Bilincsfogó

Egy jó minőségű bilincsfogó speciális pofákkal minden helyzetben segítségére lesz a bilincsek pontos megfogásában, hatékony segítség a tömlőbilincsek biztonságos nyitásában és összezárásában, a tömlő leválasztásában. Aki üzemanyagcsövekkel, olajcsövekkel, vízcsövekkel vagy épületgépészeti csövekkel dolgozik, annak bizony szükséges egy tömlőgyűrűfogó beszerzése. Célszerszám, mely nem helyettesíthető mással. A vízvezetékszerelők, fűtés szerelők, autós műhelyek kötelező kéziszerszáma, de mivel ezeket a munkákat gyakran otthon maga végzi el az ügyeskezű ezermester, az ő műhelypolcukon is ott a helye.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
2 090 Ft - 24 590 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
13 termék
13 termék

A bilincsfogók és a csőbilincsek

A csőbilincseket csőhálózatok rögzítésére használják, funkcionális és esztétikai funkciójuk is van. Oldásukhoz és összezárásukhoz, le- és felszerelésükhöz szükséges speciális bilincsfogót használni. Ahogy a bilincsek, úgy a fogók is sokfélék lehetnek, mint például a Clic és Clic-R bilincsek le- és felszereléséhez, ezek elsősorban vízcső és féltengelyekhez használatosak. A Perma-Quick vagy más néven Perma-Gyors típusú, speciális bilincsekhez kifejlesztett, megfogásukra alkalmas célszerszám, főleg üzemanyag szűrőkön lévő tömlőkhöz, hűtőrendszereken lévő csövekhez, vákuum csövek, féltengely gumiharang bilincsekhez. Van amelyik univerzálisan többféle bilincshez használható és léteznek olyan típusok, ahol a gyártó megadja mely autómárkák bilincseihez alkalmas.

A bilincsfogók, tömlőbilincsfogó anyaga

A tömlőgyűrűfogók szinte mindig acélból készülnek. Az acél egy vasalapú ötvözet, melyet képlékeny alakítással lehet megmunkálni (kovácsolni, hengerelni), a szén a vas legáltalánosabb ötvözőanyaga, persze sok más elem is használható. A szén és más elemek növelik az acél szilárdságát, az ötvözők fajtájának, mennyiségének változtatásával az acél olyan tulajdonságai változnak, mint a keménység, rugalmasság, korróziómentesség, hőállóság.

Sok fogó esetén króm-vanádium ötvözet az alapanyaguk, mely számtalan előnyös tulajdonsággal bír. A króm-vanádium a vegyszerek különböző arányú kombinálásával képződik. Jellemzően a króm-vanádium nagy mennyiségű krómot tartalmaz, 0,80 és 1,10% között, és a vanádium-tartalom körülbelül 0,18%, valamint 0,70-0,90% mangán.  Ez az ötvözet szerkezetileg erős, szilárdsága lehetővé teszi, hogy bírja a folyamatos igénybevételt, kiváló kopásállóság mellett. Rugalmas anyag és nem deformálódik.

A króm-molibdén ötvözet esetén is kiváló szerszámokról van szó. Ez az ötvözet az acélnál könnyebb, de rugalmas, ellenálló és igen tartós.

Nikkelezett alapanyagú bilincsfogók is léteznek, ez az eljárás akkor kerül alkalmazásra, ha fontos, hogy az acél kiváló korrózióvédelemmel bírjon. A nikkelezés módszere nem kizárólag egységes fényes felületet ad majd, hanem gyengén savas, lúgos, környezetben is ellenálló szerszámot eredményez.

A bilincsfogók nyele szinte minden esetben csúszásmentes kialakítású, ezt gyakran ergonomikus fogást is eredményező műanyag bevonattal érik el.

 Bilincsfogó

Bilincsfogók, vízcsőbilincs fogók méretezése

Webáruházunkban elérhető vízcsőbilincs fogók általában 170-230 mm hosszúsággal rendelkeznek, de létezik flexibilis megoldás is, melyek általában 610-780 mm hosszúság használhatóak, rendkívül megkönnyítve a nehezen hozzáférhető bilincsek szerelését.

A flexibilis bilincsfogó

Ezek a tömlőgyűrű fogók igazán hatékonyak azokon a helyeken, ahol nehézkes hozzáférni a csőbilincsekhez. Erős fogást biztosítanak, a flexibilis szárakkal képesek elérni a távolabbra eső bilincset, el tudják látni szakszerű megfogásukat, szerelésüket. Gyakran használják ezeket a gumitömlők tágulási szorítóinak leválasztásához, mint például a hűtő-, üzemanyag-, légkondicionáló rendszerek esetében, a racsni elzárja az állkapocs nyitását.

Bilincsfogó készletek

Aki munkája során csőbilincseket rögzít, szerel, leszerel, áthelyez, cserél, érdemes egy komplett célszerszám készletet beszereznie tőlünk, mely a professzionális termékeket gyártó NEO magas minőségű terméke, hihetetlenül praktikusan műanyag kofferben kerülnek szállításra, amelyben minden egyes szerszámnak megvan a maga helye és funkciója. A műanyag koffer tartalma:

  • csőbilincs fogók bovdenzsinórral
  • forgatható fejjel
  • nyílhegy kialakítással
  • CLIC és CLIC-R típusú fogók
  • bevágott fejes
  • hajlított nyílhegyes
  • rugalmas tömlőlehúzó
  • csavarhúzó
  • tömítés eltávolító

A legjobb bilincsfogók a Profibarkácstól házhozszállítással, gyorsan, egyszerűen!

Kínálatunkban megtalálhatóak a Yato kiváló minőségű termékei, mellettük pedig a Neo  professzionális termékei egyaránt. Különböző méretű tömlőbilincs fogók közül választhat, akár flexibilis szárral a nehezen megközelíthető helyekhez, akár készletben, ha többféle vízcsőbilincs fogóra is szüksége van, sőt akár rögzítőkaros változatban, mely segítségével a bilincset a kívánt pozícióban meg tudja tartani.

A bilincsek, mint rögzítőelemek alkalmasak különböző anyagokból készült (könnyű, közepesen nehéz, nehéz) csövek rögzítésére. Mindig az alkalmazás esetéhez kell a megfelelő típust kiválasztani, műanyag vagy fűtéscsövek, nehéz csőrögzítés területére tartozó csövek vagy olyan csövek rögzítése is szükségessé válhat, ahol magas hőmérsékletnek kell ellenállni.

Ezek a célszerszámok nélkülözhetetlenek a különböző csőbilincsek szerelési munkálatainál, a szakemberek általában többfélét is tartanak belőlük a szerszámosládájukban, de azért alkalmanként otthon is jól jön egy jó minőségű darab.

Ha pedig egyéb alap szerszámok érdeklik, nézzen szét a praktikus,kiváló ár-érték arányú szerszámkészleteink között is.

Válassza ki az Önnek megfelelő tömlőbilincs fogót, tegye a virtuális bevásárlókosarába, és nézze meg akciós termékeinket is, hogy a lehető legtöbbet kapja pénzéért, és még több jó minőségű szerszámot, berendezést megrendelhessen kiváló árakon.

 

Gyakran felmerülő kérdések a bilincsfogókkal kapcsolatban

 

A NEO flexibilis tömlőbilincsfogó mekkora szorításra képes?

A szorítási tartománya 0-45 mm között van.

A Yato 170 mm-es tömlőbilincsfogója milyen autómárkákhoz alkalmas?

VW, Audi, Citroen, Fiat, Mercedes, Opel, Peugeot, Renault típusokban használt gumitömlőkhöz.

A NEO bilincsfogó készletében van CLIC-R-hez alkalmas bilincsfogó?

Igen, a készlet tartalmaz CLIC és CLIC-R típusú fogót egyaránt.