Pneumatikus vakoló

Pneumatikus vakoló segítségével a vakolás feladata hatékonyabb és gyorsabb lesz. Válassz minőségi pneumatikus vakolót, és egyéb kompresszor kiegészítőt, tartozékot. használd ki a levegős gépek előnyeit. Görgess legalulra, tanácsainkkal segítünk választani. 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
22 090 Ft - 27 090 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
3 termék
3 termék

Pneumatikus vakoló

Ha építkezésre vagy felújításra adod a fejed, a vakolás egy olyan folyamat, amit egészen biztosan nem fogsz tudni kihagyni. Egyszerűnek tűnik, mégis, ha próbáltad már, egy igencsak nehéz és nagy rutint igénylő tevékenységről van szó, legalábbis, ha kézzel történő felvitelt választod.

Nem kell azonban így tenned, remek eszközök állnak a rendelkezésedre, ha úgy döntenél, belevágsz.

Mielőtt azonban megfontolnád, jó, ha tudod, különféle munkavédelmi eszközre szükséged lesz a biztonságos munkavégzéshez. A kesztyű, a szemüveg és a pormaszk mellett javasolt a megfelelő anyagú munkaruha és cipő használata is.

Hogyan használjam a pneumatikus vakolót?

Ha szereztél némi technikai rutint a vakolat felhordásában (ami bonyolultabb, mint egy glettelés, ott ugyanis sokkal vékonyabb réteggel dolgozunk, itt azonban nagyobb mennyiséget hordunk fel egyszerre, ami nehezíti a folyamatot).

Speciális anyag, a mélyalapozó felvitele segít abban, nehogy porózus, vagy nem megfelelő legyen a felület, amire felhordjuk az anyagot. Ezt érdemes beszerezni a közeli tüzépen, vagy festékboltban, a címke szerinti hígításban használd mindenképpen!

 Hogyan kell használni a penumatikus vakolót

Miután meggyőződtél arról, hogy megszáradt a falad, máris elkezdheted a munkát. Tölts bele a vakolatot (ezt keverheted betonkeverővel, rutinosabbak kézi keverővel, vagy beszerezhetsz zsákos vakolatot is, ami egy egész ház esetében megnyomja az anyagköltséget, de természetesen érdemes kalkulálni előtte, számotokra melyik éri meg leginkább.

Amint ezzel elkészültél, és a gépbe helyezted a vakolatot, nincs más hátra, mint a falra fújni egyenletes tempóval. Leírni könnyű, felvinni azonban sokkal nagyobb odafigyelést igényel, próbafújást érdemes végezni a végső felvitel előtt, hogy biztosan érezd a vakológépet. A felvitt anyagot már csak el kell simítanod, talán ez a legidőigényesebb és legprecízebb munkát igénylő folyamat.

Mire lesz még szükséged a pneumatikus vakológép használatához?

Ahhoz, hogy a vakológéped működjön, és ne kézzel kelljen a falra csapkodni hagyományos módon a habarcsot, szükséged lesz egy kompresszorra is, amit sokoldalúan ki tudsz használni pneumatikus szerszámokkal.

A kompresszorra csatlakoztatva könnyedén működésbe hozhatod a kiváló rozsdamentes acélból alumíniumból készült vakológépeinket, mely a levegő erejével gyors és igazán gyönyörű munkát hagy maga után.

Persze ehhez te is kelleni fogsz, így érdemes megfogadni a ProfiBarkács profi csapatának a javaslatai. Bármilyen felmerülő kérdés esetén bátran vedd fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink szívesen válaszolnak ezekre.

 Mire kell még figyelnem a vakolás, pneumatikus vakoló használata során?

  • Először is vízzel érdemes próbálkozni, a falhoz csapkodó módszert az apróbb hibák javításához ugyanis nem tudod elkerülni.
  • Az első réteg felvitele során inkább több anyagot hordj fel, a simításnál úgyis kiderül, hová kell még anyag.
  • Vízszint segítségével dolgozz, hidd el, a homorú/domború falak mellett semmilyen bútor nem áll meg egyenesen, de burkolni, vagy polcot fúrni sem fogsz tudni rá.
  • Van az a görbe fal, amin már a glett sem segít, így érdemes szépen eldolgozott falat építeni.
  • A zsákos vakolat az ún. simító vakolat, mely a vékony, felső réteg felvitelére alkalmas inkább.
  • A simításhoz használj speciális kartecsnit, simítót

ezzel tökéletesen sima végeredményt érhetsz el.

  • A fal befejezéséhez már csak a glettelés hiányzik, ezt általában két rétegben visszük fel, egy vastagabb és egy vékonyabb, finom glett rétegben.

 

FONTOS!

Mielőtt munkához látsz, be kell azonosítanod a fal anyagát, nem mindegy ugyanis, hogy mire kell dolgoznod. Más anyag szükséges egy vályog és egy tégla (stb) falazat vakolásához. Ettől függ ugyanis, hogy mire viheted fel az első réteget – vályognál kihagyhatatlan például a vakolaterősítő háló.

A korszerű falerősítő hálók használata egyébként akkor javasolt téglafalnál, ha repedezett volt az előző, levert réteg.

 Rengeteg későbbi extra munkától kíméled meg magad, amennyiben az éppen munkavégzés alatt álló szobát megfelelő eszközökkel véded – leteríted a padlót, egyéb nehezen elmozdítható tárgyat, stb. Ugyanis a megszáradt vakolat eltávolítása (vagy egyéb anyagoké – glett, csemperagasztó) elég nehézkes folyamat. A ProfiBarkács kínálatában a magas minőségű Yato és Vorel pneumatikus vakológépeit vásárolhatod meg.

 

Miért válasszam a levegős vakolót?

A hagyományos, kézi megoldást is választhatnád, azonban ez sokkal kevésbé időigényes és precízebb, egyenletesebb munkát eredményez, így mindenképpen a vakológép használata mellett tesszük le a voksunkat.

Mire lesz még szükségem a vakológép használatához?

A munkavédelmi eszközök az egészséged megóvását szolgálják, ezért azt mindenképpen érdemes beszerezned, ha nem rendelkezel ezekkel otthon. A pneumatikus vakológép használatához azonban egy kompresszor – ami a sűrített levegőt biztosítja – használata elengedhetetlen. A tökéletes polisztirol simító segít befejezni a munkafolyamatot, így erre is szükséged lesz.

Közvetlenül a falra kell felvinni a habarcsot?

Érdemes szárító alapozót használni a pucér téglákra, vagy felújításnál a levert vakolat alá. A falazat anyagának meghatározása után speciális védőháló használata válhat szükségessé, ezeket a lépéseket hiba lenne kihagyni a tökéletes végeredmény érdekében.

Tipp: Ha régi tapétát kell a felújítás során leszedned, akkor használj tapéta leszeldő gépet, avagy tapéta eltávolító gépet