Pneumatikus zsírzó

A pneumatikus szerszámok területén a pneumatikus zsírzók különösen fontos szerepet játszanak. Ebben a kategóriában a szerelők, gazdálkodók és ipari vállalatok garantáltan megtalálják az ideális pneumatikus zsírzót az adott munkaterületre. Mindezek a zsírzók professzionális használatra készültek.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
7 790 Ft - 12 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
2 termék
2 termék

Pneumtikus zsírzó

Napjainkban az ipari felhasználás terén teret hódítottak a pneumatikus eszközük, igaz ez a zsírzásra is, legyen az egy autószerelő műhely, mezőgazdaság, vagy gépgyártás. A pneumatikus szerszámok területén a zsírzók különösen fontos szerepet játszanak. Ebben a kategóriában a szerelők, gazdálkodók és ipari vállalatok garantáltan megtalálják az ideális pneumatikus zsírzót az adott munkaterületre. Mindezek a zsírzók professzionális használatra készültek.

Mi az a pneumatika?

Mi az a pneumatika? A pneumatikában a normál nyomáson lévő levegőt sűrítik össze kompresszorral egy zárt térben. Ehhez energia kell, viszont az így létrejött sűrített levegős rendszer képes energiát tárolni és munkát lehet végeztetni vele. A munkavégzés időben eltérhet a sűrítés idejétől, mivel a sűrített levegő, vagy gáz, jól tárolható.

Amikor nyomásról beszélünk a pneumatikában, akkor mindig a külső légnyomásnál magasabb értékről beszélünk. (A külső légnyomásnál alacsonyabb negatív nyomás, melynek szívóhatása van az a vákuum.)

A sűrített levegőt az ember már a történelmi időkben is képes volt munkára fogni, például a kovácsműhelyek fújtatóiban, vagy a templomi orgonákban. De ez még nagyon messze áll napjaink magasfokú ipari felhasználásától. A pneumatikus rendszerek ma már az elmúlt 100 év ipari tevékenysége során az élet szinte minden területén jelen vannak, a festékszórástól az emelőgépeken, erőgépeken át.

A sűrített levegőt a kompresszor állítja elő, tehát minden pneumatikus eszköz használatához nélkülözhetetlen. Kompresszor (régebben gázsűrítő) egy olyan gép, mely erőgéppel meghajtva növeli a gáz nyomását és csökkenti térfogatát. A kompresszorok működése hasonló a szivattyúéhoz, mindkettő növeli a közeg nyomását, mindkettő képes csővezetéken keresztül a közeg szállítására, csak míg a szivattyúk a gyakorlatilag összenyomhatatlan folyadékokkal dolgoznak, a kompresszorok összenyomható gázokat szállítanak.

A kompresszor működése folyamán a gáz a végnyomástól függően felmelegszik. A szakirodalom általában megkülönbözteti a kisebb nyomást előállító fúvókat a tulajdonképpeni kompresszoroktól, annak alapján, hogy igényelnek-e visszahűtést vagy sem. Egyébként a fúvók és kompresszorok azonos működési elvvel rendelkeznek.

Mi köti össze a pneumatikzs zsírzót a kompresszoral?

Továbbá szüksége lesz még egy megfelelő tömlőre, amely összeköti a kompresszort a pneumatikus zsírzóval.  Számos különböző típusú levegőtömlő létezik – különböző hosszúságban, átmérőben és különböző anyagösszetételben, igazodva az elvégzendő feladat, valamint a tömlőre csatlakoztatott kiegészítő jellegzetességeihez és természetesen a kompresszor teljesítményéhez és típusához.  Alaphelyzetben, ha van egy kompresszora, akkor nagy valószínűséggel van hozzá alaptartozék tömlője is. Mielőtt pneumatikus zsírzót vásárol, mindenképpen győződjön meg arról, hogy a rendelkezésre álló tömlője kompatibilis-e az új eszközzel. Nagy valószínűséggel a tömlője megfelelő lesz, de mindenképpen ajánljuk, hogy a vásárlás előtt kérje ki kollégáink tanácsát.

Hogyan működik a pneumatikus zsírzó?

A pneumatikus zsírzó alapvetően pneumatikusan működik. Ez azt jelenti, hogy a levegő nyomása a nyomózsírozó pisztoly tartályában lévő zsírt juttatja el egy tömlőbe és továbbítja egy adagoló pisztolyba. A szerelőnek csak meg kell húznia az adagolópisztoly speciális ravaszát, és a zsír máris eléri a motor vagy a gép mozgó alkatrészeit. Ahhoz, hogy sűrített levegős zsírzópisztollyal dolgozhasson, a szerelőnek csak egy erre a célra szolgáló sűrített levegős tartályhoz kell csatlakoztatnia. A legmodernebb pneumatikus technológiának köszönhetően a kiváló minőségű pneumatikus zsírzó különösen nagy teljesítménye ellenére nagyon kevés sűrített levegőt igényel. A zsír egy speciális zsírtartályban van, és szükség szerint bármikor kényelmesen újratölthető. A Profibarkács.hu kínálatában természetesen zsírtartályt is talál. A szerelők különösen hosszú ideig dolgozhatnak egy ilyen zsíroldóval légnyomással anélkül, hogy a zsírtartályt újra kellene tölteniük. A motorok és gépek kenése még soha nem volt olyan egyszerű és kényelmes, mint ma egy kiváló minőségű sűrített levegős zsírzópisztollyal.

Tipp: A kompresszorhoz hasonlóan egy agrregátor, áramfejlsztő is hasznos lehet a műhelyedben.

A pneumatikus zsírzó előnyei

A pneumatikus zsírzó előnyei: a pneumatikus zsírzó nagy teljesítményt nyújt alacsony levegőfogyasztás mellett A pneumatikus zsíroldó nagy zsírtartálya hosszú munkaidőt tesz lehetővé újratöltés nélkül. A praktikus adagolópisztolyok nagy pontosságot biztosítanak a kenés során. Egy modern zsírzó különösen hosszú pneumatikus tömlővel rendelkezik, hogy kényelmesen és akadálytalanul dolgozhasson a készülékkel.

Kínálatunkban a Pressol, valamint Yato pneumatikus zsírzóit találhatja meg.

Kiknek ajánljuk elsősorban a pneumatikus zsírzókat?

A pneumatikus zsírzó használata elsősorban az ipari felhasználás terén ajánlott, legyen az gépgyártás, autószerelés, vagy mezőgazdaság.

Milyen elven működnek a pneumatikus eszközök?

A pneumatikában a normál nyomáson lévő levegőt sűrítik össze kompresszorral egy zárt térben. A sűrített levegőt a kompresszor állítja elő, tehát minden pneumatikus eszköz használatához nélkülözhetetlen. A pneumatikus zsírzó esetében a levegő nyomása juttatja el a nyomózsírozó pisztoly tartályában lévő zsírt egy tömlőbe és továbbítja egy adagoló pisztolyba.

Mi a pneumatikus zsírzó használatának az előnye?

A pneumatikus zsírzó nagy teljesítményt nyújt alacsony levegőfogyasztás mellett A pneumatikus zsíroldó nagy zsírtartálya hosszú munkaidőt tesz lehetővé újratöltés nélkül. A praktikus adagolópisztolyok nagy pontosságot biztosítanak a kenés során.