H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Festőgép és tartozékai

A Profibarkács webáruházban a festőgépek széles választéka mellett a festékszóró tartozékok is rendelkezésre állnak, bármilyen felmerülő igényre megoldást kínálva. Közel 130 féle festékszóró tartozékot kínálunk vásárlóinknak, a fúvókáktól kezdve a fúvókahosszabbító száron keresztül a szórópisztolyokig, egyéb kiegészítőkig mindent megtalál, ami a festés, a festőgépek használata során szükséges lehet.

Miért használj inkább festőgépet, festékszórót?

A festékszórókkal, festőgépekkel sokkal precízebb munkát lehet végezn. Egyenletesebb festék adagolást tesz lehetővé, és a munk ais sokkal gyorsabb, mint ecsettel. Egy megfelelő kiegészítővel pedig egy festékszórónak megsokszorozhatjuk a funkcióit.

Fúvókák, dűznik a szórópisztoly alkatrészek között

A festőgép tartozékok közül igen fontos a dűzni, mint kiegészítő, hiszen a dűzni vagy más néven fúvóka adja a szórásképet, milyen szélességben terítse a nyomás a festéket. Érdemes minél jobb minőségű, innovatív fúvókát választani, ahol a csökkentett porlasztási nyomás egyszerű és tiszta felületet tesz lehetővé.

Webáruházunk egyik legnépszerűbb terméke a Wagner Hea Protip fúvóka, mely a Wagner Airless festékszórókkal nagyjából 55%-kal kevesebb festék ködölést eredményez, mint a Hea rendszer nélküli nagyobb nyomású festékszórók, a régebbi dűznik.

Ez a szabadalmaztatott kettős fúvókás technológia lényegében azt jelenti, hogy a fúvóka két egymás melletti nyílása tökéletes lefedettséget garantál optimális anyaghasználat mellett. A por minimális mértékű. A szórópisztoly kiváló minőségű rozsdamentes acél, természetesen a henger és a fúvóka is.

Dűzni számozás jelentése és méretválasztás adott alapanyaghoz

Figyeljen rá választásnál, milyen számok találhatók a dűznin! Vegyünk egy 517-es számú dűznit alapul:

A fúvókaszám első számjegye a szórási szög, ebben az esetben 50°. Az ideális távolság a fúvókától a szórt felületig kb. 30 cm.

 

Az utolsó két számjegy a fúvóka mérete, ezred hüvelykben, ebben az esetben 0,017”. Minél nagyobb a szám annál nagyobb a szórási áramlás. Pl: az 517-es dűzni/fúvóka nagyobb festék áramlást biztosít, mint az 515-ös. 

Eltérő alapanyagokhoz eltérő dűzni méretek ajánlottak, az alábbiak szerint:

Alapozókhoz, diszperziós mélyalapozókhoz, lakkokhoz: 211 – 311 – 411 – 213 – 313 – 413

Akril festékekhez, vizes diszperziós festékekhez, diszperziós mélyalapozókhoz, lakkokhoz, vinil festékekhez: 415 – 515 – 615 

Latex festékekhez: 417 – 517 – 617 – 519 – 619 – 521 – 621.

Szórópisztolyok, szórófejek a festőgép tartozékok között

A szórópisztolyok gyors és kényelmes festékfelhordást tesznek lehetővé. A festés minősége kifogástalan, egyenletes. Manuális henger vagy ecset használatával történő felhordás ezzel nem tud versenybe szállni.

A legmodernebb szórófejek a HVLP vagy az Airless technológia elvén működnek.

  • HVLP: A mozaikszó a„High Volume - Low Pressure” kifejezést rövidíti, vagyis nagy mennyiség -alacsony nyomás. Ennek a technológiának a létrejöttét, minden ezt megelőző szórási módszer hibájának a kiküszöbölési igénye ihlette. Nagy mennyiségű levegőt kis nyomáson (0,5-1 bar) szór, így minimalizálva a mellé szórást és a szórási ködöt is. Jóval anyag takarékosabb módszer elődeinél, illetve összességében sokkal szebb munka érhető el vele. Mára ez a módszer a legközkedveltebb zománcok, lakkok, lazúrok és egyéb kis viszkozitású felületkezelő anyagok felhordásánál.
  • Airless: Szó szerint értendő az elnevezés, itt egyszerűen nincs levegőnyomásos rásegítés. Ehelyett magát a felhordásra váró anyagot teszik ki nagyobb (100-300 bar) nyomásnak és így jut át az eszközön. Ez a kijutási sebességet igencsak felerősíti, így a módszer előnye, hogy egyenetlenebb, kisebb-nagyobb mélyedésekkel rendelkező felületeket is képes egyenletesen kitölteni. Még a munkabiztonsági szabályok betartása mellett is, ezt a stratégiát inkább csak a nagyobb tapasztalattal rendelkező barkácsmesterek vagy profi szakemberek számára ajánljuk.

Festékszűrő, fúvóka hosszabbító szár

A festőgép tartozékok között megtalálja a festékszűrő készleteket is vagy akár a fúvóka hosszabbítókat is. A nehezen elérhető helyeknél nélkülözhetetlen kiegészítő. Ez utóbbi akár flexibilis kivitelben is megvásárolható vagy többféle hosszúságban igény szerint.

A festőgép fúvóka hosszabbító szár a szórópisztoly és a fúvóka közé csatlakoztatható, így megnövelve a hatótávolságot és könnyebbé téve a munkát.

Tipp: Felújításhoz, építési munkálatokhoz válassz fúrókalapácot, vésőkalapácsot.

Festőgépet és festőgép tartozékokat a Profibarkácstól!

A Profibarkács webáruházban mindent megtalál, amihez a profi festéshez szüksége lehet! Természetesen az alapvető kéziszerszámok, kellékek is megtalálhatóak nálunk, mint például a festő és tapétázó eszközök.

A német Wagner gyártó kiváló festési eszközei, gépei élenjárnak a szórási technológiában. A gyártó már az 1950-es évektől gyárt szórástechnikai berendezéseket, mára számos innovatív és profi termékkel rendelkezik, melyek színvonalas munkát tesznek lehetővé.

 

Gyakran felmerülő kérdések festékszóró tartozékokkal kapcsolatban

 

A dűzni mire szolgál?

A dűzni, más néven fúvóka adja a szórásképet, milyen szélességben terítse a nyomás a festéket.

Latex festékhez milyen méretű dűznit vegyek?

417 – 517 – 617 – 519 – 619 – 521 – 621 méretek ajánlottak.

Lehet rugalmas fúvóka szárhosszabbítót venni?

Igen, ilyen például a Wagner flexibilis fúvóka hosszabbítója.

Szűrés

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!