egyaránt.

Speciális behatolók ellen:

Csigacsapda és csigariasztó szalag

A csigacsapda, a beletöltött folyadék illatával csábítja magához a csigákat, amik belemásznak a dobozba, kimászni viszont nem tudnak belőle. A folyadék lehet cukros víz, de érdemes kísérletezni egyéb, főleg édeskés illatú nedűkkel, ha elsőre nem járunk sikerrel. Előfordulhat, hogy mást szeretnek a felénk élő csigák, például kólát vagy sört. A csigariasztó szalag pedig tulajdonképpen egy rézzel bevont csík, mely nem ejti foglyul a csigákat, csak távol tartja azokat a védeni kívánt területtől, például virágcserepek szélére ragasztva a virágainktól. Mindkét eszköz alkalmas kerti és meztelen csigák ellen is, illetve mindkettő teljesen vegyszermentes, kertbarát megoldásnak minősül.

Rovarcsapda fatörzsre

Kiváló védekezési mód a fákat ellepő hangyák és egyéb, repülni nem tudó rovarok ellen. A fatörzsre vagy ágakra helyezve, a gyanútlan rovarok egyszerűen belesétálnak a csapdába, szabadulni viszont már nem tudnak onnan.

Madárriasztó tüske

Ha a háztetőnk kedvelt pihenő-sütkérező helyükké vált a madarak számára, akkor a legegyszerűbb, ha nem hagyjuk őket leszállni. Így nem is bántjuk őket és a tetőnk is tiszta marad.

Egér- és patkányfogó

Sajnos nagy károkat tudnak okozni az egerek és patkányok a pincékben és egyéb helyeken. Megrágcsálnak, megrongálnak szinte bármit, ami az útjukba kerülhet, így gyors megoldást kell találni az eltávolításukra. A fogókba helyezzünk élelmet számukra és ezután már csak várakoznunk kell.

Csótánycsapda

Szintén öntapadós-ragacsos csapda elven működő eszköz, melyeket a csótányok által átjáróként használt rések elé-mögé érdemes elhelyezni. A maximális hatékonyság elérése érdekében egyszerre alkalmazzuk mind a 6 darabot a szettből, hogy a legnagyobb eséllyel sétáljanak bele a kártevők.

Darázscsapda

A csigacsapdához hasonlóan édes folyadékkal kell feltölteni a csapda tartályát, mely odavonzza a darazsakat. Hatékony szúnyogok és legyek ellen is. Akár a padlóra téve vagy fára felakasztva is elhelyezhető.

Gyümölcs-almamoly elleni védőháló

Helyezzük a hálót a megvédeni kívánt fa lombkoronájára, úgy, hogy minél nagyobb felületén érje azt.

 

Rovarriasztókkal, rovarírtókkal kapcsolatos kérdések

 

Milyen színben lehet rovarhálót kapni?

Leggyakrabban fehér, illetve antracit színben elérhetők ezek a termékek.

Milyen tipikus megoldások jöhetnek szóba?

A riasztók körébe tartozik például a rovarhálók, a légyháló, a csigariasztó szalag vagy a madártüske, ami csak távol tartja a kiszemeltjeinket, az irtók viszont végleg csapdába ejtik az áldozataikat, legyen szó elektromos rovarcsapdáról, egérfogóról vagy csótánycsapdáról.

Milyen méretekben lehet rovarhálót kapni?

Választhatunk 100x100, 130x130, 130x160, 150x150, 150x180 centiméteres rovarhálót, szúnyoghálót pedig akár 100x300 centiméteres tekercses méretben, illetve 100x210 centiméteres ajtóra szerelhető méretben.