Ytong fűrész

Az Ytong tégla vagy más néven gázbeton, pórusbeton beépítésekor törekedni kell az egyszerű, precíz, gyors, egyenletes vágásra, ha ezzel dolgozunk, ajánlott beszerezni egy Ytong fűrészt, mely pontosan ezt teszi lehetővé. Az Ytong fűrészek hatékonyságában a penge fogkialakítása alapvetően meghatározó. A fogazaton kívül a markolat anyaga és a vágóhossza azok a paraméterek, amiket fontos mérlegelnünk, mielőtt Ytong fűrészt választunk. Mivel az Ytong téglák pontos illeszkedése rendkívül fontos, érdemes megfontolni a szükséges kiegészítők beszerzését, mint például kőműveskanál vagy  kézi csiszoló.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
6 490 Ft - 14 890 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
8 termék
8 termék

Mire figyeljünk Ytong fűrész vásárlásakor?

Az Ytong fűrész fogazata

A megmunkálandó anyag meghatározó, hiszen a puhább anyagok durvább, sűrűbb,  míg a keményebb anyagok finomabb, ritkább fogazatú fűrészt igényelnek.

Kínálatunkban 17-39 foggal rendelkező Ytong fűrészeket talál, a fogak  keményfémlapkásak vagy vídiabetétesek, ez utóbbi volfrám-karbid nagykeménységű, kopásálló kerámia. A kevesebb foggal rendelkező fűrésszel elsősorban a vékonyabb falazóelemek méretre vágása javasolt.

A pengére merőlegesen mért fogak közti távolság a kerf vagy  más néven terpesztés. A megfelelő terpesztéssel rendelkező fűrész kiválasztásának fő szempontja, hogy mi is a  felhasználási cél, ezért javasolt minden munkához a hozzá illő szerszámot használni. Amikor túl keskeny fogazat, az megnehezíti az adott  munkát, a túl szélesnél pedig több a forgács, a morzsálódás, illetve nagyobb erőkifejtést is  igényel.

 

Téglafűrész markolata

A markolat anyaga általában fa, műanyag, egyes markolatok TPR  ( thermoplastic rubber) bevonattal rendelkeznek, ami nem szakad, kiváló kopásállóságú, csúszásmentessé teszi a markolatot, mindamellett, hogy kellemes tapintást ad neki.

A fa markolatra jellemző az élek ideális lekerekítése, ez hozzájárul a fűrészpenge jó irányíthatóságához, míg a műanyag, esetleg gumibevonatos markolatok a vágáskor keletkező rezonanciát is csökkenti.

 

Ytong fűrészek vágóhossza

600-800 mm közötti vágó hosszúsággal rendelkeznek a különböző kézi fűrészek, amik Ytong vágására alkalmasak.

 

Fafűrész, vasfűrész vagy ytongvágó?

A kézifűrészek már nagyon régóta léteznek, feladatuk régen és most is különböző anyagok darabolása, alakra formázása. A kulcskérdés, hogy mi a megmunkálandó anyag? Ez a legfontosabb információ, amikor fűrészt kell választanunk.

Az Ytong egy speciális anyagú falazóelem, pontos, precíz, gyors  darabolása igényli a megfelelő célszerszám használatát. Sok pozitív tulajdonsága van, de ami nagyon fontos, hogy az elemek pontosan, precízen illeszkedjenek egymáshoz, ehhez fontos az Ytong falazóelemek pontos darabolása, vágása.

Fontos jellemző az Ytong tégla kapcsán, hogy a falazóelemek számos légbuborékból tevődnek össze, vagyis rendkívül könnyedén formázható, vágható, fúrható és faragható ez az építőanyag a megfelelő célszerszámok használatával.

A fa fűrész illetve a vasfűrész az Ytong esetében nem a legjobb választás, mivel a fogazata nem az Ytong anyagához lett tervezve.

A fűrészeket több ezer éve használja az emberiség, a legelső darabokat réz és bronz alapanyagból készítették.  A vasfűrészek megjelenése újabb igényt hozott magával, mégpedig a penge kifeszítésének szükségességét, így  jelentek meg a keretek, amik kifeszítették a pengét, ezáltal  hatékonyabban és pontosabban tudtak vágni.  A fűrészek foga régen  vagy csak húzás közben, vagy csak tolás közben vágott, de a mai fűrészek  már mindkét irányban dolgoznak.

A fűrészek az elektromos kisgépek megjelenése ellenére is keresett eszközök maradtak. Jóval kisebb helyen tárolhatók,  és hamarabb munkára foghatók,  mint a gépek, nem beszélve a közöttük lévő jelentős árkülönbözetről.

 

Milyen gyártók Ytong betonfűrész termékei találhatók meg kínálatunkban?

A Profibarkács webshop kínálatában megtalálhatók az Extol, Proline és Topex gyártók Ytong fűrészelésre alkalmas termékei egyaránt.

A Topex az egyik legismertebb lengyel kéziszerszám gyártó, megbízható minőség jellemzi, termékei otthon, a kertben, a ház körüli munkák során széleskörűen használhatóak. A Profibarkács webáruházban megvásárolható Topex Ytong fűrészei mindegyik erős fa markolattal ellátott. Ritkább és sűrűbb fogazatút, teljesen vagy részlegesen vídiabetétes fogazatút egyaránt kínálunk,  sőt a biztonságos tárolást és a szállítást is megkönnyítő,  szövet tokkal rendelhető típus is elérhető.

A Proline márka élenjáró a kézi, mechanikus, elektromos szerszámok esetében és különböző iparágakban, áruházunkban a Proline vídiabetétes nagy fogazatú minőségi terméke elérhető, minden második fűrész fog volfrám-karbid betéttel ellátott.

Webshopunkban megtalálja az Extol Ytong fűrészeket is, melyeket ritkább és sűrűbb keményfémlapkás fogazattal kínálunk, a termékek megbízhatóak a mindennapi munkához és ár-érték arányban verhetetlenek. Az Extol termékek egyébként más munkafolyamatoknál is megállják a helyüket, nézzen szét kínálatunkban és egészítse ki szerszám arzenálját jó minőségű, időtálló, pénztárcabarát termékekkel.

 

Melyik Ytong vágófűrészt ajánljuk Önnek?

A vídia fogazattal rendelkező  Ytong fűrészek hosszabb élettartamot biztosítanak, ugyanakkor az áruk is magasabb, ha Önnek munkájából kifolyólag mindennap szüksége van Ytong tégla vágó eszközre, a vídia fogazatos  változatokat ajánljuk, ha igény van a biztonságos szállítási, tárolási lehetőségre, az erős szövet tokos ajánlatunkat érdemes megfontolnia.

Akinek ritkábban akad dolga Ytong falazóelem fűrészelésével, annak elegendő a keményfémlapkás fogazat, ez is megállja a helyét, szépen, egyenletesen, pontosan tudja méretre vágni vele a pórusbetont. Válasszon egy kézi csiszolót is a fűrész mellé, tökéletes kiegészítője.